Rene Danielsson, Lease Officer Heftrucks en Veegmachines bij Beequip

Beequip stelt voor: Lease Officer

Rene Danielsson

René heeft tijdens zijn carrière in diverse landen gewoond en bij verschillende bedrijven gewerkt, maar er was altijd een rode draad: heftrucks.

Je bent weer terug in Nederland, René.

“Klopt, ik ben neergestreken in Bloemendaal met mijn vrouw Jantine. Wonen, werken en leven in het buitenland is altijd een belangrijk onderdeel van ons leven geweest. Ook onze zoons zijn inmiddels uitgevlogen; Lennart werkt als piloot voor KLM en Yannick werkt in Londen.”

“De vraag naar flexibele contracten is enorm, niemand wil zich meer vastleggen. Beequip kan op basis van de echte waarde van het materieel heel snel flexibele oplossingen bieden."

Rene Danielsson, Lease Officer

Hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

“Beequip heeft de ambitie om uit te breiden in de asset klasse waarin ik al bijna mijn hele leven werk. Ik ben jarenlang directeur geweest bij verschillende bedrijven in Engeland, België en Nederland die actief waren in de verkoop en verhuur van equipment maar ook alle service daaromheen. Daarnaast heb ik voor verschillende (heftruck)importeurs en voor een heftruck- en vloerreinigingsbedrijf gewerkt. Van één van die bedrijven kende ik Giel Claes. Toen we in gesprek raakten over Beequip, vielen de puzzelstukjes vanzelf op hun plek. In opdracht van hen werk ik nu als Lease Officer gespecialiseerd in vorkheftrucks, reinigingsmachines, energie en de agrisector.”

Welke ontwikkelingen zie je in die markten?

“Vooral een verplaatsing van het bezit van de machine naar het gebruik. Bedrijven hebben eigenlijk een continue financieringsbehoefte en willen geen eigenaar meer zijn van materieel. De wens om per periode te betalen voor het gebruik van de machine groeit. Dit verandert de situatie voor zowel bedrijven die de machines leveren, als voor de financiers van de investeringen. De flexibele oplossingen van Beequip sluiten hier perfect op aan.”

Is dit echt iets van de laatste tijd?

“Nee, dit proces is eigenlijk al jaren gaande maar neemt nu steeds meer toe. Ook kleinere partijen willen betalen voor het gebruik in plaats van eigenaar te zijn van de machines. Op deze manier zijn de kosten voor deze partijen een stuk overzichtelijker.”

Welke rol speelt Beequip hierin?

“De vraag naar flexibele contracten is enorm, niemand wil zich meer vastleggen. Beequip kan op basis van de echte waarde van het materieel heel snel flexibele oplossingen bieden. Denk hierbij aan de mogelijkheid om materieel te wisselen, boetevrij afbetalen of boetevrij stoppen. Omdat andere partijen niet in staat zijn dit soort oplossingen aan te bieden, maken we juist hiermee het verschil. We zien wel dat ook andere partijen tweedehands materieel gaan aanbieden, maar niet op de manier waarop Beequip dat doet. Het belangrijkste voor mij is de klik met de klant. Beide partijen moeten het leuk vinden om een mooie deal op te tuigen, en uiteindelijk tevreden zijn met het resultaat. Bedrijven helpen groeien en hun dromen waarmaken is met elk materiaal leuk.”

Van welk type equipment gaat jouw hart sneller kloppen?

“Ik zou natuurlijk vorkheftrucks moeten zeggen maar ik vind tractoren ook heel gaaf om te doen. Ook aardappelrooi- en bietenrooimachines blijven indrukwekkend, hoe vaak je ze ook ziet.”

 

Kom in contact met Lease Officer

Rene Danielsson

Rene Danielsson is lease officer bij Beequip en gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor heftrucks en veegmachines.