Beequip stelt voor: Regio Officer

Peter de Boer

Beequip gaat de regio in. Dat doen we met onze Regio Officers. Peter de Boer is er één van. Hij is verantwoordelijk voor de regio Noordwest Nederland. Hij werkt en woont hier en is er de ogen en oren van Beequip.

Vertel eens wat over jezelf

Mijn naam is Peter de Boer. Ik ben 36 lentes jong en woon met mijn vriendin en onze twee kinderen in Franeker, Friesland. Ik werk sinds oktober 2017 bij Beequip als Regio Officer voor Noordwest  Nederland (Friesland, Noord-Holland en Flevoland). Voordat ik bij Beequip aan de slag ging, werkte ik bij ING als relatiemanager MKB

Hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

Eigelijk had ik de wens om een onderneming te starten. Beequip kwam daartussendoor. Een oud-relatie van mij had een lease afgesloten en vertelde daar zo enthousiast over dat mijn interesse gewekt werd. Ik ben gaan praten. Uiteindelijk zag ik zoveel raakvlakken tussen mijn persoonlijke drijfveren en Beequip dat ik besloot de overstap te maken.

Je komt dus bij een bank vandaan. Heb je een cultuurshock gehad bij Beequip?

Cultuurshock wil ik het niet noemen maar Beequip is in positieve zin heel anders. Het is allereerst veel kleinschaliger dan een bank of bancaire leasemaatschappij. Daarnaast is Beequip echt gericht op de klant en het materieel. We zijn altijd opzoek naar een manier om de investering voor de ondernemer toch mogelijk te maken. Dat is precies wat ik leuk vind aan mijn werk. Ik mag me focussen op ‘mijn’ regio. Kan samen met collega’s klanten direct of indirect helpen, en vervul hun behoefte door middel van een passende leaseoplossing. Ik noem de regio specifiek omdat veel financiers afgelopen tijd zijn gaan centraliseren. Beequip doet het tegenovergestelde en trekt juist de regio in.

Wat doe je bij Beequip?

Ik ben Regio Officer en zie mijn functie als ‘de oren en ogen in de regio’ zijn. Ik ken mijn regio, weet welke vragen er spelen en welke assetklassen het best vertegenwoordigd zijn. Mijn week draait om business genereren. Dit begint met het vergroten van de naamsbekendheid van Beequip. Daarvoor bezoek ik financieringsspecialisten, leveranciers en eindgebruikers om contacten te leggen en te onderhouden. Simpel gezegd houd ik me bezig met alles wat er in ‘mijn’ regio plaatsvindt. Omdat ik geen equipmentspecialist ben doe ik dat niet alleen maar samen met mijn collega’s: de Lease- en Sales Officers.

 Je wordt toch vanzelf equipment specialist bij Beequip?

Dat valt toch wel tegen. We zijn in veel object categorieën (assets) actief en equipment is vaak heel specifiek of specialistisch uitgevoerd voor het gebruik.  Daarom hebben we voor elke assetklasse een eigen Lease Officer als specialist. Zelf vind ik eigenlijk al het materieel mooi als het de ondernemer helpt in zijn bedrijfsvoering. Wel is het vaak zo dat groter ook vaak mooier is.

Kom in contact met

Peter de Boer

Peter de Boer is Regio Officer Noordwest Nederland