Op zoek naar materieel? Bekijk onze voorraad

Beequip stelt voor: Equipment & Recovery Officer

Carlo van Boxel

Na een internationale carrière waar techniek en commercie altijd een rol speelden, is Carlo van Boxel terug in Nederland. Sinds juli dit jaar werkt hij bij Beequip als Equipment & Recovery Officer: “Alles aan dit bedrijf is jong, maar desondanks is het zeer professioneel.”

Waar op de wereld heb je allemaal gezeten, Carlo?

“Het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De laatste buitenlandse plaats waar ik heb gewoond was Johannesburg. Van jongs af aan heb ik een interesse voor alles waar wielen onder zitten en waar een motor in zit. Ik heb mijn opleiding in die richting gedaan en ben toen in de bedrijfsautowereld terecht gekomen. Techniek en commercie lopen als een rode draad door mijn carrière. De directe link naar Beequip waren de leaseactiviteiten waar ik me voor mijn vorige werkgever mee bezig hield. Toen ik in contact kwam met Giel bleek deze achtergrond een mooie match met Beequip.”

“Als kind had ik een speelgoed bulldozer op rupsbanden. Sindsdien ben ik gefascineerd door alles op tracks. Maar ook die grote dumpers die in de mijnen rijden, daar ben ik echt van onder de indruk."

Carlo van Boxel, Equipment & Recovery Officer bij Beequip

Wat doe je precies bij Beequip?

“Als Equipment & Recovery Officer beheer ik de vloot van uiteenlopende assets van Beequip, die vloot is ons kapitaal. Ik ontwikkel tools die ons helpen bij het beheren van onze assets en voor het zeker stellen van onze eigendommen. Zodra deze tools zijn doorgevoerd, zal ik me meer naar buiten gaan richten, naar onze klanten en onze Industry Partners.
Daarnaast houd ik me bezig met het Recovery-traject, hiermee bedoel ik het fysieke terugbrengen van ons object om welke reden dan ook. Als het weer bij ons terug is volgt de Re-marketing: bij voorkeur geven we een asset een ‘tweede leven’ in een nieuwe leaseovereenkomst maar in andere gevallen brengen we de asset op de markt.”

Heb je zelf een favoriet soort equipment?

“Als kind had ik een speelgoed bulldozer op rupsbanden. Sindsdien ben ik gefascineerd door alles op tracks. Maar ook die grote dumpers die in de mijnen rijden, daar ben ik echt van onder de indruk. Of neem een leger tank: die weegt 100 ton maar kan op zijn plaats draaien. Zo boeiend.”

Je werkt nu vier maanden bij Beequip. Wat valt op?

“Alles is jong aan Beequip, maar desondanks zeer professioneel. Het is een ontzettend goed opgezet en georganiseerd bedrijf. Dat geld nog niet voor alles, maar dat is logisch. Het voordeel daarvan is dat je de dingen vorm kunt geven zoals je het wilt. Daarvoor krijg je veel vrijheid. Laatst bespraken we in het team onze uitdagingen op het gebied van interne communicatie. Een week later lag er een plan, was het ingeregeld en werd het gepresenteerd. Door de vrijheid en de verantwoordelijkheid die je krijgt, gaat het ontwikkelen heel snel. Het team is heel gedreven.”

Wat voorspel je voor de toekomst?

Het besef dat het leasen van gebruikt werkmaterieel aan het MKB sterk onderbelicht is in de financieringswereld, is een hele heldere constatering geweest van de partners van Beequip. De beslissing om dit besef vervolgens te vertalen naar een eigen bedrijf vind ik bewonderenswaardig. De praktijk wijst uit dat dat het een gat in de markt is en Beequip lijkt daar als een van de eersten in te zijn gesprongen. Anderen schermen nu met dezelfde waarden die wij al twee jaar uitdragen. Ik proef uit de reacties van concurrenten dat ze iets hebben van: ‘Verrek, dat hebben die jongens goed begrepen.’ De toekomst zie ik positief. Ik denk dat de verwachtte en nagestreefde groei realistisch is en dat wij, door de voorsprong die we hebben, onderscheidend zullen blijven.”