Medeoprichter, Partner en container expert Peter Loef

Beequip stelt voor: Co-Founder & Partner

Peter Loef

“Het raakte mij dat equipment finance steeds meer om finance ging draaien en steeds minder om equipment.” Aan het woord is Peter Loef, één van de oprichters van Beequip. Als Rotterdammer met een ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit is het geen verrassing dat hij zijn plannen heeft omgezet in daden en is gaan ondernemen.

Dat ondernemen zat er bij jou al vroeg in, toch?

“Tijdens mijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit kwam ik voor het eerst in aanraking met ondernemen. Ik ben opgegroeid in een Rotterdamse ondernemersfamilie, dus het DNA was al aanwezig. Na mijn studie heb ik diverse functies gehad in de financiële wereld. MKB-ondernemers helpen met financiering heeft altijd een centrale rol gespeeld.”

“We zijn met Beequip begonnen omdat we de Nederlandse economie vooruit willen helpen, als business bestuivers. Dat ondernemers begrijpen waarom we het doen en daarom klant bij ons worden, zie ik echt als compliment"

Peter Loef, Co-Founder & Partner

Beequip wil MKB’ers écht helpen.
Wat maakt jullie anders?

“Er zijn veel familiebedrijven in Nederland die kansen zien om te groeien maar het lastig vinden om de financiering hiervoor rond te krijgen. Het beschikbare materieel is voor veel financieringspartijen niet relevant. Dit was voor mij de trigger om met ‘equipment first’, het credo van Beequip, aan de slag te gaan. De term ‘business bestuivers’ komt niet uit de lucht vallen, ons doel is om de Nederlandse economie te stimuleren.”

De term ‘familiebedrijf’ is een paar keer gevallen. Kun je iets over je eigen familie vertellen?

“Mijn vrouw Josien is geboren in Friesland. De nuchterheid van Rotterdammers en Friezen is een prima match, we zijn in de Maasstad helemaal op onze plek. We hebben twee dochters van 8 en 4. Allemaal zijn we veel met sport bezig. Luie vakanties bestaan niet bij ons, het liefst ga ik skiën of zeilen. Dat actief onderweg zijn proberen we onze kinderen mee te geven.”

Waar op je levenspad ben je Joris en Giel tegengekomen?

“Met Joris heb ik bij ABN Amro gewerkt en Joris kent Giel uit zijn tijd bij PON. In 2014 zijn we een keer om de tafel gaan zitten om onze ideeën uit te werken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot waar we nu staan.”

We zijn 3 jaar verder en Beequip groeit flink. Hoe houd je de neuzen dezelfde kant op?

“We hebben inmiddels 30 medewerkers, veel van hen werken er niet langer dan 6 maanden. We vinden het belangrijk dat het team snapt wat we doen, hoe we het willen doen maar vooral waarom we het doen.”

Hoe bereik je dat?

“Laatst zijn we met het hele team een middag en avond weggeweest en hebben we ons volledig gefocust op onze drie kernwaarden: onafhankelijk, onderscheidend, gedreven. Dit doen we een keer per kwartaal. Het zijn hele gave sessies waarin je merkt dat de neuzen echt dezelfde kant op staan, maar dat er ook verschillende ideeën zijn over hoe we dat als bedrijf in moeten vullen. En dat is prima, we zijn continu in beweging.”

Het heeft best wat teweeg gebracht dat er een nieuwe financieringspartij is opgestaan.

“De passie en drive van een jong bedrijf die de financieringswereld opschudt is voor mij heel belangrijk. Als snelheid en actie wegvalt, wat is dan nog je meerwaarde? Die kernwaarden waar ik het over had, zijn niet alleen voor de sier. We proberen ook onze klanten hierin mee te nemen. We zijn erg betrokken bij onze klanten en leveranciers, die houding probeer ik iedereen mee te geven.”

Wat is het mooiste compliment tot dusver?

“We zijn met Beequip begonnen omdat we de Nederlandse economie vooruit willen helpen, als business bestuivers. Dat ondernemers begrijpen waarom we het doen en daarom klant bij ons worden, zie ik echt als compliment. Iedereen die ook als doel heeft het Nederlandse MKB te helpen met bestuivende oplossingen voor materieel, leer ik graag kennen en is van harte welkom voor een kop koffie.”

Kom in contact met

Peter Loef

Peter Loef is medeoprichter en partner bij Beequip en is gespecialiseerd in financieringsoplossingen voor containers.