Pjotr de Roo

Beequip stelt voor: Lease Officer

Pjötr de Roo

Pjötr De Roo heeft al sinds jongs af aan een passie voor voertuigen. Hij was altijd bezig met het sleutelen aan scooters, brommertjes en auto’s. Na jaren ervaring als automonteur en vrachtwagen verkoper, is Pjötr in november 2020 gestart bij Beequip als Lease Officer Dealers & Handelaren Logistiek.

Vertel eens wat over je achtegrond.

“Ik ben altijd al gefascineerd geweest door voertuigen. Vooral het sleutelen aan voertuigen vond ik geweldig en dus ben ik de automonteurs opleiding gaan volgen. Na 2 jaar gewerkt te hebben als automonteur ben ik geswitcht naar de inkoop en verkoop van trucks. In totaal heb ik 10 jaar werkervaring opgedaan in de vrachtwagen verkoop.”

Waarom ben je bij Beequip gaan werken?

“Door corona nam de hoeveelheid werk af in de truck handel. Om deze reden ben ik gaan overwegen om een volgende stap te nemen. Terwijl ik aan het oriënteren was op een nieuwe functie werd ik benaderd door Beequip. Beequip was op zoek naar een Lease Officer die zich kon richten op de dealers en handelaren binnen de logistieke sector. Mijn jaren ervaring in de logistieke sector sprak Beequip erg aan. Hoe leasen werkt kun je in een korte periode wel leren, maar ruim 10 jaar ervaring met vrachtwagens leer je iemand niet zomaar bij. Door de kennis die Beequip in huis haalt kunnen wij de klanten het beste helpen.”

“De logistieke sector is aan het verduurzamen. Met het oog op de toekomst zijn wij dus ook actief bezig met duurzame oplossingen. Binnen de logistieke sector financieren wij nu elektrische bedrijfswagens.”

Pjötr de Roo, Lease Officer

Heb je een goede keuze gemaakt om bij Beequip aan de slag te gaan?

“Ja, ik zit hier echt op mijn plek. Voordat ik bij Beequip aan de slag ging was leasen mij redelijk onbekend, maar ik vind het een leuke uitdaging om iets nieuws te leren. Ik ga nu bij veel oude klanten langs om hen de voordelen van leasen uit te leggen. Daarnaast hangt er bij Beequip een hele positieve en energieke sfeer, waardoor je zelf ook echt meegetrokken wordt. Ze komen met veel ideeën om het team tijdens de lockdown verbonden te houden, en daar krijg ik veel energie van!”

Wat voegt Beequip toe binnen jouw sector?

“Beequip geeft ondernemers de kans om ook gebruikte trucks te leasen. De meeste financiers leasen vrachtwagens met een leeftijd van maximaal 7 jaar. Maar bij Beequip leasen wij ook vrachtwagens met een leeftijd van 10 tot 15 jaar. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in afwijkende trucks. Bijvoorbeeld een truck met grote laadkraan financieren wij graag. De kennis die wij in huis hebben bij Beequip maakt denk ik echt het verschil voor onze klanten.”

En dan nog de laatste vraag: wat is jouw favoriete equipment binnen de logistieke sector?

“Mijn favoriete equipment binnen de logistieke sector zijn oude vrachtwagens! Ik hou ontzettend van oldtimers, dus dat geldt ook voor vrachtwagens. Als ik onderweg ben kijk ik altijd even om als ik langs een vrachtwagen rijdt. Zodra het om een oude vrachtwagen gaat, kijk ik vaak net even wat langer.”