Perscontainer kopen?

Denk eens aan leasen

Bereken direct je leaseprijs

Perscontainer kopen en in termijnen betalen?

Een perscontainer kopen is een flinke investering. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor leasen. Met leasen betaal je een vast bedrag per maand voor een vaste periode. Aan het einde van de leaseperiode kun je de volledige eigenaar van de perscontainer zijn.

Onze expert

Job Maliepaard

010 808 2696

job.maliepaard@beequip.nl

Job Maliepaard is Sales Officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor grondverzet, bouwmachines, landbouwmachines, recycling, metaalbewerking, energie, heftrucks en schoonmaakmachines.

Waarom leasen in plaats van een perscontainer kopen?

Een perscontainer kopen kan een aanslag zijn op de bedrijfskas van je onderneming. Een perscontainer is namelijk een kapitaalintensieve investering. Je kunt deze aanslag beperken door te kiezen voor leasen in plaats van een perscontainer kopen. Omdat je op deze manier in termijnen betaalt, waardoor je liquiditeit behoudt. 

Voordelen van in termijnen betalen met lease

  • Door de perscontainer te leasen houd je geld vrij voor andere investeringen, en behoud je meer financiële speelruimte;
  • Leasen is kopen in termijnen. Dus aan het einde van de looptijd is de perscontainer volledig jouw eigendom als je kiest voor financial lease;
  • Je mag de perscontainer helemaal zelf uitzoeken en de lease zelf samenstellen en daarbij je voorkeur voor de maandprijs doorgeven;
  • Bij Beequip is de perscontainer het onderpand van de financiering, het draait in veel mindere mate om jouw bedrijfscijfers.

Meer informatie op deze blog over: kopen, huren of leasen: wat is de financieel voordeligste keuze?

Klant verhaal

Milieuservice Hoeksche Waard

“Waar banken met name kijken naar het verleden van een bedrijf, kijkt Beequip vooral naar de toekomst.”

Lees hier het hele klantverhaal -->

Tweedehands perscontainer kopen met lease

Niet alle financiers bieden de mogelijkheid om tweedehands werkmaterieel te leasen. Maar bij Beequip geloven we in de kracht van zwaar materieel en hebben we kennis van de machines waar jij mee werkt. Hierom zetten we de machine altijd voorop in de financiering, waardoor ook tweedehands modellen in aanmerking komen voor een lease. Dat noemen wij onze ‘equipment first’ aanpak. 

Lagere maandprijs

Het is net als met het aanschaffen van een auto bij een perscontainer zo dat een gebruikte perscontainer kopen vaak een voordeligere keuze is dan het aanschaffen van een nieuw model. Naast dat tweedehands perscontainers direct beschikbaar zijn, zijn de kosten ook lager omdat hier de ‘kop al af is’. Wanneer je er vervolgens voor kiest om deze perscontainer aan te schaffen en in termijnen te betalen door middel van lease, is het maandbedrag dus ook een stuk lager. 

Perscontainer kopen met een financiering op maat  

Of je nu een meerdere recyclingmachines tegelijkertijd wil aanschaffen, of dat je een perscontainer nodig hebt voor jouw eenmanszaak. Dat maakt voor ons geen verschil. Jouw machine is het hart van jouw bedrijf en verdient een financiering passend bij jouw onderneming.

Bij Beequip kun je rekenen op snelle reactietijden van onze medewerkers, die écht verstand hebben van recyclingmaterieel. Bovendien vinden we dat een lease eenvoudig geregeld moet zijn, zodat jij snel met je nieuwe aanwinst aan de slag kunt. Als merkonafhankelijke partij maakt het ons ook niet uit welk merk de perscontainer is. Jij kiest, en wij regelen de financiering. We zullen je daarbij ook altijd een eerlijk advies geven.

Perscontainer kopen: wat zijn de lease oplossingen?  

Wanneer je een perscontainer kopen wil met een leaseoplossing. Dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende vormen zijn. Het grote verschil tussen de leasevormen is het eigendom: een belangrijke keuze dus.  

Hoe werkt financial lease?  

Wil je graag een perscontainer leasen en wil je dat deze op jouw balans komen te staan, zodat je erop kunt afschrijven? Dan is een financial lease een goede optie. Bij financiallease komt het juridisch eigendom van de perscontainer bij Beequip te liggen, terwijl jouw onderneming economisch eigenaar van het materieel wordt. Aan het einde van het leasecontract ben jij volledig eigenaar van de perscontainer. Een zakelijke financial lease biedt dus meerdere voordelen. 

Hoe werkt operational lease?  

Wil je een perscontainer leasen, maar deze juist niet op de balans hebben? Dan is operational leasede beste keuze. Bij een operational lease huur je de perscontainer namelijk van Beequip; wij zijn dan zowel juridisch als economisch eigenaar van de perscontainer. Aan het einde van de leaseperiode heb je een koopoptie. Omdat de perscontainer bij operational lease niet op de balans staat, is een betere balansverhouding mogelijk. 

Hoe werkt sale & lease back?  

Als je zelf al een aantal perscontainer s in bezit hebt, maar werkkapitaal vrij wilt maken, is desale & lease back financieringsoplossing een uitkomst. Je verkoopt je perscontainers tijdelijk aan Beequip, zodat er kapitaal vrijkomt. Tegelijkertijd kun je je perscontainer gewoon blijven gebruiken. Jij blijft economisch eigenaar van het materieel, terwijl Beequip tijdelijk juridisch eigenaar wordt. Aan het einde van de leaseperiode gaat het juridisch eigendom automatisch weer over naar jouw onderneming. 

Service van Beequip

Beequip is een merkonafhankelijke partij met veel expertise op het gebied van recyclingmachines. We helpen je eenvoudig en snel aan een financiering voor gebruikte of nieuwe perscontainers. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op.  

Naast perscontainers kun je bij ons ook andere recyclingmachines leasen. Neem vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden. Of bereken je leaseprijs in de leasecalculator om te zien wat je ongeveer maandelijks kwijt zal zijn voor de perscontainer die jij op het oog hebt.