Rik van Hal

Beequip stelt voor: Lease Officer

Rik van Hal

Rik van Hal werkt bij Beequip als Lease Officer Grondverzet. Na jaren in de handel van zware machines te hebben gewerkt was het 3 jaar geleden tijd voor een nieuwe stap. En dat was een goede zet! “Beequip is een super enthousiaste club waar eigen persoonlijkheid voorop staat. En juist dat is wat ons in de markt onderscheidt: wij spreken dezelfde taal als de ondernemers, en wij zijn lekker onszelf.”

Rik, hoe ziet jouw tijd voor Beequip eruit?

“Na mijn studie heb ik een lange tijd gereisd en een groot deel van de wereld gezien. Bij terugkomst in Nederland ben ik begonnen in de werkplaats van een transportbedrijf, waar ik al snel werd doorgeplaatst naar de planning. Daarna ben ik van de logistieke sector overgestapt naar de handel in zware machines. Ik was verantwoordelijk voor de import en export van deze machines, met name gebruikte Caterpillars. Voor de handel heb ik veel door Europa en Afrika gereisd, op zoek naar de juiste machine voor onze klanten.”

Hoe ben je vervolgens bij Beequip terecht gekomen?

“Beequip wilde graag met mij in gesprek en ik verwachtte er wellicht wat handel uit te halen. Vandaar dat ik het gesprek toe had gezegd. Maar toen ik eenmaal in contact kwam met Beequip viel mij op hoeveel gedrevenheid en enthousiasme er bij de werknemers speelt. Dus uiteindelijk liepen de gesprekken niet uit op meer handel, maar op een nieuwe baan. De afgelopen 3 jaar heeft Beequip mij de kans gegeven om mijn eigen werkwijze te ontwikkelen en mijn netwerk binnen Nederland uit te breiden.”

Wat trok jou het meeste aan tot Beequip?

“Wat mij erg aanspreekt binnen Beequip is het ondernemerschap. Bij Beequip krijg ik de kans om ondernemer te zijn, maar dan onder de vlag van Beequip. Wij zijn echt ‘ondernemers voor ondernemers’. En dat ondernemerschap heeft er bij mij altijd al ingezeten. Een leuk voorbeeld hiervan is dat ik een tijdje leegstaande caravans heb opgekocht en omgebouwd tot festival caravans. Al vanaf jongs af aan zie ik snel kansen, en dat stukje ondernemerschap kan ik bij Beequip ook toepassen.”

“Bij Beequip volgen wij alle ontwikkelingen die in de markt spelen. Ook dit onderscheidt ons van andere financiers. Op deze manier kunnen wij blijven innoveren en echte maatwerk oplossingen aanbieden aan onze klanten.”

Rik van Hal, Lease Officer

En hoe zou jij jouw functie bij Beequip omschrijven?

“Ik werk als Lease Officer Grondverzet. Ik zie mijzelf echt als een ambassadeur voor het merk Beequip. Ik ben geen verkoper, maar ik lever een dienst waardoor andere ondernemers kunnen groeien of vooruit kunnen met hun werkzaamheden. Daarnaast pak ik ook graag een adviserende en begeleidende rol. Op deze manier hoop ik de klant zo veel mogelijk te ontzorgen, zodat zij kunnen focussen op hun eigen onderneming.”

Op welke manier voegt Beequip waarde toe binnen jouw sector?

“Wij spreken dezelfde taal als de klant. Hierdoor begrijpen wij de klant veel beter dan de standaard financiers. Daarnaast zijn wij heel goed in het in kaart brengen van de wens van de klant. Wij zien onze klanten niet als een nummertje, maar echt als een relatie waar wij graag mee samenwerken. En daarom proberen wij altijd mee te denken om de wens van de klant zo goed mogelijk te vervullen.”

En wat is jouw favoriete equipment binnen jouw sector?

“Ik hou heel erg van slopen, dus mijn favoriete equipment is een Ultra High Demolition; een sloopgraafmachine. En een dikke shovel, dat vind ik ook heel stoer!”