Beequip stelt voor: Co-Founder & Partner

 

Giel Claes

“Als we erin slagen om het bedrijf te starten, doe je dan mee?,” was de vraag van Peter en Joris aan Giel nadat het gezamenlijke, maar nog abstracte idee om een op materieel gefocust financieringsbedrijf te beginnen steeds concreter werd. “Daar heb ik heel veel zin in!”, zei Giel enthousiast. En zo ging het drietal aan de slag en werden de eerste stappen gezet. Voor diegenen die Giel nog niet kennen of graag nog beter willen leren kennen, stellen we hem aan jullie voor.

Vertel Giel, wie ben jij en wat doe je?

“Ik ben Giel Claes, 52 jaar, woonachtig in Breda en gelukkig getrouwd met mijn vrouw Barbara. Samen hebben we vier kinderen, de oudste twee (van 20 en 18) zijn inmiddels het huis uit en studeren in resp. Amsterdam en Delft. De jongste twee (van 16 en 14) zitten op de Middelbare school. Op vakantie gaan met mijn gezin is wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd, daarnaast besteed ik veel tijd aan sport, met name hockeyen, hardlopen, fitness en golf.”

“Na mijn Doctoraal Econometrie kwam ik als Operations manager en National Distribution manager bij Albert Heijn voor het eerst in de praktijk in aanraking met logistiek en heftrucks. Die kennismaking werd intensiever tijdens mijn periode bij PON Equipment en PON Power en als eindverantwoordelijke voor de Material Handling divisie van Pon. Daar heb ik heel intensief kennis gemaakt met mobiel equipment, de markten zoals de overslag, recycling, bouw en logistiek en het dienen van klanten in deze sector.”

Hoe ben je met Beequip begonnen?

“Via-via ben ik in contact gekomen met Joris en vrij snel daarna met Peter. We raakten in gesprek over het ruwe idee van een financieringsbedrijf met focus op materieel in plaats van een puur financiële benadering. Zodoende zijn we gezamenlijk opgetrokken om het idee te testen en spelenderwijs op verschillende plekken te introduceren. Het werd steeds concreter en enthousiast gingen we aan de slag met het businessplan. De meest spannende en essentiële fase was het rondkrijgen van de financiering. Het is heel mooi en uitdagend om met gelijkgestemden een idee uit te werken en daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. Ik heb dan ook geen enkel moment getwijfeld om mijn baan in loondienst in te ruilen voor het ondernemerschap. Het biedt me veel vrijheid en ik houd van nieuwe dingen doen.”

Waar houd jij je bij Beequip vooral mee bezig? 

“Enerzijds houd ik me als partner bezig met het reilen en zeilen van de organisatie, anderzijds sta ik ook heel dicht bij onze klanten. Ik houd me vooral bezig met het verder inrichten van ons netwerk met Industrie Partners en het doen van de grotere deals met hen. Dat netwerk is voor ons heel belangrijk. Niet alleen voor het materieel dat we aanbieden aan onze klanten, maar ook om het equipment weer kwijt te kunnen zodra klanten het materieel niet meer nodig hebben. Voor zowel de initiële waarde bepaling als het inschatten van de restwaarde kunnen we de kennis van industriepartners goed gebruiken.”

Van welke type equipment gaat jouw hart sneller kloppen?

“Dat is toch wel een mooie hydraulische kraan, echt een oertype equipment, maar nog steeds onmisbaar als het gaat om bouw en infrastructuur.”

Wat is jouw werkmotto?

“Work hard & have fun, daarmee bedoel ik écht gaan voor je klant, en daar hard voor werken maar ondertussen wel op een manier die prettig is. Niet voor eenmalige successen gaan, maar juist een langdurige relatie opbouwen. Dat maakt het werk zoveel leuker. Bij Beequip geldt dat zowel voor de relatie met onze klanten als met onze medewerkers.”

Wat is het leukste compliment dat je gehad hebt tijdens je werk voor Beequip?

“Wat ontzettend mooi is, is dat onze klanten door de samenwerking met ons, hún klanten kunnen overtuigen om zaken met hen te doen. Dit is inmiddels meerdere keren gebeurd en toont écht de toegevoegde waarde van onze inzet.”