Beequip stelt voor Vendor Officer

Gijs van Heertum

24 juli 2017

“Altijd op zoek naar de juiste oplossing”, dat is het werkmotto van Vendor Officer Gijs van Heertum en precies daarom is hij zo blij dat er bij Beequip geen angst is voor verandering.

Zeker binnen vendor management is het volgens Gijs belangrijk om dingen op een andere manier te kunnen doen en flexibel te zijn. Voor diegene die hem nog niet kennen of graag nog beter willen leren kennen, stellen we Gijs aan jullie voor. Zijn hele carrière is hij al actief in de leasing wereld.

" Waarde van het materieel is bij ons belangrijker dan de cijfers. Ik zeg wel eens; Beequip kan voor elke leaseaanvraag een passende oplossing bieden, het is maar net onder welke voorwaarden je afspraken wilt maken."

Gijs van Heertum, Vendor Officer bij Beequip

Vertel Gijs, wie ben jij en wat doe je?

“Ik ben Gijs van Heertum, 42 jaar en sinds september 2016 werkzaam bij Beequip. Daarvoor jarenlang bij een concurrerende leasemaatschappij gewerkt. Na mijn opleiding Marketing en Communicatie aan de Fontys Hogeschool ben ik vrijwel direct de leasingwereld ingestapt. Na diverse functies heb ik dus in 2016 de overstap gemaakt naar Beequip. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport of leuke dingen met mijn vrouw en drie dochters.”

Wat doe je precies bij Beequip?

“Inmiddels richt ik me bij Beequip specifiek op het ontwikkelen van het vendor leasing kanaal. Tot voor kort financierden we enkel directe klanten of bemiddelden we via brokers. We willen daar graag een derde kanaal aan toevoegen:  de vendoren, oftewel leveranciers of importeurs die machines met leaseaanbiedingen vanuit Beequip op de markt brengen. Aan mij de taak om dit kanaal op te zetten en verder te ontwikkelen.“

Waarom is juist vendor leasing zo’n grote kans voor de klanten van Beequip?

“Al vele jaren richt ik mij op vendor leasing. Een goede samenwerking met een leverancier of importeur levert voor de klant uiteindelijk een betere deal op. Daarnaast houdt de leverancier veel meer grip op zijn producten en de tweedehands markt doordat hij het equipment beter in beeld houdt. Andersom staan wij garant voor het risico en maken we gebruik van het inzicht dat leveranciers hebben in de markt en waardeontwikkeling van machines. Bovendien zijn we veel flexibeler richting de leasende partij. We kijken veel meer naar de waarde van het materieel in plaats van naar de financiële ratio’s. Dit ondersteunt onze strategie voor 2e hands equipment. Daardoor kunnen veel meer klanten bij ons terecht en staan we veel dichter bij het DNA van de vendor.”

Welke vragen leven er op dit moment bij leveranciers van groot materieel?

“We horen vaak van leveranciers dat een groot deel van hun offertes niet wordt goedgekeurd. De cijfers staan voorop en men denkt teveel in problemen. Bij Beequip doen we dat anders. We denken in oplossingen en kijken verder dan de jaarcijfers. Waarde van het materieel is bij ons belangrijker dan de cijfers. Ik zeg wel eens; Beequip kan voor elke leaseaanvraag een passende oplossing bieden, het is maar net onder welke voorwaarden afspraken wilt maken. Partnership, het delen van informatie en vertrouwen zijn daarbij natuurlijk wel heel belangrijk.”

Hoe zie je de toekomst?

“De leasing business komende uit ons Vendor kanaal is nu nog relatief klein, maar dat aandeel gaat zeker fors groeien. Samenwerkingen op dit gebied nemen de komende jaren toe. Het denken in oplossingen zit er zowel bij ons als bij de leveranciers ingebakken. Als leveranciers op zoek zijn naar een partij die heel dicht bij hen staat, op dezelfde manier naar de markt kijkt en snel handelt, dan is Beequip nu en in de toekomst de juiste partij om bij aan te kloppen.”