De eerste maand bij Beequip

Bauke Wijbenga

Nadat Bauke al een aantal keer in contact was gekomen met Beequip tijdens zijn vorige functie in de truck verkoop sprak een vacature van Beequip die via LinkedIn voorbij kwam hem direct aan. Helaas sloot deze functie niet helemaal aan bij Baukes kennis en expertise, maar dat hij een aanwinst zou zijn voor Beequip was al snel duidelijk. Het balletje begon te rollen en begin juni startte Bauke bij ons als accountmanager onder de functietitel ‘Lease Officer Wegtransport’.

Bauke Wijbenga is niet via de standaard sollicitatieprocedure binnengekomen bij Beequip. Gelukkig is onze werkwijze bij Beequip ook niet standaard en gaan we graag tot het uiterste. De vier kernwaarden bij Beequip zijn dan ook: Onafhankelijk, Onderscheidend, Gedreven en Samenwerken. Iedereen in ons team kan zich herkennen in deze waarden, en dit zie je dagelijks terug in onze werkzaamheden. Zo ook bij het aannemen van Bauke.

Bauke, hoe kwam je met Beequip in contact?

“Een tijdje terug zag ik via LinkedIn een vacature voor Lease Officer bij Beequip voorbij komen, doordat Pjötr de Roo deze vacature had geliket. De vacature was niet gericht op wegtransport, maar toch belde ik Pjötr op om mijn enthousiasme kenbaar te maken. Pjötr gaf aan dat de vacature misschien niet helemaal zou passen, maar hij stuurde mijn gegevens door. Er werd direct contact met mij opgenomen en ik kreeg te horen dat ondanks dat deze vacature niet bij mijn achtergrond paste, mijn CV wel aanleiding gaf om verder met elkaar in gesprek te gaan. Mijn CV werd intern opgenomen en al snel kon ik kennismaken met twee collega’s die zich richten op de logistieke markt. Het logistieke team had het super druk, en om de klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen waren ze op zoek naar extra versterking. Tijdens deze kennismaking voelden we direct een match en na het gehele sollicitatietraject kreeg ik het goede nieuws dat ik mocht starten als Lease Officer gericht op wegtransport!”

“Dat ik bij Beequip ben gestart voelt echt als een wens die in vervulling is gegaan”.

Bauke Wijbenga, Lease Officer

Een bijzondere binnenkomst dus! Denk je dat dit in lijn is met de werkwijze van Beequip?

“Ja, dat denk ik zeker. Bij mijn vorige werkgever was ik al een paar keer in contact gekomen met Beequip. Die samenwerking met Beequip was erg positief. Ik merkte vooral dat Beequip een hele snelle, flexibele en innovatieve partij is die de klant écht wil helpen. Als klant ben je bij Beequip geen nummertje dat even snel wordt afgehandeld, maar er wordt echt tijd in je gestoken. En dat zag ik ook terug in mijn sollicitatie proces. Beequip geeft niet graag een nee, maar probeert mee te denken en samen tot de beste oplossing te komen. Als oplossing A niet werkt, dan heb je altijd nog oplossing B t/m Z. Deze werkwijze past Beequip toe voor lease oplossingen van klanten, maar dus ook voor potentiële nieuwe werknemers!”

Je bent bijna een maand geleden begonnen. Is jouw beeld veranderd ten opzichte van voordat je hier startte?

“Het beeld dat ik van Beequip had is in de afgelopen weken nog meer versterkt. Van buitenaf zag ik al de snelle en flexibele werkwijze, maar nu heb ik de kans gekregen om te zien hoe het achter de schermen werkt. De eigen technologieën die Beequip ontwikkelt zijn fascinerend, en tegelijkertijd is Beequip hierdoor erg onafhankelijk. Doordat Beequip zelf werkt aan de digitale innovaties, zijn wij in staat om de klant echte oplossingen op maat aan te bieden. De FinTech kant van Beequip is zeker iets wat ons onderscheidt van traditionele financiers.”

En hoe is de eerste maand bevallen? Zie je deze nieuwe baan nog steeds als een wens die in vervulling is gegaan?

“Absoluut. Tot nu toe ben ik erg blij dat ik deze stap heb gemaakt. De eerste weken waren natuurlijk intensief, maar dat hoort erbij. Ik word goed begeleid en ik krijg tegelijkertijd de vrijheid om zelf dingen te ondernemen. Ik ben terecht gekomen in een zelf sturend team waar we allemaal naar het zelfde doel toe werken, maar wel op je eigen manier. Die werkwijze bevalt mij heel erg en ik kijk er naar uit om veel ondernemers te helpen met het realiseren van hun groeiplannen, samen met deze toffe club.”

Wil jij ook deel uitmaken van deze toffe club? Bekijk dan onze openstaande vacatures via www.werkenbij.beequip.nl