Vrachtwagen huren?

Denk eens aan leasen

Bereken direct je leaseprijs

Een vrachtwagen huren? Ontdek de voordelen van leasen

De aanschaf van een vrachtwagen is een hele investering. Voor veel ondernemers is een vrachtwagen huren dan de oplossing. Maar heb je al eens aan leasen gedacht? Met leasen betaal je een vast bedrag per maand, waarbij je aan het einde van de leaseperiode de volledige eigenaar van de vrachtwagen kunt zijn.

Onze expert

Cor Telleman

06 4117 2700 010 340 08 44

cor.telleman@beequip.nl

Cor Telleman is lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor wegtransport.

Waarom leasen in plaats van een vrachtwagen huren?

De voordelen van leasen in plaats van een vrachtwagen huren zijn:

  • Je geld gaat niet verloren. Als je kiest voor financial lease is de vrachtwagen aan het einde van de looptijd geheel van jou en ook bij operational lease heb je een koopoptie;
  • Je hebt de vrachtwagen in eigen bezit, en kunt er direct gebruik van maken;
  • Wanneer je de vrachtwagen vaak gebruikt zijn de kosten van leasen vaak lager dan huren, vooral als je kiest voor een gebruikte vrachtwagen;
  • Je mag de vrachtwagen helemaal zelf uitkiezen en je voorkeuren voor de lease zelf doorgeven.

Twijfel je nog of je met jouw onderneming beter kunt huren of leasen? Neem een kijkje op onze blog: kopen, huren of leasen?

Een vrachtwagen huren of tweedehands leasen?

Een tweedehands vrachtwagen werkt vaak nog net zo goed als een nieuw exemplaar. Daarom is het een verstandige keuze om een tweedehands vrachtwagen te leasen. Denk hierbij aan het kopen van een auto: een tweedehands model is vaak ook een voordelige keuze. Het voordeel van een tweedehands vrachtwagen is dat deze direct beschikbaar zijn. Daarnaast is de ‘kop er al af’, wat ervoor zorgt dat ook het maandelijkse leasebedrag lager ligt.

Bij Beequip is een gebruikte vrachtwagen leasen geen enkel probleem. We moedigen dit juist aan! Benieuwd naar de kosten van een lease voor de vrachtwagen die jij op het oog hebt? Neem een kijkje in onze leasecalculator en bereken gratis en vrijblijvend je leaseprijs.

Klantverhaal

Willem op Wielen

“Bovendien vind ik het heel prettig dat Beequip zo snel schakelt. Als ik bel weten ze altijd direct wie ik ben en waar het over gaat. Dat werkt heel fijn. Voor de volgende wagens zal ik dan ook bij Beequip blijven.”

 

Bekijk hier het hele klantverhaal -->

Hoe werkt leasen?

Leasen werkt zo: je betaalt een vaste maandprijs voor een vooraf afgesproken periode. Deze maandprijs wordt gebaseerd op de prijs van de vrachtwagen en de looptijd van de lease. Je kunt hierbij zelf je voorkeur doorgeven voor de lengte van de lease en de maandprijs. Leasen is dus  kopen en in termijnen betalen.

Een financiering op maat

Bij Beequip geloven wij in de kracht van de machine. Daarom zetten we deze altijd voorop in de financiering. Dat noemen wij onze ‘equipment first’ aanpak. Hierdoor is er veel meer mogelijk. Ook als je een starter bent of wat minder goede jaren achter de rug hebt. En in tegenstelling tot andere financiers bieden wij de mogelijkheid om een tweedehands vrachtwagen te leasen.

Bij Beequip maken we leasen voor mkb-ondernemers simpel, flexibel en snel. En of je nu met een of meerdere vrachtwagens aan de slag wil, iedere onderneming verdient een financiering die perfect past bij de situatie. Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Hoe snel kun je een vrachtwagen leasen?

Een vrachtwagen leasen is bij Beequip snel geregeld. Een lease kan binnen 72 uur geregeld zijn. Want we snappen dat je er vaak snel bij moet zijn. Jij kiest welke vrachtwagen je nodig hebt, en wij regelen de financiering.

Vrachtwagen: wat zijn de leaseoplossingen?

Is een vrachtwagen kopen een wens van jouw onderneming? Dan is het belangrijk om te weten dat wij een aantal lease-oplossingen hebben en wat het verschil tussen de leasevormen is.

Wat is financial lease?

Wil je graag een vrachtauto leasen en wil je dat de truck wel op jouw balans komt te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financial lease komt het juridisch eigendom van de vrachtwagen bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van de truck wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de vrachtwagen. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen.

Wat is operational lease?

Wil je een vrachtwagen leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasen de beste keuze. Bij een operational lease huur je de vrachtwagen namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de truck. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de vrachtwagen bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk.  

Wat is sale & lease back?

Als je zelf al vrachtwagens hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is de sale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je truck tijdelijk aan ons, zodat er kapitaal vrijkomt en je de vrachtwagen kunt blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van de truck, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming.

Service van Beequip

Onze experts staan klaar om met je mee te denken om tot een passende lease-oplossing te komen. Wij baseren onze offertes altijd op het materieel, niet op jouw jaarcijfers. Dat noemen we de ‘equipment first’- aanpak.

Wil je graag meer informatie over het leasen van vrachtwagens? Neem dan contact met ons op. Equipment lease is onze sector, we helpen je graag. Ander materieel leasen? Dat kan ook bij ons. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook een heftruck leasen, hoogwerker leasen of tractor leasen.