Beequip stelt voor: Lease Officer

Ricardo Huisden

Nadat Ricardo Huisden meer dan 15 jaar in de logistieke verkoopbranche heeft gewerkt maakte hij de overstap naar Beequip. Inmiddels werkt Ricardo al weer bijna 3 jaar met veel passie als Lease Officer Wegtransport bij Beequip. “Ik ben echt op zoek naar een partnership met onze klanten, zodat wij ondernemers kunnen helpen bij het realiseren van hun groeiplannen”.

Waar werkte je voordat je bij Beequip startte?

“Ik ben aan de operationele kant gestart bij een grote trailer verhuurmaatschappij. Hier kreeg ik veel kansen om mijzelf te ontwikkelen en om door te groeien. Al snel merkte ik dat de commerciële kant mij beter lag en ben ik intern doorgerold naar de commerciële binnendienst waar ik later eindverantwoordelijke voor werd. Na 10 jaar ben ik overgestapt naar een zuster onderneming actief in telematica oplossingen, waar ik aan de slag kon in de commerciële buitendienst. Daarna heb ik nog een tijdje bij een grote bandenfabrikant gewerkt, maar deze branche lag mij minder. Ik kwam in die tijd in contact met Cor Telleman, die ik nog vanuit mijn eerste baan kende. De leasing en financiering wereld sprak mij erg aan, en toen Cor aangaf dat ze bij Beequip op zoek waren naar iemand om het team te versterken was de keuze voor mij snel gemaakt. Ondertussen werk ik inmiddels al weer bijna 3 jaar bij Beequip.”

Hoe zou jij jouw functie bij Beequip omschrijven?

“Ik ben natuurlijk Lease Officer Logistiek, maar ik zou mijn functie eerder omschrijven als een contactpersoon en gesprekspartner voor MKB Nederland. Ik zie mijzelf niet als een transactionele verkoper, maar echt als een partner. Binnen mijn functie kan ik het MKB helpen groeien door het aanbieden van zowel financiering als herfinanciering. Op deze manier stellen wij de klant in staat om ook in deze uitdagende tijd door te kunnen groeien.”

Zo te horen zit je hier bij Beequip wel op je plek?

“Ja, dat zeker. Ik vind Beequip een super gaaf, jong en dynamisch bedrijf. We zijn niet bang om kansen te pakken en in gaten te springen. Binnen mijn functie heb ik heel veel vrijheid, en dat brengt ook de nodige verantwoordelijkheid. In de afgelopen 3 jaar is Beequip heel erg gegroeid, maar met deze groei zijn we toch dicht bij onze kracht gebleven. We blijven kleine teams behouden waardoor we kort en snel kunnen schakelen. Dit is zeker een meerwaarde ten opzichte van de traditionele partijen. We zijn bij Beequip een hecht team en werken echt samen naar hetzelfde doel: het MKB helpen groeien.”

“Bij Beequip zijn we actief op zoek naar duurzame initiatieven. We zijn op dit moment onderdeel van een aantal duurzame projecten. Als deze verder uitgerold zullen worden, kunnen wij hier als financier ook aan bijdragen. Op deze manier kunnen we helpen bij het versnellen van de transitie naar een duurzame uitstootvrije logistieke sector.”

Ricardo Huisden, Lease Officer

Welke ontwikkeling speelt er nu het meest binnen de transport?

“Duurzaamheid. Iedereen heeft het erover. Door de verwachtte overheidsmaatregelen over uitstoot vrije gebieden is duurzaamheid een heel actueel onderwerp. Ik zie dat de markt hierin nog heel erg zoekende is, en daarom proberen wij vanuit Beequip een adviserende rol aan te nemen. Binnen Beequip ben ik verantwoordelijk gesteld om de ontwikkelingen omtrent duurzaamheid op de voet te volgen. Op deze manier kunnen wij direct inspringen op vragen of kansen in de markt. Een mooi voorbeeld hiervan is dat je sinds kort bij ons terecht kan voor elektrische bedrijfswagens leasen of een energieopslagsysteem leasen. Heel vet!”

En dan nog de laatste vraag: wat is jouw favoriete equipment binnen de transport?

“Dat is een lastige vraag! Ik denk dan toch een grondzuigwagen: dat is een vrachtwagen met een zuigopbouw die als alternatief dient voor graven. Bij een bouwproject heb je tijdens het graven het risico dat je een kabel of leiding raakt. Een grondzuigwagen zuigt de grond op om zo te voorkomen dat je onderliggende leidingen of kabels beschadigt. Wij hebben ook een groot aantal klanten die we financieren in deze nichemarkt. Ik durf wel te zeggen dat wij gespecialiseerd zijn in deze klasse, zeker in vergelijking met andere partijen.”