Zeecontainer kopen?

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Zeecontainer kopen en in termijnen betalen?

Nieuwe of gebruikte zeecontainers kopen is een grote investering. Daarom kiezen veel ondernemers voor leasen. Met leasen betaal je een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode. Aan het einde van deze leaseperiode kun je de volledig eigenaar van de zeecontainers zijn.

Onze expert

Clark van Oeveren

06 18 41 58 32 010 340 0844

clark.vanoeveren@beequip.nl

Clark van Oeveren is Lease Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen
voor containers en havenmaterieel.

Waarom leasen in plaats van een zeecontainer kopen

Investeringen zoals het aanschaffen van nieuwe of gebruikte zeecontainers voor je bedrijf, kunnen een aanslag zijn op de bedrijfskas. Dat is logisch, maar het is ook mogelijk deze aanslag te beperken. Door middel van leasen kun je elke maand een klein bedrag van de zeecontainer aflossen in plaats van alles in een keer te moeten betalen. Op deze manier houd je geld over om andere investeringen te doen of kun je wat meer financiële zekerheid behouden. Zo help je je bedrijf groeien.

Meer weten? Neem een kijkje op onze blog en lees meer over wanneer je het beste kunt kopen, huren of leasen.

Tweedehands zeecontainers kopen met lease

We snappen dat je keuze valt op het aanschaffen van gebruikte zeecontainers. Naast dat je deze direct kunt gebruiken, zijn de kosten voor tweedehands zeecontainers lager. Dit geldt dus ook voor de maandlasten wanneer je ervoor kiest de zeecontainers onder te brengen in een lease. Want kies je voor een tweedehands zeecontainer, dan is ‘de kop er af’ en zal de waarde alleen maar minder snel gaan dalen vanaf het moment dat jij de nieuwe eigenaar wordt. Dit scheelt in de maandlasten.

Het is ook mogelijk om gebruikte zeecontainers te leasen. Bij Beequip hebben we kennis van het materieel waar je mee werkt waardoor ook (jong) gebruikte zeecontainers een optie zijn voor lease. We bekijken hoe je de containers wil gebruiken en wat dat betekent voor de waarde ervan. Daar baseren wij de lease offerte op, niet op de jaarcijfers van de afgelopen jaren. Dat noemen wij onze ‘equipment-first’ aanpak.

Neem contact op voor advies of bereken vrijblijvend je leaseprijs voor de nieuwe of gebruikte zeecontainers die jij op het oog hebt.

Een financiering op maat

Of je nu een complete vloot wilt aanschaffen of een bestaande vloot wil uitbreiden en of dit nu om zeecontainers, Dry Cargo containers, Tankcontainers of Reefercontainers gaat: dat maakt voor ons geen verschil.

Bij Beequip kun je rekenen op snelle reactietijden, duidelijke communicatie, en een lease speciaal afgestemd op jouw onderneming. Iedere onderneming verdient namelijk een financiering op maat. Wil je weten of je een zeecontainer beter kunt kopen of leasen? We helpen je graag verder.

 

Zeecontainer kopen: wat zijn de lease-oplossingen?

Is zeecontainers kopen een wens van jouw onderneming? Dan is het belangrijk om te weten dat wij een aantal lease-oplossingen hebben en wat het verschil tussen de leasevormen is.

Hoe werkt financial lease?

Wil je graag zeecontainers leasen en wil je dat het op jouw balans komt te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financial lease komt het juridisch eigendom van de containers bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van het materieel wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de zeecontainers. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen.

Hoe werkt operational lease?

Wil je een zeecontainer leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational lease de beste keuze. Bij een operational lease huur je de zeecontainers namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de containers. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de zeecontainers bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk.

Hoe werkt sale & lease back?

Als je zelf al een aantal zeecontainers hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is de sale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je zeecontainers tijdelijk aan ons, zodat er kapitaal vrijkomt. Tegelijkertijd kun je je containers gewoon blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van het materieel, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming.

Service van Beequip

Beequip is een onafhankelijke partij die jouw onderneming snel en eenvoudig helpt aan een financiering voor nieuwe of gebruikte zeecontainers. Je kunt voor ieder merk bij Beequip terecht. Jij kiest, wij regelen de financiering. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw onderneming zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast zeecontainers leasen kun je bij ons ook graafmachines leasen, vrachtwagens leasen of ander zwaar materieel. Ook daarmee helpen we je graag.