Giel Claes, co-founder & partner Beequip

Beequip stelt voor: Co-founder & partner

 

Giel Claes

“Als we erin slagen om het bedrijf te starten, doe je dan mee?,” was de vraag van Peter en Joris aan Giel nadat het gezamenlijke en inmiddels uitgewerkte idee om een op materieel gefocust financieringsbedrijf te beginnen steeds concreter werd. Giel was enthousiast en de eerste stappen voor Beequip werden gezet. Nu, 6 jaar later, kunnen de drie mannen zich de oprichters van de grootste alternatieve financier van Nederland noemen met €1,5 miljard verstrekte leases op de teller aan ruim 3000 MKB-bedrijven.

We kijken terug, maar voornamelijk ook vooruit (want dat zit in het DNA van het bedrijf) met Giel Claes. In dit interview stellen we hem voor.

Vertel Giel, wie ben jij en wat doe je?

“Ik ben Giel Claes en woon in Breda. Samen met mijn vrouw Barbara heb ik vier kinderen, met wie we graag samen op vakantie gaan: één van de dingen die ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Ook besteed ik veel tijd aan sport: hockey, hardlopen, fitness en golf.

Na mijn Doctoraal Econometrie kwam ik als Operations manager en National Distribution manager bij Albert Heijn voor het eerst in de praktijk in aanraking met logistiek en heftrucks. Verdere kennismaking met mobiel equipment deed ik op tijdens mijn periode als directeur bij PON Equipment (grondverzet en recycling machines) en PON Power (motoren en powerpacks). Als groepsverantwoordelijke voor de Material Handling divisie van Pon heb mij diep in de heftruck en hoogwerker wereld gestort. De dynamiek van een dealer/importeur bedrijf, het bouwen van relaties met OEM’s (fabrikanten) en klanten in de markten zoals de overslag, recycling, bouw en logistiek heb ik mezelf eigen kunnen maken.”

"Het is heel mooi en uitdagend om met gelijkgestemden een idee uit te werken en daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. Ik heb er echt naar uitgezien om voor het ondernemerschap te gaan. Het biedt me veel vrijheid en ik houd van nieuwe dingen doen.”

Giel Claes, Co-founder & partner

Wanneer en hoe kwam de overstap naar Beequip?

“Beequip bestaat inmiddels ruim zes jaar. We hebben het bedrijf opgericht in oktober 2015. Met ‘we’ bedoel ik Joris Linders en Peter Loef, met wie ik vanuit mijn netwerk in contact ben gekomen. We raakten in gesprek over het idee van een financieringsbedrijf op te richten met focus op materieel in plaats van een puur financiële benadering zoals veel traditionele financiers doen. Zij kijken vooral naar de jaarcijfers van een bedrijf, in plaats van naar het materieel dat de ondernemer wil financieren. Door dit om te draaien, is veel meer mogelijk en kun je MKB bedrijven beter bedienen. Ik was direct gecharmeerd van het idee.”

Een gat in de markt ontdekken: velen dromen ervan. Hoe ga je vervolgens aan de slag met je idee?

“We zijn gezamenlijk opgetrokken om het idee te testen en op verschillende plekken te introduceren. Het werd steeds concreter en enthousiast gingen we aan de slag met het businessplan. Hiervoor kregen we ook veel hulp van Matthies Haentjens, die sinds de oprichting van Beequip ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes. De meest spannende en essentiële fase was het rondkrijgen van de financiering. Dat is gelukt, we hebben in NIBC een hele goede partner gevonden. Het is heel mooi en uitdagend om met gelijkgestemden een idee uit te werken en daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. Ik heb er echt naar uitgezien om voor het ondernemerschap te gaan. Het biedt me veel vrijheid en ik houd van nieuwe dingen doen.”

Inmiddels is Beequip al even ‘onderweg’. Waar houd jij je vooral mee bezig? 

“Enerzijds houd ik me als partner bezig met het reilen en zeilen van de organisatie, anderzijds sta ik ook heel dicht bij onze klanten. Sinds de oprichting houd ik me bezig met het verder inrichten van ons netwerk met Industrie Partners, denk daarbij aan fabrikanten (OEM’s), importeurs, dealers en handelaren,  en het versterken en uitbouwen van de relaties met hen. Dit netwerk is voor ons heel belangrijk. Niet alleen voor het materieel dat we aanbieden aan onze klanten, maar ook om het equipment weer op de markt te kunnen zetten zodra klanten het materieel niet meer nodig hebben. Voor zowel de initiële waarde bepaling als het inschatten van de restwaarde kunnen we de kennis van industriepartners goed gebruiken.

Sinds dit jaar zijn we ‘de grens over’ gegaan met Beequip. We zijn nu ook actief voor ondernemers die kranen, containers en havenmaterieel willen leasen in Europa en Noord-Amerika. We merkten dat onze werkwijze steeds succesvoller werd in Nederland en werden steeds vaker benaderd door klanten en leveranciers over financiering van materieel voor bedrijven in het buitenland. Met een ‘flying squad’ bedienen we hen nu vanuit ons kantoor in Rotterdam. Mijn werkzaamheden hebben daarom een internationaal tintje gekregen.”

Van welke type equipment gaat jouw hart sneller kloppen?

“Dat is toch wel een mooie hydraulische kraan, echt een oertype equipment, maar nog steeds onmisbaar als het gaat om bouw en infrastructuur.”

Wat is jouw werkmotto?

“Work hard & have fun, daarmee bedoel ik écht gaan voor je klant, en daar hard voor werken maar ondertussen wel op een manier die prettig is. Niet voor eenmalige successen gaan, maar juist een langdurige relatie opbouwen. Dat maakt het werk zoveel leuker. Bij Beequip geldt dat zowel voor de relatie met onze klanten als met onze medewerkers. Ik ben heel trots op de cultuur die we bij Beequip hebben neergezet: we staan als team dicht bij elkaar en voelen een grote verbondenheid. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn bij ons: echt laten weten hoe je erin staat en hoe je ergens bij voelt. In de toekomst is het een belangrijk thema om die cultuur te bewaken. ”

Wat is het leukste compliment dat je gehad hebt tijdens je werk voor Beequip?

“Wat ontzettend mooi is, is dat onze klanten door de samenwerking met ons, hún klanten kunnen overtuigen om zaken met hen te doen. Dit is inmiddels meerdere keren gebeurd en toont écht de toegevoegde waarde van onze inzet.”