Hoogwerker huren

Beequip stelt voor: Lease Officer

Jasper Klein Legtenberg

Jasper Klein Legtenberg rolde 15 jaar geleden in de verkoop van bouwmachines. Vooral in de laatste jaren nam de markt voor hoogwerkers toe, en dus wist Jasper hier met veel enthousiasme op in te spelen. In november 2020 maakte hij de overstap naar Beequip als Lease Officer Bouwmachines. De kennis en ervaring die hij meebrengt is een grote aanwinst voor Beequip.

Hoe kwam je in contact met Beequip?

“Hiervoor werkte ik als verkoper van bouwmachines. Tijdens deze functie was ik al veel bezig met lease oplossingen en het vertalen van de mogelijkheden naar de klant. Tijdens deze periode heb ik ook kennis gemaakt met Beequip en de flexibele manier van werken beviel me zeer goed. Beequip begrijpt zowel de financiële wereld als de wereld van de klant/dealer, iets wat ons erg onderscheidt van andere financiers. Toen de functie voor Lease Officer bouwmachines vrijkwam bij Beequip zag ik dus een goede kans om een nieuwe stap te zetten. Binnen deze functie kan ik mij meer verdiepen in leasen, terwijl ik toch in contact blijf met de hoogwerkers, waar mijn passie ligt.”

Hoe vind je het tot nu toe bij Beequip?

“Het bevalt me tot nu toe erg goed. Toch is het ook lastig om in coronatijd te beginnen met een nieuwe baan. Het thuiswerken maakt het lastiger om contacten te leggen en om processen onder de knie te krijgen. Gelukkig heb ik hele fijne collega’s en wil iedereen graag helpen.”

“Wat ik het allermooiste vind is dat Beequip niet denkt in problemen, maar in oplossingen. Wij weten hoe klanten werken en wij kennen het equipment. Hierdoor kunnen wij maatwerk oplossingen bieden aan de klant en dit onderscheidt ons zeker in de markt.”

Jasper Klein Legtenberg, Lease Officer

Hoe vind jij dat Beequip zichzelf onderscheidt in de markt?

“Wat ik het allermooiste vind is dat Beequip niet denkt in problemen, maar in oplossingen. Wij weten hoe klanten werken en wij kennen het equipment. Hierdoor kunnen wij maatwerk oplossingen bieden aan de klant en dit onderscheidt ons zeker in de markt. Daarnaast kunnen wij veel gemakkelijker met de klant communiceren, omdat wij zelf uit de machine wereld komen. Iedere machine en type herkennen wij, waardoor we tijdens gesprekken met de klant op het zelfde niveau zitten.”

Welke kansen zie jij binnen jouw sector?

“Op dit moment is sale & lease back een grote kans. Met sale & lease back verkoop je je machine(s) aan Beequip en lease je deze vervolgens terug waardoor je werkkapitaal vrijmaakt voor groei. Veel ondernemers die ik spreek ondervinden nog altijd problemen met hun cashflow door de coronacrisis. Sale & lease back is daarvoor een mooie oplossing en de vraag hiernaar neemt dan ook toe. Sinds kort hebben we de ondergrens van een sale & lease back aanvraag van €100K naar €50K verlaagd. Op deze manier kunnen wij onze klanten nog beter voorzien van een maatwerk oplossing. Daarnaast zie ik natuurlijk kansen op het gebied van duurzaamheid. Zowel hoogwerkers als graafmachines worden steeds meer omgebouwd tot een elektrische uitvoering. Bij Beequip zien we dat veel ondernemers zich aan het voorbereiden zijn op de toekomst. We zitten daarom bovenop de ontwikkelingen, want wij vinden duurzaamheid erg belangrijk. Sinds kort kun je bij ons een elektrische bedrijfswagen leasen of een energieopslagsysteem leasen, maar wij denken ook graag mee bij andere duurzame oplossingen.”

Tot slot: wat is jouw favoriete equipment?

“Dat is niet zo moeilijk. Een spinhoogwerker! Dat vind ik gewoon echt een heel gaaf ding. Het is compact, maar toch hoog. En het kan daarnaast op de meest vreemde plekken komen. Mijn tweede favoriete equipment is een verreiker, die vind ik ook helemaal super. Maar een spinhoogwerker staat zeker bovenaan!”