Vrachtwagen leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Wil je een vrachtwagen leasen?

Wij weten als geen ander dat een transportbedrijf razendsnel kan groeien. En omdat er bij groei heel wat komt kijken, nemen wij graag wat van je zorgen uit handen.

Bij groei ontstaat niet alleen een extra behoefte aan producten, maar ook extra behoefte aan liquide middelen. Want je wilt als bedrijf natuurlijk niet dat de groei plotseling stagneert, of dat je de ontwikkelingen niet meer kunt bijhouden. Dat is de reden dat je bij Beequip je transportmiddel kunt laten financieren, zodat je zelf genoeg liquide middelen vrij houdt voor een andere grote investering. 

Onze expert

Cor Telleman

06 4117 2700 010 340 08 44

cor.telleman@beequip.nl

 

Wat zijn de voordelen van een vrachtwagen leasen?

Je wilt een tweedehands of nieuwe vrachtwagen kopen. Als je een vrachtwagen leaset bij Beequip, levert dit verschillende voordelen op. Het grootste voordeel zit in de financieringsoplossing die wij bieden. Door een flexibele financieringsoplossing te bieden, die gebaseerd is op het materiaal en niet op jullie laatste jaarcijfers, helpen we jouw bedrijf verder groeien.

Omdat onze experts het materiaal kennen en precies weten wat de waarde en levensduur is, kunnen wij de financiering van jouw gebruikte of nieuwe vrachtwagen perfect afstemmen op de groei van jouw onderneming. Een vrachtauto leasen bij Beequip levert dus niet alleen mogelijkheden op financieel vlak op, maar ook voor de groei van jouw onderneming. Bedrijfsmiddelen leasen doe je bij Beequip.

Een financiering op maat

Beequip heeft ontzettend veel financieringsmogelijkheden als je een truck leasen wilt. Of je nu op zoek bent naar een DAF CF/XF, Volvo FH16 of een Scania uit de R-reeks: bij ons heb je eindeloos veel opties. Je kunt bij ons nieuwe én gebruikte vrachtwagens leasen. Want waar banken en leasemaatschappijen het financieren van gebruikte vrachtwagens als probleem zien, zien we bij Beequip juist mogelijkheden. Omdat wij kennis hebben van het materieel, vinden wij het soms juist verstandig om een vrachtwagen te financieren voor je bedrijf die al gebruikt is. Dus ook als je een gebruikte truck wilt leasen, ben je bij Beequip aan het juiste adres.

Wat kost een vrachtwagen leasen?

De kosten van een vrachtwagen leasen zijn afhankelijk van de aanschafwaarde van de vrachtwagen die je wilt leasen en de kenmerken van de lease. De kosten van de vrachtwagen worden door middel van leasen verspreid over een aantal maanden in plaats van dat dit in een keer betaald moet worden. Verder zul je wanneer je een lease afsluit een maandelijkse rente en eenmalige behandelingskosten moeten betalen. Je kunt ook hier de kosten voor je vrachtwagen lease berekenen.

Waarom een truck leasen en niet kopen?

Investeringen zoals het aanschaffen van nieuwe of gebruikte trucks voor je bedrijf, kunnen een aanslag zijn op de bedrijfskas. Dat is logisch, maar het is ook mogelijk deze aanslag te beperken. Door middel van leasen kun je elke maand een klein bedrag van de truck aflossen in plaats van alles in een keer te moeten betalen. Op deze manier houd je geld over om andere investeringen te doen of kun je wat meer financiële zekerheid behouden. Het zou namelijk zonde zijn om maanden met de investering te wachten totdat voldoende kapitaal vrij komt. De extra kosten verdien je hoogstwaarschijnlijk toch meer dan terug. Zo help je je bedrijf groeien.

Waarom een vrachtwagen leasen en niet huren?

Veel ondernemers denken eerder aan huren dan leasen wanneer ze net een bedrijf zijn gestart of nog niet genoeg kapitaal hebben om een grote investering te doen. Echter, wanneer je vaak dezelfde truck gebruikt is het een stuk voordeliger om te leasen dan te huren. We hebben veel ondernemers al verrast met wat ze kunnen besparen door te kiezen voor het leasen van hun truck. Klik hier voor een prijsoverzicht dat illustreert hoe veel voordeliger het leasen van een truck kan zijn: Leasen of huren?

Gebruikte vrachtwagen leasen

Omdat wij experts in dienst hebben die de waarde van tweedehands vrachtwagens kunnen bepalen, kunnen wij ook gebruikte vrachtwagens aanbieden voor een lease. Vaak is het een slimme keuze omdat de waarde van een nieuwe vrachtwagen snel daalt. Kies je voor een tweedehands vrachtwagen, dan is ‘de kop er af’ en zal de waarde alleen maar minder snel gaan dalen vanaf het moment dat jij de nieuwe eigenaar wordt. Dit scheelt in de maandlasten.

Klantverhaal

Willem op Wielen

“Bovendien vind ik het heel prettig dat Beequip zo snel schakelt. Als ik bel weten ze altijd direct wie ik ben en waar het over gaat. Dat werkt heel fijn. Voor de volgende wagens zal ik dan ook bij Beequip blijven.”

 

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Vrachtwagen leasen: wat zijn de lease-oplossingen?

Is een vrachtwagen leasen een wens van jouw onderneming? Dan is het belangrijk om te weten dat wij een aantal lease-oplossingen hebben en wat het verschil tussen de leasevormen is.

Wat is financial lease?

Wil je graag een vrachtauto leasen en wil je dat het materiaal wel op jouw balans komt te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financial lease komt het juridisch eigendom van de vrachtwagen bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van de truck wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de vrachtwagen. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen.

Wat is operational lease?

Wil je een vrachtwagen leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasen de beste keuze. Bij een operational lease huur je de vrachtwagen namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de truck. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de vrachtwagen bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk.  

Wat is sale- en lease back?

Als je zelf al een vrachtwagen hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is de sale- en lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je truck tijdelijk aan ons, zodat er kapitaal vrijkomt en je de vrachtwagen kunt blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van de truck, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming.

Service van Beequip

Een vrachtwagen leasen bij Beequip biedt veel mogelijkheden. Naar wat voor vorm van truck lease je ook op zoek bent, wij helpen je graag verder. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag!

Wil je geen vrachtwagen leasen, maar een ander transportmiddel? Ook dan kun je bij ons terecht. Bij ons kun je onder andere ook heftrucks leasen, bestelbussen leasen en trailers leasen.