Clark van Oeveren, hier met ander equipment dan containers

Beequip stelt voor:

Lease Officer en container expert

Clark van Oeveren

Clark van Oeveren werkt al bijna 4 jaar bij Beequip als Lease Officer Intermodaal. Dat hij van containers en scheepvaart afweet kan je wel stellen met zijn ervaring binnen de sector. Deze kennis gebruikt hij dan ook ten volle binnen zijn functie bij Beequip.

Vertel eens wat over jezelf

“Ik ben Clark van Oeveren, kom uit Rotterdam en werk nu al bijna 4 jaar bij Beequip. Mijn interesse in scheepvaart is eigenlijk getriggerd door mijn opa, en zo is de bal gaan rollen. Hij was destijds aan boord van de Holland-Amerika lijn en heeft de hele wereld rond gereisd. Dit vond ik als kind echt heel cool en wilde daardoor zelf ook de wereld gaan ontdekken. Hoe ik dan uiteindelijk bij Beequip terecht ben gekomen is eigenlijk een heel leuk verhaal.”

Vertel, hoe ben je hier dan terecht gekomen?

“Het begint eigenlijk toen ik een studiekeuzetest heb gedaan nadat ik klaar was met de middelbare school. Daar kwam uit dat ik piloot moest worden. Ik ben hier voor gegaan, maar werd helaas afgekeurd omdat ik deels kleurenblind ben. Dat werd hem dus niet. Verder in het rijtje stond ook nog maritiem officier. Dat leek me wel wat, want ik wilde de wereld zien. In mijn derde en vierde jaar aan de scheepvaartopleiding moest ik daadwerkelijk gaan varen dus toen heb ik veel op schepen gezeten. Zo ben ik bij Seatrade terecht gekomen waarbij ik naar veel mooie gebieden van de wereld kon varen. Ik merkte al snel dat ik dit niet voor de rest van mijn leven zou willen doen, want je zag dat alle mannen aan boord altijd ’s avonds naar huis gingen bellen en bijna nooit thuis konden zijn. Toen heb ik beslist om nog een andere opleiding te gaan doen, namelijk International Business and Languages. Toen ik afgestudeerd was, ben ik aan de slag gegaan bij een Nederlandse rederij, waar ik op de container/logistiek afdeling werkte en ook weer veel kon reizen. Hierna heb ik besloten om in Nederland aan wal te gaan en ben ik gaan werken voor Holland Container Innovations. Dat paste ook wel mooi in het rijtje want uiteindelijk wilde ik toch wel wat meer de sales kant op. Eind 2017 kwam ik met Peter Loef in gesprek en daar was meteen een klik. Dus zo ben ik bij Beequip terecht gekomen.”

Wat doe je precies bij Beequip?

“Ik werk als Lease Officer binnen de container industrie. Dat houdt in dat ik binnen Beequip deze ‘assetklasse’ vertegenwoordig: klanten die actief zijn in de wereld van containers kunnen bij mij terecht voor leaseoplossingen voor containers en havenmaterieel. Ik vind het heel leuk om veel te kunnen sparren met de klanten en iedereen die in de container wereld zit. Ik heb ook heel veel wisselwerking met Peter en heb perfecte ondersteuning bij het hele Beequip team. Sinds dit jaar is Beequip in deze assetklassen ook over de grens actief in Europa en Noord-Amerika. Dat geeft mij het gevoel van “the sky is the limit!”

"Wij snappen de klant hun materieel, hun business, wat er gebeurt en waar ze behoefte aan hebben."

Clark van Oeveren - Lease Officer Intermodaal bij Beequip

Wat is de toegevoegde waarde van Beequip binnen jouw sector?

“Het feit dat wij binnenkomen en tegen de klant zeggen “hey, dat spul van jou dat vinden wij echt mooi”. Andere financiers hebben hier weinig kennis van en zouden dat nooit zeggen. Zoiets horen de klanten dus eigenlijk nooit. Wij snappen hun materieel, de business, wat er gebeurt en waar ze behoefte aan hebben. Wij kennen de prijzen in de markt. Daardoor is bij ons veel meer mogelijk, maar het belangrijkste is dat de klant het gevoel heeft dat we naast elkaar aan tafel zitten in plaats van tegenover elkaar. Dat maakt echt het verschil. Binnen deze markt kent iedereen Beequip dan ook.”

Welke kansen zie je nog in jouw sector?

“De kansen die ik echt zie zijn over de grenzen van Nederland: dat Beequip eigenlijk binnen het hele containerproces bekend is. Ik zie veel kansen in het aan elkaar knopen van relaties. Dat we daar nu actief zijn vind ik echt helemaal super.”

Wat is je favoriete equipment?

“Buiten containers vind ik een mobiele havenkraan wel echt machtig.”