Vrachtwagen kopen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Een vrachtwagen kopen en in termijnen betalen?

Een vrachtwagen kopen is een grote investering. Veel ondernemers kiezen daarom voor leasen. Met leasen betaal je een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode. Aan het einde van de leaseperiode kun je de volledige eigenaar van de vrachtwagen zijn.

Onze expert

Cor Telleman

06 4117 2700 010 340 08 44

cor.telleman@beequip.nl

Cor Telleman is lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor wegtransport.

Nog naar een vrachtwagen op zoek?

Neem een kijkje op onze marktplaats:    Vrachtwagens

Waarom leasen in plaats van een vrachtwagen kopen?

Je vrachtwagen is naast het hart van je onderneming, ook je tweede huis aangezien je er aardig wat uurtjes in zal doorbrengen. Het is daarom belangrijk om een vrachtwagen aan te schaffen die perfect bij jouw onderneming past.

Voordelen van een vrachtwagen kopen met lease

Wanneer je kiest voor leasen, kun jij zelf kiezen welke vrachtwagen je kopen wil. Maar in plaats van dat je in een keer alle kosten moet betalen, betaal je in termijnen. Zo is de aankoop een minder grote aanslag op de bedrijfskas. En kun je tegelijkertijd andere investeringen blijven doen. Zo kan je bedrijf blijven groeien.

Je kunt zelf aangeven wat de gewenste looptijd van de lease gaat worden en/of wat je per maand wil gaan betalen. Aan het einde van de leaseperiode kun je dan volledig eigenaar van de truck zijn. Meer weten over de verschillen tussen kopen, huren of leasen? Neem een kijkje op onze blog. 

Klantverhaal

Willem op Wielen

“Bovendien vind ik het heel prettig dat Beequip zo snel schakelt. Als ik bel weten ze altijd direct wie ik ben en waar het over gaat. Dat werkt heel fijn. Voor de volgende wagens zal ik dan ook bij Beequip blijven.”

 

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Gebruikte vrachtwagen kopen met lease  

Een tweedehands vrachtwagen werkt vaak nog net zo goed als een nieuw exemplaar. Het is daarom financieel verstandig om een gebruikte vrachtwagen te kopen in plaats van een nieuwe. Dit werkt namelijk net zoals met het aanschaffen van een auto. Hierbij is een tweedehands model vaak ook een voordeligere keuze.

Naast dat gebruikt vrachtwagens direct beschikbaar is, zijn de kosten lager omdat de ‘kop er al af is’. Ditzelfde geldt dan voor het maandbedrag dat je kwijt bent wanneer je ervoor kiest om een jong gebruikte vrachtwagen te leasen.

Verstand van transport

Bij Beequip weten ze precies de waarde van gebruikte transportmiddelen, waardoor ook deze in aanmerking komen voor lease. Het zou namelijk zonde zijn om mooi tweedehands materieel niet in een lease onder te brengen. Heb je vragen over de truck of trailer die je op het oog hebt? Of wil advies voor het maken van de beste keuze voor jouw onderneming? Geen probleem. Neem contact op en we helpen je met het vinden van de perfecte vrachtwagen en financiering ervan.

Een financiering op maat

Het maak voor ons niet uit of je een scania vrachtwagen  of een DAF vrachtwagen kopen wil. Of dat je voorkeur uitgaat naar een ander merk. Jij kiest, en wij regelen de financiering.

Bij Beequip kun je rekenen op snelle reactietijden van onze medewerkers die écht verstand hebben van de transportsector waar jij in werkt. Wij maken leasen voor mkb-ondernemers simpel, flexibel en snel. Een financiering kan dan ook binnen 72 uur geregeld zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem dan snel contact op. We helpen je graag verder.

Vrachtwagen kopen: wat zijn de leaseoplossingen?

Is een vrachtwagen kopen een wens van jouw onderneming? Dan is het belangrijk om te weten dat wij een aantal lease-oplossingen hebben en wat het verschil tussen de leasevormen is.

Wat is financial lease?

Wil je graag een vrachtauto leasen en wil je dat de truck wel op jouw balans komt te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financial lease komt het juridisch eigendom van de vrachtwagen bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van de truck wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de vrachtwagen. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen.

Wat is operational lease?

Wil je een vrachtwagen leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasen de beste keuze. Bij een operational lease huur je de vrachtwagen namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de truck. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de vrachtwagen bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk.  

Wat is sale & lease back?

Als je zelf al een vrachtwagen hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is de sale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je truck tijdelijk aan ons, zodat er kapitaal vrijkomt en je de vrachtwagen kunt blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van de truck, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming.

Service van Beequip

Onze experts staan klaar om met je mee te denken om tot een passende lease-oplossing te komen. Wij baseren onze offertes altijd op het materieel, niet op jouw jaarcijfers. Dat noemen we de ‘equipment first’- aanpak.

Wil je graag meer informatie over het leasen van vrachtwagens? Neem dan contact met ons op. Equipment lease is onze sector, we helpen je graag. Ander materieel leasen? Dat kan ook bij ons. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook een heftruck leasen, hoogwerker leasen of tractor leasen.