Joost van den Berg

Beequip stelt voor: Lease Officer

Joost van den Berg

Joost van den Berg is onze specialist in werkschepen. Na bijna 9 jaar ervaring bij een rederij en 2 jaar ervaring bij een groep van scheepreparatiewerven, is Joost in september 2020 bij Beequip aan de slag gegaan als Lease Officer Werkschepen. Met de achtergrond en kennis van Joost is deze functie een goede match. Wij stellen hem aan je voor.

Joost, hoe ben jij in de schepen terecht gekomen?

“Na mijn studie scheepsbouwkunde heb ik bijna 9 jaar bij een rederij met verschillende afmetingen en type werkschepen gewerkt. Hier heb ik diverse functies gehad van technisch en operationeel tot commercieel. Waar de customer finance afdeling van de scheepswerf de technische en operationele ervaring miste, sprong ik bij. Daar varieerden mijn werkzaamheden van het op  orde krijgen van de certificaten tot aan het volledig vaarklaar maken van het schip voor de aankomende bemanning. Daarna heb ik nog 2 jaar voor een groep van scheepreparatiewerven in Europa gewerkt. Hiervoor mocht ik mooie reizen maken, naar onder andere Japan, Korea en India, om daar de rederijen te bezoeken.”

Waarom dan toch de overstap naar Beequip?

“Een collega die mijn achtergrond goed kende wees mij op deze functie bij Beequip. Toen ik voor de rederij werkte werd ik al vaak betrokken bij lease constructies. Vandaar dat de overstap naar Beequip voor mij een goede kans was.”

Hoe bevalt het tot nu toe bij Beequip?

“Ik heb het heel erg naar mijn zin. Het is een jonge en super enthousiaste groep mensen. Ik ben helaas nog niet veel op het kantoor geweest maar ook digitaal is er een klik met de collega’s en het bedrijf. Het bevalt tot nu toe dus heel goed!”

“Voor de toekomst voorspel ik zeer innovatieve schepen, die weer in Nederland gebouw gaan worden. Misschien wel zelfvarend, zonder of met minder bemanning. De tijd zal het ons leren.”

Joost van den Berg, Lease Officer

Welke ontwikkelingen zie jij nu in jouw sector?

“De vergroening is ook in onze sector een groot onderwerp, daar proberen wij bij Beequip natuurlijk op een zo vroeg mogelijk moment aan deel te nemen. Aanpassingen aan bestaande schepen kosten veel geld en hier zou Beequip een rol kunnen spelen. Daarnaast kun je ook denken aan groene modulaire oplossingen, die via een lease worden aangeschaft.”

Met jouw achtergrond en kennis zie je vast ook nieuwe kansen voor Beequip?

“Ja, absoluut. Ik zie veel vraag naar drijvend materieel voor de waterbouw op binnenwateren en stadskanalen. Daar zouden wij natuurlijk een mooie rol kunnen spelen. Ook wordt tot nu toe Sale & Lease Back weinig toegepast in de maritieme sector; hier liggen zeker kansen voor ons.”

En dan nog de leukste vraag: wat is jouw favoriete equipment binnen jouw sector?

“Ik zie werkschepen echt als gereedschap op en van het water. Ze moeten multifunctioneel inzetbaar zijn en niet specifiek voor één functie gebouwd zijn, vergelijk het met een multi-tool. Dit verhoogt de inzetbaarheid en daarmee de inkomsten. Mijn favoriete equipment is daarom het multifunctionele en zeer duurzame schip van Rijkswaterstaat de “Waddenstroom”, gebouwd met de slogan ‘meer doen met minder schepen’.”

Ben je geïnteresseerd in het leasen van een werkschip bij Beequip? Neem dan contact op met onze expert Joost!