Op zoek naar materieel? Bekijk onze voorraad

Werkschip leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken je leaseprijs

Werkschip leasen voor je bedrijf?

Een werkschip leasen is geen alledaagse bezigheid. Bij Beequip hebben we verstand van jouw sector en helpen we je graag aan een op maat gemaakte financiering. Jij kies wat je nodig hebt, wij regelen de financiering. Maar voor advies kun je ook altijd bij ons terecht. Zo komen we samen tot de best passende financiering voor jouw bedrijf.

Het financieren van schepen is een aparte tak van sport. Er is altijd maatwerk nodig. Beequip springt hier – als eigenzinnige leasemaatschappij – op in. Wij financieren altijd op basis van sector en materiaalkennis. Dat specialisme – waarin wij onderscheidend zijn – is precies wat de maritieme sector nodig heeft. Een werkschip leasen? Dat doe je uiteraard bij Beequip.

Onze expert

Joost van den Berg

06 30 41 96 40 010 340 08 44

joost.vandenberg@beequip.nl

Joost van den Berg is gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor werkschepen.

De voordelen van een werkschip leasen

Leasen is een flexibele oplossing die is afgestemd op de groei van jouw onderneming. Of het nu gaat om de lease van een multifunctioneel werkponton, werkboot, sleep/duw -boot of baggerschip. Wij kennen het materieel en zetten dit vooraan in de financieringsoplossing.

IJzer boven cijfers: dat is onze ‘equipment-first’ aanpak. We kijken hoe je het materieel wilt inzetten en wat dat betekent voor de waarde ervan, daar baseren we de lease op. Niet op de bedrijfscijfers van de afgelopen jaren.

Welke werkschepen kun je leasen bij Beequip?

Wat dacht je van een AHT, ofwel de ankerbehandelingssleepboot? AHT staat voor het Engelse Anchor Handling Tug en ontstond in de offshore, die drijvende platformen assisteert bij het ankeren. Of ben jij juist opzoek naar een crew transfer vessel (CTV) voor het transport van personeel op het water. Wist je dat er CTV’s zijn die wel 30 knopen (ruim 55 km/u) halen?

Een werkschip kopen, huren of leasen?

Een werkschip kan een grote investering zijn. Wanneer je het werkschip vaak gebruikt dan kan het een slimme keuze zijn te kiezen voor leasen in plaats van kopen. Door een werkschip te leasen kun je kapitaal vrijhouden om andere investeringen te doen, terwijl aan het einde van de leaseperiode het werkschip volledig van jou kan zijn. Bij Beequip hebben we bovendien verstand van materieel waardoor we met je meedenken en een best passende financiering voor je aan kunnen bieden. Of je nou nieuwe of gebruikte werkschepen op het oog hebt, maakt voor ons niet uit. Wij vinden dat een financiering bijna altijd mogelijk moet zijn. Advies nodig? Neem een kijkje op onze blog: leasen of huren? Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen!

Gebruikte of nieuwe werkschepen leasen?

Het is mogelijk om gebruikte of nieuwe werkschepen te leasen bij Beequip. Omdat we het materieel kennen kunnen we ook gemakkelijk de waarde van het werkschip bepalen en vervolgens hierop de lease baseren. Het maakt dan niet uit of het schip nieuw is of (jong) gebruikt. Twijfel je of je een nieuwe of gebruikt schip aan moet schaffen? Neem een kijkje op onze blog: kies jij voor tweedehands of nieuw materieel, voor meer informatie!

Klantverhaal

Scheepswerf Peter Tinnemans

”De enkelwandige tanker de Roma werd omgebouwd tot beunschip en dat is prachtig vastgelegd door Tinnemans Scheepswerf. Beequip is als financier betrokken bij dit project en we delen graag wat beelden.”

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Hoe werkt leasen van een werkschip?

Normaal gesproken kun je bij Beequip kiezen uit verschillende leasevormen: financial lease, operational lease of sale & lease back. Voor schepen werkt het net even anders.

Schip financieren met hypotheek

Op een schip wordt namelijk een hypotheek gevestigd. Dit gebeurt, net als met een hypotheek op een huis, door middel van een notariële akte en inschrijving van de akte in het register. De voorwaarde is dat het schip in het Nederlandse Kadaster wordt geregistreerd en ook onder de Nederlandse vlag vaart. Het schip kan wel, met toestemming van Beequip, in buitenlandse wateren worden ingezet. Iedere maand los je een stuk van het hypotheekbedrag bij ons af. Je kunt bij Beequip een hypothecaire lening afsluiten voor een nieuw aan te kopen schip óf een schip wat al in eigendom is. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Service van Beequip

Wil je op een professionele en financieel interessante manier een werkschip leasen? Dan is Beequip er voor jou. Onze experts, gespecialiseerd in de maritieme sector, zoeken de beste lease optie voor jou en bepalen de waarde van het te leasen materieel. Wij baseren onze lease offerte op waar je het binnenvaartschip voor wilt gebruiken en welke invloed dit heeft op de waarde. Wil je meer informatie over het leasen van een binnenvaartschip? Neem dan contact op met Beequip.

Behalve werkschepen, kun je bij Beequip ook terecht om andere machines en/of materieel te leasen. Wil je bijvoorbeeld een binnenvaartschip leasen of offshore materieel? Equipment lease is ons specialisme. Wij helpen je graag.