Matthijs Bakker

De eerste maanden bij Beequip

Matthijs Bakker

Matthijs Bakker werkt nu 3 maanden bij Beequip als Product Manager. Hier vormt hij de link tussen de IT-afdeling en de business met een focus op dealers, handelaren en brokers. In dit interview lees je hoe zijn eerste maanden bij Beequip zijn bevallen.

Kan je wat meer over jezelf vertellen?

“Ik ben Matthijs Bakker. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam en ben afgestudeerd richting ondernemerschap. Ik heb eigenlijk van jongs af aan techniek heel interessant gevonden en ben veel met computers bezig geweest. Dat heb ik tijdens en na mijn studie verder doorgezet. Ik noem mezelf wel eens “Half Geek, Half Suit”; omdat de techniek me eindeloos fascineert, tegelijkertijd wil ik ook begrijpen hoe Beequip en de bedrijven van onze partners en klanten werken. Wat zijn hun uitdagingen, waar wordt het geld verdiend en hoe kunnen we elkaar versterken. De techniek verandert razendsnel en het is belangrijk om de (on)mogelijkheden daarvan goed te begrijpen, maar om het echt toe te passen is het ook belangrijk om te weten hoe het bedrijf werkt. Werken op dat snijvlak is waar ik blij van word.”

Hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

“Ik werd benaderd via Linkedin. Ik werd hier direct enthousiast van en ging kijken wat er allemaal speelt bij Beequip. Wat mij het meeste aansprak is dat er zo veel energie uitstraalde. Ik kreeg het gevoel dat er veel kansen en mogelijkheden waren, en de groei van het bedrijf inspireerde mij.”

Waar ga je je mee bezig houden?

“Ik ben Product Manager en daarmee ben ik eigenlijk de brug tussen de IT organisatie en de business kant van Beequip. Ik focus mij voornamelijk op de tussenpersonen die bij hun klanten leaseoplossingen aanbieden namens Beequip: dit zijn dealers en handelaren van zwaar materieel en financieel adviseurs voor het MKB. Ik heb al een aantal van hen ontmoet om te inventariseren welke dingen wij nog kunnen ontwikkelen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij vervolgens hun klant kunnen helpen aan financiering. Ondernemers voor ondernemers noemen we dat.

De digitale samenwerking met onze parnters realiseren wij in Beeport. Dit is het portaal waarin tussenpersonen leaseaanvragen doen. We hebben nu bijvoorbeeld een sales dashboard toegevoegd, zodat direct inzichtelijk is wat hun resultaten zijn en hoe hun zaak ervoor staat. Er zijn veel ideeën over hoe wij samen met onze partners door kunnen groeien. Veel van deze ideeën hebben een digitale component. Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat we deze ideeën zo slim en efficiënt mogelijk valideren. Werkt een idee dan pakken we door en bouwen het uit.”

Hoe zou je het Development team typeren/omschrijven?

“Vergeleken met mijn vorige job is er heel veel eigen verantwoordelijkheid binnen het development team bij Beequip. Mensen werken heel zelfstandig, wat betekent dat mijn rol ook anders is dan dat ik die gewend was. Voorheen moest ik veel meer uitleggen wat we gingen doen en op welke manier dit gedaan moest worden. Bij Beequip gaat het meer over zorgen dat de prioriteiten scherp zijn en dat we met de juiste dingen bezig zijn. We werken hier ook ontzettend snel. Als we vandaag iets verzinnen dan kan het zomaar zijn dat het morgen al online staat. We willen heel snel dingen maken en zo snel mogelijk ervan leren: de build, measure, learn – methode. Als we bijvoorbeeld een salesdashboard binnen Beeport maken, wordt die dan ook gebruikt? Zien we dan ook dat dit zorgt voor meer klanten voor de dealers, handelaren en brokers? Als het werkt kunnen we het verder ontwikkelen, en als het niet werkt weten we ook dat we ermee moeten stoppen en onze aandacht ergens anders aan moeten besteden.”

“Ik vind het heel leuk dat er zo veel georganiseerd wordt bij Beequip. Ik heb zo bijvoorbeeld al gevoetbald in het Sparta stadion, een kwartaalbijeenkomst bij een klant gehad, en de harbour run gelopen.”

Matthijs Bakker, Product Manager

Hoe zijn je eerste maanden bij Beequip bevallen?

“Goed, heel goed eigenlijk. Ik heb afgelopen anderhalf jaar vanuit huis gewerkt en nu ben ik meestal 2 of 3 keer in de week op kantoor. Ik voel hier echt veel energie die ik dan ook meeneem. Ik heb heel leuke, slimme collega’s met wie ik kan sparren en die me scherp houden. Ook heb ik heel veel ideeën, dus wat dat betreft is het echt heel leuk. Tegelijkertijd heb ik wel een hoop dingen te leren. Ik heb nog nooit iets gedaan binnen de lease of zwaar materieel industrie, dus dat is allemaal nieuw voor mij. Ik merk dat ik nu wel echt enthousiast begin te worden van zwaar materieel, wat ik hiervoor niet had verwacht. Wat ik heel leuk vind is dat er hier heel veel georganiseerd wordt. Ik heb zo bijvoorbeeld al gevoetbald in het Sparta stadion, een kwartaalbijeenkomst bij een klant gehad wat echt heel vet en goed geregeld was en samen met nog 30 andere collega’s de Harbour Run gelopen. Ik heb dus zowel op kantoor als buiten kantoor al veel leuke dingen gedaan met collega’s. Ik voel me dus zeker wel op mijn plek.”

Wat is een leuk weetje over jezelf?

“Tijdens de eerste lock down ben ik begonnen met zuurdesembroden bakken. Dat is een ambachtelijke manier van bakken waarbij geen gist wordt gebruikt. Dat bleek nog niet zo makkelijk; de eerste tien broden waren niet te eten, maar na veel experimenteren (bake – measure – learn) kan ik het nu met mijn ogen dicht. Dit is uiteraard de perfecte hobby gezien mijn achternaam.”

Wil jij ook deel uitmaken van deze toffe club? Bekijk dan onze openstaande vacatures via www.werkenbij.beequip.nl