Trailer leasen

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Hoe financier ik mijn oplegger bij Beequip?

Een trailer ofwel oplegger leasen, is voor de meeste mensen geen dagelijkse bezigheid. Dat snappen wij heel goed bij Beequip. Samen met jou gaan wij daarom op zoek naar de beste financieringsoplossing.

Onze financieringsoplossingen zijn niet gebaseerd op jullie laatste jaarcijfers, maar op een ‘equipment first’-aanpak. Dit betekent dat het materieel als uitgangspunt wordt genomen. Door een trailer te leasen, houdt je genoeg liquide middelen vrij voor een andere grote investering. Jullie profiteren van de beste financiering voor jullie bedrijven en kunnen ondertussen blijven groeien.

Onze expert

Raymond van der Ree

010 808 2605

raymond.vanderree@beequip.nl

Raymond van der Ree is Lease Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor wegtransport.

Nieuwe of tweedehands trailer leasen?

Bij Beequip kun je zowel nieuwe als tweedehands trailers leasen. Dit is bij veel leasemaatschappijen en banken geen optie.

Wij zien dit juist als kans voor jouw onderneming, want bij gebruikt materieel is de kop er al af. Hierdoor betaal je maandelijks een lager leasebedrag terwijl je trailer nog perfect presteert. ​Voor vrijwel alle types opleggers kun je bij ons een passende lease-oplossing krijgen, denk bijvoorbeeld aan een koeloplegger, schuifzeilentrailer of gesloten oplegger. Of heb je liever een containerchassis, dieplader, aanhangwagen of tankoplegger? Wij hebben of maken een oplossing om voor elke denkbare oplegger leasen mogelijk te maken.

Welke soorten opleggers kun je leasen bij Beequip?

Bij Beequip is de financiering gebaseerd op het materieel en niet op jullie laatste jaarcijfers. Daarnaast kennen onze experts het materieel en de waarde en levensduur hiervan. Zo kunnen we de financiering van jouw gebruikte of nieuwe oplegger of trailer afstemmen op de groei van jouw onderneming. Ook het merk mag je zelf uitkiezen. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld een DAF leasen of een Scania leasen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat of maak gebruik van onze leasecalculator.

Je kunt bij ons terecht voor alle verschillende soorten trailers en opleggers. Je kunt bij ons bijvoorbeeld een:

Schuifzeiloplegger leasen

Een schuifzeiloplegger wordt ook wel een tautliner genoemd. Deze trailer beschikt over een zeil aan beide zijden van de trailer, waardoor de lading makkelijk in en uitgeladen kan worden.

Tankoplegger leasen

Een tankoplegger wordt gebruikt voor het vervoeren van stortgoederen zoals agrarische producten, of brandstof zoals diesel en olie.

Koel-vries oplegger leasen

Een koel-vries oplegger is een oplegger waarbij de temperatuur gereguleerd kan worden tussen de 30 graden en -30 graden. Deze trailers worden vaak ingezet voor het vervoeren van AGF-producten, bloemen of andere bederfbare goederen.

Huifoplegger leasen

Een huifoplegger is een trailer met een vaste zeilenhuif, die ook vaak wordt ingezet voor zij en dakbeladingen.

Container chassis leasen

Een container chassis is een oplegger met een laag gewicht en een robuuste constructie. Deze trailers worden ingezet voor het vervoeren van zeecontainers.

Kipper oplegger leasen

Een kipper oplegger wordt vaak in de bouw ingezet, voor het vervoeren en laden en lossen van grind en zand. Hier wordt er van een speciaal systeem gebruik gemaakt waardoor het lossen van de goederen eenvoudig gaat.

Box oplegger leasen

Een box trailer wordt ook wel een kastentrailer genoemd, en is een van de meest voorkomende aanhangers in het wegtransport. Een box trailer is een gesloten oplegger, en biedt daardoor veel bescherming voor de goederen die vervoert worden. Vaak worden er in een box oplegger consumptiegoederen, of goederen die veilig en droog vervoerd moeten worden meegenomen.

Paardentrailer leasen

Een paardentrailer is een aanhangwagen die geschikt is voor het vervoeren van pony’s, paarden en andere soorten vee. Je kunt kiezen voor een 1-paardstrailer, een 1.5-paardstrailer. of een 2-paardstrailer. Zoals de naam al zegt kun je met een 1-paardstrailer één paard vervoeren, en kun je met een 2-paardstrailer twee paarden vervoeren. Met een 1.5-paardstrailer kun je als de ruimte het toelaat twee kleine paarden of een merrie met veulen vervoeren.

Staat de trailer van jouw voorkeur hier niet bij? Geen probleem! Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Wat kost een trailer leasen?

De kosten van een trailer lease zijn afhankelijk van de aanschafwaarde van de oplegger die je wilt leasen en de kenmerken van de lease. De kosten van de trailer worden door middel van leasen verspreid over een aantal maanden in plaats van dat je dit in een keer moet betalen. Verder zul je wanneer je een lease afsluit een maandelijkse rente en eenmalige behandelingskosten moeten betalen. Je kunt ook hier de kosten voor je trailer lease berekenen.

Trailer leasen: kies de leasevorm die bij jou past

Een trailer leasen kan bij Beequip op diverse manieren. Of je nu op zoek bent naar gesloten aanhangwagens of bakwagens enkelas, bij ons profiteer je van unieke lease-oplossingen die aansluiten op de wensen van jouw onderneming. Bekijk onze lease-oplossingen hieronder en bepaal welke oplossing mogelijk fiscaal voordeel oplevert voor jouw onderneming.  

Financial lease

Een trailer leasen en deze op de balans krijgen, kan met een financial lease. Met deze leasevorm komt het juridisch eigendom van de trailer bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar wordt. Het voordeel hiervan is dat jij aan het einde van het leasecontract volledig eigenaar van de trailer bent. Omdat de trailer op de balans van je onderneming staat, kun je erop afschrijven. Een financial lease biedt dus meerdere voordelen.

Operational lease

Indien je een trailer wilt leasen, zonder deze op de balans te krijgen, adviseren we je een operational lease. Met deze leasevorm is Beequip zowel juridisch als economisch eigenaar van de trailer. Het voordeel van een trailer operational leasen is dat de trailer niet op de balans staat en er daarom een betere balansverhouding mogelijk is. Aan het einde van de leaseperiode heb je een optie tot het kopen van de trailer

Sale & lease back

Heb je al een trailer, maar wil je werkkapitaal vrijmaken? Dan is een sale & lease back wellicht een financieringsoplossing voor jouw onderneming. Met deze leasevorm verkoop je je trailer tijdelijk aan ons, zodat er kapitaal vrijkomt. Ondertussen kun je de trailer uiteraard blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van de trailer, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Het juridisch eigendom van de trailer gaat aan het einde van de leaseperiode automatisch weer over naar jouw onderneming.

Klantverhaal

Beck Logistics

“Banken hebben een minder flexibele houding. De visie van Beequip is vernieuwend en veel meer van deze tijd.”

Lees hier het hele klantverhaal -->

Service van Beequip

Een trailer leasen? Dat doe je natuurlijk bij Beequip! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Dan kun je direct contact met ons opnemen. Wij gaan graag met je in gesprek over de opties voor jouw onderneming en adviseren je! 

Naast een trailer leasen, kun je ook ander materieel leasen bij Beequip. Je kunt bij ons onder andere bulldozers leasen, graafmachines leasen en vrachtwagens leasen.