Equipment Expert Thijs Parren

Beequip stelt voor: Lease Officer

Thijs Parren

Van je hobby je beroep maken: velen hebben de ambitie maar Thijs Parren is het ook daadwerkelijk gelukt.

Waar liggen jouw interesses?

“Ik ben eigenlijk geïnteresseerd in alles waar olie in zit. Van grondverzetmachines tot hoogwerkers. Ik ben er de hele dag mee bezig.”

Je zit niet als ‘bank’ aan tafel, maar als iemand die meedenkt in de dagelijkse business en samen met de klant naar een oplossing zoekt. Dat is precies wat ze nodig hebben.”

Thijs Parren, Lease Officer bij Beequip

De equipmentwereld past dan perfect. Hoe ben je hierin terecht gekomen?

“Na de MTS en de HTS ben ik gaan werken bij een truckdealer, omdat daar mijn interesse lag. Ik ben nooit meer uit de branche weggegaan: na de vrachtwagens kwamen grondverzetsmachines en daarna alle andere assetklassen waar ik nu voor Beequip actief in ben. Kranen, recyclingmachines, hoogwerkers, verreikers.”

Hoe kwam Beequip op je pad?

Giel benaderde mij of ik voor Beequip wilde komen werken. We kennen elkaar van een vorige werkgever. Ik had nog nooit bij een financieringspartij gewerkt, maar ik kende al jaren jongens die dit soort werk deden. Ik dacht altijd: dat lijkt me een leuke baan. Het businessmodel van Beequip leent zich perfect voor de combinatie van mijn ervaring en de werkzaamheden van de collega’s op kantoor. We zijn een assetfinancier, dus met mijn achtergrond past dat precies.”

Wat merk je aan tafel bij klanten van die andere werkwijze die Beequip hanteert?

“Als klanten met traditionele leasemaatschappijen aan tafel zitten kunnen die partijen eigenlijk alleen de balans lezen. Ik lees de balans ook, maar Beequip is asset gericht. Klanten vinden het prachtig dat ik aan tafel een taxatie kan doen. Je zit niet als ‘bank’ aan tafel, maar als iemand die meedenkt in de dagelijkse business en samen met de klant naar een oplossing zoekt. Dat is precies wat ze nodig hebben.”

Je ‘doet’ veel verschillende soorten equipment. Heb je een favoriet?

“Dat is echt een lastige vraag als je zo breed georiënteerd bent. Ik denk dat ik wel kan stellen dat een hele grote telescoopkraan echt een imposant stuk materieel blijft.”

Wat voor ontwikkelingen zie je in de assetklassen?

“Bijna alle klassen waarin ik actief ben, zijn bouw-gerelateerd. De bouw heeft 10 jaar stilgelegen en gaat nu erg goed. Op dat succes liften wij mee. We hebben de tijd mee maar ook ons businessmodel. Ons specialisme is het financieren van gebruikt materieel. Dat wij dat doen, is een grote kans.”