Beequip stelt voor: Lease Officer

Bernard van Meer

Als je geboren en getogen bent op een boerderij is interesse in zware machines (bijna) onvermijdelijk. Bernard heeft die interesse uitgebouwd tot expertise en vindt stiekem - net als vroeger - het werken met de machines één van de leukste dingen om te doen!

Je bent Lease Officer bij Beequip. Wat houdt dat in?

Ik ben voornamelijk bezig met klanten bezoeken en vrijwel de hele week op pad. Ik richt me op lease oplossingen voor de agrarische sector, grondverzet en heftrucks. Deze machines kennen geen geheimen voor me. Noem een bepaald merk graafmachine of heftruck en ik kan je vertellen over de toepassing ervan, de waarde van de machine zowel nieuw als gebruikt en – heel belangrijk natuurlijk – of Beequip kan financieren.

Hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd in machines. Dat begon bij mijn ouders op de trekker. School was niet mijn hobby. Werken op allerlei landbouw- en grondverzetmachines was veel leuker. Na hierin veel ervaring te hebben op gedaan, ben ik de verkoop van machines (heftruck / verreikers) in gegaan en aan de slag gegaan als taxateur roerende goederen. Vanuit mijn rol als verkoper heb ik kennis gemaakt met Beequip.  Uiteindelijk heb ik de overstap naar Beequip gemaakt omdat hier alles samenkomt. De kennis van machines en waardebepaling gecombineerd met klantbezoeken, meedenken met ondernemers en hen helpen groeien.

“Het leukst vind ik de afspraken waar ik (nieuwe) machines kan bekijken. Dan komt het kleine jongetje in me naar boven.”

Hoe was de samenwerking met Beequip toen je nog als verkoper werkte?

Die was altijd erg soepel. Flexibiliteit is het toverwoord. Met de ‘equipment first’ methode die Beequip hanteert waren ze een waardevolle partner. Beequip combineert kennis van zware machines met een focus op de toekomst van een onderneming en dat is prettig samenwerken. Wat er voor mij echt uitspringt is de Sale en Lease Back die Beequip aanbiedt. Een dergelijke constructie probeerde ik tien jaar geleden al voor mijn klanten te regelen. Helaas destijds zonder succes.

De flexibiliteit die wij bieden is een direct antwoord op de vraag vanuit de markt. Geld lenen wordt steeds moeilijker. Omdat Beequip anders te werk gaat dan een bank is onze methode vaak een verademing. De ‘equipment first’ aanpak gecombineerd met focus op de toekomst en onze wens om het MKB aan te jagen zorgen ervoor dat wij net dat beetje verder kunnen gaan in leaseconstructies.

Hoe zie je de toekomst?

Naast de vraag naar flexibiliteit is transparantie op het gebied van kosten een hot topic. De one-stop-shop wordt steeds populairder. Wij hebben dit vertaalt naar de Full Operational Lease. Dit is een vorm van leasing waarbij jij als ondernemer een object van ons huurt. Je betaalt hier een vast maandbedrag voor en hier zitten ook de verzekering- en onderhoudskosten bij in. Het enige wat niet inclusief is, is de brandstof en uiteraard eventuele schades.

Last but not least: wat is je favoriete equipment?

Dat is lastig kiezen. Als machinist werkte ik o.a. met Aardappelrooiers en Erwtendorsers. Misschien is die laatste mijn favoriet. Een gigantisch groot apparaat! Een Erwtendorser wordt gebruikt om erwten en tuinbonen te oogsten voor de conserven industrie. Wat ik ontzettend leuk vind is dat ik er onlangs een aantal heb mogen financieren.