Clark van Oeveren, hier met ander equipment dan containers

Beequip stelt voor:

Lease Officer en container expert

Clark van Oeveren

Hij heeft gevaren, gewerkt voor een Nederlandse rederij en bij een containerproducent gewerkt. Je kunt wel stellen dat Clark van Oeveren zijn containers kent. Die kennis neemt hij nu mee naar Beequip waar hij als Lease Officer ondernemers met financieringsvraagstukken helpt.

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Clark van Oeveren, Rotterdammer en werk sinds half februari 2018 bij Beequip. Hiervoor werkte ik in de scheepvaart en containers. Ik heb onder andere de wereld overgevaren als stuurman en bij een Nederlandse rederij op de containerlogistieke afdeling gewerkt. Bij Beequip richt ik me op leaseoplossingen voor diezelfde containers en het materieel er omheen zoals reachstackers en empty handlers.

 

Wat doe je dan precies bij Beequip?

Als er een aanvraag binnenkomt voor bijvoorbeeld de aanschaf van een containervloot of laad- en los kranen ga ik dat beoordelen. Niets is standaard in mijn werkveld. Elke aanvraag is anders en specialistisch dus het is veelal maatwerk. Ik ben daarom veel op locatie bij klanten. Daar kan ik veel beter beoordelen welke kansen er liggen en hoe Beequip hierbij kan assisteren.

“Ik heb onlangs een grote binnenvaartterminal kunnen helpen met een leaseoplossing. Dat is gewoon mooi want je komt op dat moment toch als ‘winnaar’ uit de bus t.o.v. de huisbank en andere traditionele financierders“.

Clark van Oeveren - Lease Officer Intermodaal bij Beequip

Welke vraag of kansen zie jij in jouw markt?

Veel MKB-bedrijven hebben geld nodig om te groeien. Dat is in de containersector ook zo. Ik zie bijvoorbeeld een enorme vraag naar voorraadfinancieringen. Bedrijven hebben vaak al een grote containervloot maar moeten voor nieuwe opdrachten snel kunnen uitbreiden. Hun eigen geld zit vast in bedrijfsmiddelen en als ze dan niet kunnen financieren kan de bedrijfsgroei stagneren. Vooral (kleinere) MKB-bedrijven hebben hier last van omdat traditionele financierders niet op hen zitten te wachten. Het mooie van Beequip is dat wij er ook voor hen zijn. Ons doel is het stimuleren van groei en omdat wij eerst naar het equipment kijken kunnen wij vaak een stapje extra zetten ten opzichte van de traditionele partijen in de markt.

 

Zijn containers ook je favoriete equipment?

Je zou denken één of ander hightech containertype, en ik heb gewerkt voor een bedrijf wat een opklapbare container aan het ontwikkelen was maar toch kies ik dan voor al het rondrijdende havenequipment. Zo’n reachstacker die volle containers over de terminal schuift of het niets is, vind ik prachtig.