Paul Willering Equipment

Beequip stelt voor: Lease Officer

Paul Willering

Paul Willering werkt als Lease Officer Dealers en Handelaren Yellow bij Beequip. Na zijn studie in International Management is hij doorgerold in de lease industrie en dus brengt hij jaren ervaring met zich mee: “Ik heb altijd bijbaantjes gehad in auto lease en dankzij mijn vader, die jarenlang in de machinehandel heeft gezeten, heb ik ook veel van machines meegekregen.”

Waar werkte je voordat je bij Beequip kwam?

“Ik heb altijd een bijbaan gehad in de auto industrie en ben op die manier snel in de auto lease terecht gekomen. Na 11 jaar heb ik de stap genomen naar ondernemerschap, waar ik een online platform heb opgericht om verschillende auto leases met elkaar te kunnen vergelijken. Ik kwam er vrij snel achter dat ik het werken met collega’s om me heen miste en dus ben ik 2,5 jaar later gestart binnen een machine retailer in online adverteren van machines. Hier kwam ik opnieuw in contact met Rik van Hal. Ik kende hem al van vroeger en hoorde dat hij nu werkzaam was bij Beequip. Dat wekte mijn interesse en zo ben ik in december 2020 gestart als Lease Officer Dealers en Handelaren Yellow bij Beequip. Ik zit hier enorm op mijn plek en doe mijn werk met veel plezier.”

Wat houdt de term ‘Yellow’ uit jouw functietitel precies in?

“Binnen Beequip maken wij onderscheid tussen de logistieke sector en de yellow sector. Onder de yellow sector vallen bijvoorbeeld bouwmachines en grondverzet machines, maar ook landbouwmachines. De term yellow is een veelgebruikte term in de branche en veel merken gebruiken dit als standaardkleur voor materieel.”

Wat doe je precies bij Beequip?

“Als Lease Officer Dealers en Handelaren Yellow zoek ik de relatie op met dealers en handelaren van zwaar materieel en probeer deze op een fijne manier te onderhouden. Doordat de dealers en handelaren met mij in contact komen, kunnen zij hun klanten die een machine kopen sneller doorverwijzen naar een goede leasemaatschappij. Om de samenwerking tussen Beequip en de dealers en handelaren te versnellen hebben we intern een online platform gebouwd: Beeport. Hier kunnen dealers en handelaren direct zelf een lease uitrekenen en een offerte aanbieden aan hun klanten.”

Zou je iets meer kunnen toelichten over Beeport?

“Zeker. Doordat de dealer of handelaar zelf een leaseprijs kan berekenen en direct een offerte kan aanmaken, kan een klant snel geholpen worden. Op het moment dat een klant bij een dealer binnenkomt kan de dealer dus direct een offerte aanbieden. Deze mogelijkheid biedt een traditionele financier niet. Het gebruik van de portal onderscheidt ons echt in de markt! Daarnaast is Beeport steeds in ontwikkeling, zo is voor een dealer of handelaar bijvoorbeeld zichtbaar welke klantchecks waarschijnlijk automatisch goedgekeurd kunnen worden op basis van de datasystemen die we gekoppeld hebben aan het portaal. Ook kan de dealer via de Beeport altijd zien in welk stadium de ‘deal’ zich bevindt en welke stappen er nog nodig zijn voor de lease kan worden uitbetaald.”

“De Beeport is een doorbraak in de markt en onderscheidt ons enorm. Het maakt het lease proces tussen dealers en klanten een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat klanten sneller kunnen starten, zonder dat er een extra contactpersoon tussen hoeft komen.”

Paul Willering, Lease Officer

Wat is de toegevoegde waarde van Beequip binnen jouw sector?

“Veel dealers hebben wel een aansluiting bij een bank voor nieuw materieel, maar niet voor gebruikt materieel. Bij Beequip bieden wij wel de mogelijkheid om gebruikt materieel te leasen. Verder moet je als bedrijf bij een bank je cijfers aanleveren, wat complicaties met zich mee kan brengen. Bij Beequip onderscheiden wij onszelf door eerst te kijken naar de waarde van de machine, en niet naar de jaarcijfers van een klant.”

En wat is je favoriete equipment binnen de Yellow sector?

“Ik heb echt een zwak voor mobiele kranen. Dat vind ik nou echt mooi spul.”