Remco Bootsma

Beequip stelt voor:

Lease Officer Dealers & Handelaren

Remco Bootsma

Als één van onze lease officers is Remco al bijna negen maanden een enthousiast onderdeel binnen ons team bij Beequip. Hij laat zijn netwerk van dealers en handelaren kennismaken met Beequips leaseoplossingen voor zwaar materieel. In dit interview leren we Remco als persoon en professional beter kennen.

Vertel eens wat over jezelf

“Mijn naam is Remco Bootsma. Ik ben vijfenveertig jaar jong en woon in Akkrum, een mooi dorpje in Friesland. Ik speel gitaar en zing  in een plaatselijk bandje, zit in de dorpsfeestcommissie en de rest van mijn vrije tijd ben ik vader van twee kids. Mijn functie bij Beequip is Lease Officer Dealers & Handelaren in geheel Noord Nederland, wat ik nu al meer dan acht maanden doe. Ik werk vanuit regio Friesland, en zit dus hoofdzakelijk op de weg.”

Wat deed je voordat je bij Beequip kwam?

“Ik heb eigenlijk altijd wat met machines gehad. Vroeger wilde ik boer worden, wat duidelijk niet gelukt is. Voordat ik bij Beequip kwam, heb ik qua werk vooral in de machinewereld vertoeft. Ik heb veertien jaar in de verhuurwereld gezeten, bij verschillende bedrijven. Hier heb ik het echte commerciële verhuurwerk gedaan, en ben zo veel in de volledige breedte met machines bezig geweest. Dat is voor mij ook het mooie aan Beequip, want machines zijn eigenlijk altijd de rode lijn in mijn leven geweest. Ik had bijvoorbeeld nooit bij een gewoon leasebedrijf van personenauto’s kunnen gaan werken. Zwaar materieel past goed bij me: Beequip was dus na de verhuur een goede stap in mijn carrière.”

Hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

“Ik kreeg via LinkedIn een bericht van Beequip met een uitnodiging voor een bakkie koffie. Natuurlijk reageerde ik met weet je wel hoever het rijden is?” [Remco lacht] “Maar goed, na een kijkje op de website voelde ik me zeker wel aangesproken tot Beequip. Ik werkte toen bij Boels Verhuur, wat ik nog steeds de ‘premier league der verhuurbedrijven’ noem: mooier en groter wordt het niet. Beequips uitnodiging kwam daarom echt als een gave uitdaging. Het leek me een mooie manier het MKB nog beter te kunnen helpen groeien!”

“Beequip is een bedrijf dat heel snel en hard gegroeid is de laatste jaren, maar toch nog steeds een heel platte organisatie is waarin je heel goed jezelf kan zijn. Ik heb zelf ondernemersbloed, dat kan ik hier ook echt kwijt.”

Remco Bootsma - Lease Officer Dealers & Handelaren

Wat doe je allemaal op een gemiddelde werkdag?

“Ik bezoek klanten, grotendeels d.m.v. acquisitie. Ik ga bijvoorbeeld langs bij dealers en handelaren die ik ontmoet heb op een beurs, of waarvan ik vanuit Beequip de tip krijg om langs te gaan. Ik probeer verschillende bezoeken handig te combineren met alle afstanden: gemiddeld probeer ik zo twee à drie bezoeken per dag te doen. Dan maken we persoonlijk kennis, en ik stel ze voor aan ons mooie bedrijf. Samen gaan we dan op zoek naar wat wij voor ze kunnen betekenen, waarbij ik focus op het technische gedeelte. Ik laat zien hoe dealers en handelaren gemakkelijk een lease-indicatie kunnen toveren voor hun klanten uit onze wondermachine, de Beeport. Zo probeer ik ze te enthousiasmeren, en te laten zien hoe we samen kunnen werken!

Welke kansen zie jij in jouw markt?

“Bereikbaar zijn en persoonlijk contact is wat Beequip onderscheidend maakt binnen de sector. We kijken écht naar het object: we zijn niet alleen geïnteresseerd in de machines, maar weten er ook alles vanaf. Die dedication voor mens en materieel geeft uitbreidingskansen: er is altijd nieuw materieel waar wij ons nu nog niet mee bezig houden, of klanten die we nog niet kennen. De toekomst is dus rooskleurig! Ik wil hier in het noorden over een paar jaar toch wel een groot marktaandeel hebben en deze kansen benut hebben.”

Wat is je favoriete equipment (binnen jouw sector)?

“De mobiele graafmachine is één van mijn favorieten. Die dingen zijn gewoon mooi om te zien, daar word ik wel warm van! Of een mooie landbouwtractor, daar kun je me ook blij mee maken hoor!”

Wat maakt je functie bij Beequip zo leuk?

“Een van mijn mooiste ervaringen hier was denk ik de deal van afgelopen week. Samen met een nieuw aangesloten dealer-handelaar hebben we een mobiele graafmachine gefinancierd voor een jonge ondernemer. Deze deal was razendsnel rond, echt een schoolvoorbeeld. De (eind) klant stuurde daarna ook nog trots de foto’s van hoe hij bezig was met de kraan. Dat was erg gaaf! Als je zo’n klant bezocht hebt en ze doen daarna hun eerste aanvraag, dat is toch wel één van de leukste dingen aan het werk. Ik zit natuurlijk al wel even in het drukke commerciële vak, en dan zijn de geluksmomenten soms klein: je bent zo weer bezig met het volgende. Maar als geheel samen is dat wel wat het vak mooi maakt, want daar doe je het voor. Zo blijft het altijd leuk om het werk te doen.”

Benieuwd of werken bij Beequip iets voor jou is? Check onze openstaande vacatures op werkenbij.beequip.nl.