Op zoek naar materieel? Bekijk onze voorraad

Beequip stel voor: Regio Officer

Marcel Doornbos

Beequip gaat de regio in. Dat doen we met onze Regio Officers. Marcel Doornbos is er één van. Hij is verantwoordelijk voor de regio Noordoost Nederland. Hij werkt en woont hier en is er de ogen en oren van Beequip.

Wie ben je

Ik ben Marcel Doornbos. Ik woon in Assen. Hier heb ik o.a. als mede-eigenaar een deurwaarderskantoor gerund. Daarna ben ik 8,5 jaar intermediair bij Credion geweest. In die tijd heb ik twee klanten ondergebracht bij Beequip. Ik maakte kennis met ze en was direct enthousiast. Toen de kans zich voordeed om bij Beequip aan de slag te gaan hoefde ik daar niet lang over na te denken. Inmiddels ben ik nu ruim 7 maanden in dienst als Regio Officer.

 

Beequip zit in Rotterdam, jij in Assen. Flinke reistijd of niet?

Voor mijn werk, gelukkig niet. Privé wel want ik ben een wandelfanaat en loop o.a. het Pieterpad. Ik rij natuurlijk wel heel wat af voor Beequip maar ben voornamelijk actief in mijn ‘eigen’ regio: Noordoost Nederland. Dat is Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland, dus betrekkelijk dichtbij huis. Ik bezoek onze klanten, brokers (accountants, bedrijfsadviseurs en intermediairs) en vendoren. Verder kun je me tegenkomen bij netwerkbijeenkomsten in Groningen, Assen, Zwolle en meer in het oosten van het land bij de regionale events. Mijn voornaamste taak is uitleggen wat Beequip precies doet. Op woensdagen moet ik er wel aan geloven. Dan gaat de wekker om 05:00 uur ’s-Morgens om op tijd in Rotterdam te zijn.

“Aan iedereen die zegt: ‘jullie zitten helemaal in Rotterdam’, dat zitten we niet. We zijn juist actief in de regio. Ik zit gewoon op een uur rijden van je en kom graag langs om je te helpen.”

Marcel Doornbos, Regio Officer Beequip Noordoost Nederland

Welke soort lease aanvragen komen er in jouw regio veel voor.

Alles eigenlijk. De grootste sectoren in mijn regio zijn agri, logistiek, bouw en grondverzet. Daar, maar ook erbuiten is er vraag naar Sale en Lease Back, waarbij we bedrijfsmiddelen te gelde maken zonder dat de ondernemer het gebruik verliest. Maar ook financial- en Operational lease worden veel gevraagd. Ik vind het erg leuk om te zien dat de brokers in mijn regio echt een focus hebben op gebruikt materieel. Wij zijn een van de weinige maatschappijen die daar leaseoplossingen voor aanbieden en het is mooi dat we ons hiermee kunnen onderscheiden.

 

Heb je al een favoriet soort equipment?

Er is een wereld voor me opengegaan aan machines en mogelijkheden. Bij Credion heb ik in 10 jaar tijd misschien 2 machines gefinancierd, wat wel aangeeft hoe lastig die markt kan zijn. Nu zie ik niet anders dan zwaar materieel. Als ik moet kiezen tussen de verschillende machines gaat mij voorkeur uit naar landbouwvoertuigen. En uiteraard hoe groter hoe mooier!