Beequip stelt voor: Lease Officer

Ilse Rodewijk

Ilse Rodewijk is altijd al geïnteresseerd geweest in mechanica en hoe deze wetenschap werkt. Van kastelen bouwen en verdedigen tegen de vloed tot dijken en dammetjes bouwen in een beek: de fascinatie voor constructies zit er vanaf jongs af aan al in. In 2020 ging ze aan de slag als Lease Officer voor Beequip. Vol enthousiasme en passie praat ze over de maritieme wereld.

Hoe ben jij in de offshore wereld terecht gekomen?

“Na mijn afstuderen aan de TUDelft heb ik 10 jaar bij een grote Nederlandse maritieme aannemer gewerkt. Ik ben begonnen met sommetjes maken op de Engineering afdeling en toen doorgestroomd naar project voorbereiding en uitvoering. Zo heb ik veel van de wereld mogen zien. Een van de leukste projecten die ik heb mogen doen was de bouw van een schip. Hiervoor heb ik bijna een jaar op een werf in Zuid-Korea gewoond. Maar ook door een installatie project van pijpleidingen op 2000m waterdiepte heb ik naast mooie herinneringen veel ontzag voor de zee overgehouden.”

“De risico’s in de maritieme sector zijn anders dan in andere sectoren. Deze sector heeft een veel groter internationaal karakter en het equipment is veel uiteenlopender van type (van duik materieel tot Remote Operated Vehicles (ROV) tot offshore kranen). Dat is wat deze equipment klasse zo mooi en uitdagend maakt!”

Ilse Rodewijk, Lease Officer

Waarom heb je de switch naar Beequip gemaakt?

“De afgelopen jaren ben ik vooral actief geweest aan de commerciële kant en heb ik daarnaast veel projecten uit mogen voeren. Ik heb de switch naar Beequip gemaakt omdat Beequip echt staat voor de groei van het MKB. Daarnaast vind ik het mooi dat Beequip kansen biedt aan kleinere partijen. Deze partijen zorgen voor innovatie en het is een mooie manier om diversiteit binnen de Nederlandse offshore business te vergroten. Mijn eerste indruk van Beequip is erg positief en de energieke en ambitieuze werksfeer motiveert mij enorm!”

Welke ontwikkelingen zie je in de maritieme sector?

“Op dit moment zijn er vooral grote groeikansen in de offshore wind. Verder ligt er een grote uitdaging om de maritieme sector te verduurzamen. De mens en de zee zullen altijd met elkaar verbonden blijven op wat voor manier dan ook en dus zal er behoefte blijven aan offshore materieel.”

En dan natuurlijk nog de vraag: wat is jouw favoriete equipment binnen de maritieme sector?

“Ah, dit is een leuke vraag! Ik vind het heel tof als materieel meebeweegt met de zee in plaats van er tegen in gaat. Dan heb ik het bijvoorbeeld over een motion compensated gangway of een heave compensation systeem. Deze systemen zijn zo slim bedacht, echt briljant!”