Zijlader leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Zijlader leasen voor je bedrijf?

Wanneer je een zijlader wil aanschaffen, kan dat een flinke aanslag op de bedrijfskas zijn. Hierom stellen ondernemers de investering vaak uit. Dat is zonde. Je kunt de zijlader namelijk ook in termijnen betalen wanneer je kiest voor leasen. Zo kun je nu met de nieuwe of gebruikte zijlader aan de slag, terwijl je liquiditeit behoudt.

Het werkt zo: met leasen betaal je een vast maandbedrag voor een vooraf afgesproken periode. En aan het einde van de leaseperiode kun je volledig eigenaar van de zijlader zijn. Tegelijkertijd houd je financiële speelruimte vrij om te gebruiken voor andere investeringen. Zo kan jouw onderneming blijven groeien.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 2696

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor grondverzet, bouwmachines, landbouwmachines, recycling, metaalbewerking, energie, heftrucks en schoonmaakmachines.

Waarom een zijlader leasen bij Beequip?

Bij Beequip is een zijlader leasen eenvoudig geregeld. Door kennis van het vak kunnen we eenvoudig de waarde van de zijlader bepalen, en hierop de lease baseren. Hierdoor is het bij Beequip geen enkel probleem om een gebruikte zijlader te leasen.

Bovendien helpen we je ook graag als je een starter bent, of wat minder goede jaren achter de rug hebt. Wij zeggen tegen een goed plan zelden nee.

Nieuwe of gebruikte zijlader leasen?

De keuze voor een nieuwe of gebruikte zijlader is aan jou. Veel ondernemers denken dat een gebruikte zijlader geen optie is voor lease. Dat is een misvatting, we moedigen dit juist aan! Want een gebruikte zijlader leasen scheelt ontzettend in de maandlasten, terwijl de zijlader nog uitstekend werk levert. Slim ondernemen noemen we dat.

Wat zijn de voordelen van een zijlader leasen?

Leasen werkt zo: je betaalt een vaste maandprijs voor een vooraf afgesproken periode. Deze maandprijs wordt gebaseerd op de prijs van de zijlader en de looptijd van de lease. Aan het einde van de leaseperiode kan de zijlader volledig jouw eigendom zijn.

Zo kun je meteen met de zijlader aan de slag die je op het oog hebt, en loop je geen opdrachten mis. Bovendien houd je kapitaal over voor andere investeringen, waardoor je bedrijf kan blijven groeien.

Zijlader leasen als starter

Ook als starter kun je bij Beequip terecht. Want wij vinden dat een financiering bijna altijd mogelijk moet zijn, zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen. We begrijpen dat je als starter  nog geen jaarcijfers hebt, en dus vaak nergens terecht kan voor een lease. Bij Beequip dus wel. Meer weten over de voorwaarden? Neem een kijkje op deze blog: leasen zonder jaarcijfers: bij Beequip geen probleem.

Hoe snel kun je een zijlader leasen?

We hebben een gemotiveerd team, dat je snel zal helpen aan de nieuwe of gebruikte zijlader die jij op het oog hebt. ​We snappen dat je er vaak snel bij moet zijn. Bovendien kunnen we door onze ‘equipment first’ aanpak heel snel handelen. Denk aan dagen in plaats van weken. Beequip gaat dus verder waar de bank stopt.

Klantverhaal

De Vlieger B.V.

“De kennis van zaken van de medewerkers van Beequip. Met name de lease officers zijn stuk voor stuk praktijkmensen die volledig meedenken met klanten zoals wij. We profiteren dagelijks van hun kennis van onze handel en de machines waarmee wij werken. Daardoor denken ze veel meer in kansen, zoals de aankoop en verhuur van gebruikt materieel.”

Bekijk hier het hele verhaal -->

Zijlader leasen: 3 leasevormen

Wil je een zijlader leasen? Dan zijn er drie financieringsvormen waar je gebruik van kunt maken. Onze lease officers bespreken graag met je wat jouw wensen zijn, zodat je de fiscaal voordeligste leasevorm kunt kiezen. Dit zijn de drie leasevormen:

Wat is financial lease?

Er kan worden gekozen voor financial lease. Bij deze financiële lease overeenkomst, wordt Beequip juridisch eigenaar van de zijlader. De lessee is dan de economische eigenaar. Tijdens het leasecontract blijft het materiaal op de balans van de onderneming staan en kun je erop afschrijven. Aan het einde van het contract, wordt de lessee ook juridisch eigenaar van de zijlader. 

Wat is operational lease?

Ook operational lease is een mogelijkheid. Bij deze leasevorm komt het juridisch en economisch eigendom van de zijlader bij Beequip te liggen. Voor de lessee geeft dit het voordeel dat het equipment niet op de balans verschijnt; hierdoor is een betere balansverhouding mogelijk. Na de leaseperiode is verlenging vaak mogelijk, een andere mogelijkheid is dat de lessee de zijlader koopt.

Wat is sale & lease back?

En dan is er nog de sale & lease back-methode. Hierbij verkoop je jouw machine aan ons en lease je hem vervolgens terug. Hierdoor kun je als bedrijf werkkapitaal vrijmaken voor groei. Bij deze leasevorm komen de heftrucks op jouw balans te staan en gaat de juridische eigendom na het einde van het leasecontract ook opnieuw over op de lessee.

Welke service biedt Beequip?

Wil je een zijlader leasen? Beequip kan je helpen. Onze lease officers kennen jouw sector goed, waardoor we een handige, passende financieringsoplossing kunnen aanbieden. We bekijken op welke manier en waar je de zijlader wilt inzetten en wat dat betekent voor de waarde ervan. Daar baseren wij de lease offerte op, niet op de jaarcijfers van de afgelopen jaren.

Interesse in ander materieel? Dat kan ook. Beequip is ook gespecialiseerd in bijvoorbeeld bulldozers leasenhoogwerkers leasen of vrachtwagens leasenNog vragen? Dan kun je contact met ons opnemen, we helpen je graag!