Tractor kopen?

Jij weet wat je nodig hebt,
wij regelen de financiering

Bereken direct je leaseprijs

Tractor kopen en in termijnen betalen?

Een tractor kopen is een flinke investering. Veel landbouwondernemers zijn verrast wanneer ze zien dat een leasen veel voordelen met zich meebrengt. Met leasen betaal je een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode. Aan het einde van de leaseperiode kun je de volledige eigenaar zijn van jouw eigen trekker.

 

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 2696

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor grondverzet, bouwmachines, landbouwmachines, recycling, metaalbewerking, energie, heftrucks en schoonmaakmachines.

Waarom leasen in plaats van een tractor kopen?

Investeringen zoals het aanschaffen van nieuwe of tweedehands tractors voor je bedrijf, kunnen een aanslag zijn op de bedrijfskas. Dat is logisch, maar het is ook mogelijk deze aanslag te beperken. Door middel van leasen kun je elke maand een klein bedrag van de trekker aflossen in plaats van alles in een keer te moeten betalen. Op deze manier houd je geld over om andere investeringen te doen of kun je wat meer financiële zekerheid behouden. Zo help je je bedrijf groeien.

Meer weten? Neem een kijkje op onze blog en lees meer over wanneer je het beste kunt kopen, huren of leasen.

Tweedehands tractor kopen met lease

We snappen dat je keuze valt op het aanschaffen van gebruikte trekkers. Naast dat je deze direct kunt gebruiken, zijn de kosten voor tweedehands landbouwmachine tractoren lager. Dit geldt dus ook voor de maandlasten wanneer je ervoor kiest de trekker onder te brengen in een lease. Want kies je voor een tweedehands tractor, dan is ‘de kop er af’ en zal de waarde alleen maar minder snel gaan dalen vanaf het moment dat jij de nieuwe eigenaar wordt. Dit scheelt in de maandlasten.

Het is ook mogelijk om een gebruikte tractor te leasen. Bij Beequip hebben we kennis van het materieel waar je mee werkt waardoor ook (jong) gebruikte landbouwmachines een optie zijn voor lease. We bekijken hoe je de trekker wil gebruiken en wat dat betekent voor de waarde ervan. Daar baseren wij de lease offerte op, niet op de jaarcijfers van de afgelopen jaren. Dat noemen wij onze ‘equipment-first’ aanpak.

Neem contact op voor advies of bereken vrijblijvend je leaseprijs voor de nieuwe of gebruikte tractor die jij op het oog hebt.

Een financiering op maat

Of je nu kiest voor het leasen van een John Deere trekker, een Fendt of een ander landbouwmerk. Dat maakt voor ons geen verschil. Jij kiest, en wij regelen de financiering.

Bij Beequip kun je rekenen op snelle reactietijden, duidelijke communicatie, en een lease speciaal afgestemd op jouw onderneming. Iedere onderneming verdient namelijk een financiering op maat. Wil je weten of je een tractor beter kunt kopen of leasen? We helpen je graag verder.

Klantverhaal

Loonbedrijf Miedema Peins

“Ik verwachtte weinig van de leaseaanvraag. Ik was net gestart, had geen mogelijkheid om een aanbetaling te doen en het ging om een tweedehands model. Beequip verraste me door met een oplossing te komen. Ze hebben echt meegedacht en vertrouwen getoond.”

Bekijk het nieuwsbericht!

Tractor kopen: de lease-oplossingen

Als je besloten hebt om voor het kopen van je tractor voor lease te kiezen, dan zijn er verschillende lease-oplossingen om dit te doen. Onze specialisten helpen je graag om samen de fiscaal beste leasevorm te kiezen. Deze financieringsoplossingen behoren tot de mogelijkheden: 

Wat is financial lease?

De bekendste financieringsvorm is financial lease. Hierbij wordt Beequip de juridische eigenaar van de tractor, terwijl het bedrijf de economische eigenaar is. Bij tractor lease met deze leasevorm, komt de tractor op jouw balans te staan. Aan het einde van het leasecontract wordt de lessee volledig eigenaar van de trekker.

Wat is operational lease?

Een tweede vorm van leasen, is operational lease. Hierbij is Beequip juridisch én economisch eigenaar van de tractor, waardoor deze niet op de balans verschijnt. Hierdoor kan jouw bedrijf een betere balansverhouding verkrijgen. Na de leaseperiode, is de tractor kopen een mogelijkheid.

Wat is sale & lease back?

Heb je als bedrijf al meerdere trekkers, maar heb je nood aan werkkapitaal? Kies dan voor sale & lease back. Bij deze leasevorm kopen wij jouw trekkers, waarna jij deze terug leaset. In de praktijk kun je dus je tractor blijven gebruiken en heb je meer kapitaal om mee te werken. Maar zijn wij wel juridisch eigenaar van het materieel. Bij deze leasevorm staat de tractor ook op jouw balans. Aan het einde van het leasecontract, gaat het eigendom opnieuw over naar de lessee.

Service van Beequip

Wil je een trekker kopen om daarmee bijvoorbeeld een silagewagen of maaimachine te trekken? Dan ben je bij Beequip aan het juiste adres. Onze experts staan klaar om met je mee te denken om tot een passende lease-oplossing te komen. Wij baseren onze offertes altijd op het materieel, dat noemen we de ‘equipment first’- aanpak.

Wil je graag meer informatie over een tractor kopen en in termijnen betalen? Neem dan contact met ons op. Equipment lease is onze sector, we helpen je graag. Ander materieel leasen? Dat kan ook bij ons. Je kunt bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor een bulldozer leasen, hoogwerker leasen of vrachtwagen leasen.