Roderik van de Graaf is Lease Officer bij Beequip

Beequip stelt voor:

Lease Officer Wegtransport

Roderik van de Graaf

Roderik werkt al bijna 2 jaar als Lease Officer Wegtransport bij Beequip. In zijn rol laat hij dealers en handelaren van zwaar materieel kennis maken met de leaseoplossingen die Beequip kan bieden voor hun klanten. In dit interview lees je hoe hij via het hockeyteam van zijn dochter bij Beequip terecht is gekomen en welke kansen hij binnen de markt ziet.

Vertel eens wat over jezelf

“Ik ben Roderik van de Graaf, 39 jaar jong. In februari aankomend jaar werk ik 2 jaar bij Beequip. Hiervoor heb ik 12,5 jaar bij een intermediair gewerkt voor de zakelijke markt. Ik voelde dat het tijd was voor een vervolg stap in mijn carriere, meer klantcontact, relatiebeheer en meer gevoel met equipment, zo ben ik bij Beequip terecht gekomen. Ik ben hier verantwoordelijk voor het dealer en handelaren kanaal voor Midden-Zuid Nederland. Deze producenten en verkopers van zwaar materieel bieden namens Beequip leaseoplossingen aan voor hun klanten. Af en toe ga ik ook over de grens naar België.”

En hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

“Ik had Beequip al vaker gezien online, op social media voornamelijk. Ik heb zelf contact opgenomen met Joris Linders via LinkedIn. Door de enorm snelle groei die Beequip de afgelopen jaren meemaakt, hoort daar natuurlijk ook nieuw personeel bij, en die kans wilde ik niet voorbij laten gaan. Ik ben binnengekomen via de schoonzus van Peter Loef, één van de oprichters van Beequip. Haar dochter zit namelijk bij mijn dochter in het hockeyteam, en zo heb ik de link met Peter kunnen leggen.”

Wat doe je precies bij Beequip?

“Bij Beequip ben ik Lease Officer Logistiek, met de focus op het dealer en handelaren kanaal. Ik bezoek dealers en handelaren die trucks, trailers of bedrijfswagens verkopen aan de eindklant en maken gezamenlijk een plan om deze zo goed mogelijk te bedienen. We hebben een groot netwerk van dealers en handelaren die klanten hebben welke een financiering nodig hebben voor hun equipment. Door de samenwerking met Beequip en de juiste tools is dit snel en goed geregeld. Dankzij onze handelwijze kunnen wij ons ook echt bij hun onderscheiden van de concurrenten. Deze ‘equipment first’ aanpak houdt namelijk in dat het materieel voorop staat in de financiering, in plaats van de jaarcijfers van het bedrijf, daardoor is veel meer mogelijk. Dankzij onze fintech systemen kunnen we ook heel snel handelen. Die combinatie kenmerkt ons. Ik hou enorm van de groei en potentieel die er mogelijk is binnen Beequip.”

“De toegevoegde waarde van Beequip ligt in onze kernwaarden; samenwerken en onderscheidend vermogen”

Roderik van de Graaf - Lease Officer Wegtransport bij Beequip

Wat is de toegevoegde waarde van Beequip binnen jouw sector?

“De toegevoegde waarde van Beequip binnen mijn sector zit echt in onze kernwaarden. Wij willen samenwerken, meermalig bij elkaar zitten, meerdere deals samen afsluiten en zo het MKB helpen groeien. We gaan echt voor de lange relatie. Onderscheidend vermogen is vervolgens ook echt een waarde die ik meeneem binnen de sector. Wij zijn bijna altijd bereikbaar, ook in het weekend. Iedereen binnen het team werkt graag en staat te springen om het klantcontact met dealers/handelaren aan te gaan en goed te onderhouden. Zo kunnen we hen helpen hun eindklant zo goed mogelijk te ondersteunen, op ieder moment. Samenwerken en onderscheidend zijn, zijn dus echt wel twee grote pijlers bij ons.”

Welke kansen zie je nog in jouw sector?

“Binnen Nederland zie ik nog heel veel groei in de regio’s waar we nog iets minder bekend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Limburg of Zeeland, in 2022 gaan we daar flink mee aan de slag. Daarnaast zal ik de focus ook meer leggen op de key accounts. Ook de opkomst van elektrische voertuigen houden we goed in de gaten, hierin lopen wij als Beequip ook graag voorop! De vraag is buiten Nederland ook heel groot. Daarom heeft Beequip dit jaar ook de vleugels uitgeslagen over de grens in Europa en Noord-Amerika. Vooralsnog bieden we daar leaseoplossingen voor ondernemers voor de financiering van kranen, containers en havenmaterieel. Dat is goed ondergebracht bij mijn collega’s die alles weten van die sectoren.”

Wat is je favoriete equipment?

“Ik vind een wagen met autolaadkraan echt wel het mooiste wat er is.”