Beequip stelt voor:

Lease Officer Terminals

Remco Bol

Na zijn eerste paar maanden bij Beequip in zijn nieuwe functie als Lease Officer Terminals, wordt het tijd om Remco Bol eens wat beter te leren kennen. We spreken Remco over zijn ervaring in de haven, zijn eerste deal bij Beequip, en waar zijn passie voor materieel begonnen is. Van inspirerende familieleden tot feestelijke kennismakingen; in dit interview krijgen we een klein inkijkje in hoe Remco bij Beequip is beland.

Om te beginnen, kun je iets over jezelf vertellen?

“Ja hoor. Hallo! Mijn naam is Remco Bol, Beequip’s Lease Officer gespecialiseerd in haventerminals. Ik kom uit het Noord-Brabantse Steenbergen, en werk nu al negen jaar in de logistieke sector. Hiervoor deed ik sales voor een internationaal logistiek bedrijf met eigen haventerminals in Rotterdam, waar ik me bezighield met de verkoop. En momenteel ben ik bezig de volgende stap in mijn carrière te zetten met deze leuke nieuwe functie bij Beequip!”

Waar kwam de behoefte aan iets nieuws vandaan?

“Tja, na negen jaar was ik wel toe aan iets anders. Ik wilde alleen niet helemaal opnieuw beginnen, maar mijn kennis van de markt en mijn ervaringen meenemen. Ik wilde doorgroeien, een verdiepingsslag maken in mijn werk. Zodoende heb ik de overstap gemaakt van het aanbieden van de diensten van terminals naar beoordelen van machines, hun capaciteit, specificaties, de marktwaarde nu en later, noem maar op. Bij Beequip kon ik dus hele andere, nieuwe gesprekken voeren, maar wel nog steeds over mijn favoriete onderwerp: de haven. In mijn werk bij de terminal hiervoor kwam ik niet veel in gesprek met de sector zelf, en nu kan ik met iedereen in de havensector echt om tafel, waarbij ik kan meepraten over de terminal, de markt en het equipment.”

Hoe ben je met Beequip in aanraking gekomen?

“Ik ben een jaar geleden per toeval met Beequip in contact gekomen. Het bedrijf waar ik hiervoor werkte gaf toen een feest samen met Beequip, waarbij ik medeverantwoordelijk was voor de organisatie. Zo leerden we elkaar kennen, en raakten we in gesprek over port equipment.”

Wat was uiteindelijk de doorslag in je keuze om het aan te nemen?

“In eerste instantie heb ik niet direct de baan aangenomen, maar ben er daarna wel over na gaan denken. Bijna drie maanden later was ik wel tot de conclusie gekomen dat zo’n soort kans misschien niet nog een keer langs zou komen. Als ik nu niet op die trein spring, komt hij dan nog wel een keer voorbij? Dit was niet alleen een kans om iets anders te doen, maar ook om door te groeien met de kennis die ik al had opgedaan, ook nog eens binnen de markt waarin ik actief wilde zijn. En natuurlijk vond ik Beequip een hele leuke organisatie, heel transparant, jong, leuke mensen, en goede mindset. Dat heeft zeker geholpen bij de keuze.”

“Dit was niet alleen een kans om iets anders te doen, maar ook om door te groeien met de kennis die ik al had opgedaan, ook nog eens binnen de markt waarin ik actief wilde zijn.”

Remco Bol - Lease Officer Terminals

Ik hoorde ook dat je eerste dag op kantoor een groot feest was?

“Ja, letterlijk! Afgelopen april viel mijn eerste dag precies samen met de vanwege corona uitgestelde kerstborrel van kantoor. Dus overdag kon ik voor het eerst mijn nieuwe werkplek verkennen, en ‘s avonds kon ik direct aanschuiven bij de party. En ik kan je zeggen, dat is wel een goeie manier om meteen je collega’s goed te leren kennen! Dat was zeker een mooie eerste kennismaking!”

Je werkt nu een paar maanden in deze functie. Wat heb je zoal meegemaakt en geleerd in je werk?

“Allereerst heb ik de afgelopen tijd al direct een onderdeel mogen uitmaken van het meer internationale circuit waar Beequip langzaam in begint te groeien. Dat is zeker noemenswaardig, en gaaf om deel van uit te mogen maken. De havenindustrie is sowieso erg internationaal, en je ziet ook heel erg dat Nederland een van de competitieve voorlopers is wat betreft nieuw en innovatief havenmateriaal. Daar zijn veel grote stappen te maken, en ik kan gelijk instromen in de ontwikkeling daarvan. Maar ik ben ook nog veel aan het leren, want sommige processen maak ik natuurlijk nog maar voor het eerst mee.”

Wat was je grootste leermoment?

“Met name wat er allemaal bij komt kijken als je een contract moet sluiten. Niet dat dat nou zo moeilijk is, maar er komen veel belangrijke details bij kijken die nog nieuw zijn voor mij. Daarin is de ondersteuning vanuit de rest van het team van Beequip geweldig geweest. Niet alles alleen ontdekken, maar bij nieuwe processen begeleid worden door betrokken collega’s die klaarstaan om je te helpen. Je moet zelf uiteraard wel goed snappen over welk equipment je het hebt! Dat is eigenlijk ook wel kenmerkend aan Beequip: mensen rechtstreeks werven uit de business, en dit aanvullen met een sterk team op kantoor dat ook de kennis van de financiële sector bezit. Zo kan ik dus ook niet alleen of over cijfertjes, of materieel praten met de klant, maar kan ik ze echt het totale plaatje uitleggen.”

Kun je iets vertellen over die eerste ‘deal’?

“Absoluut. Die heb ik enkele weken geleden mogen sluiten. Dat was best een behoorlijke, en als allereerste deal zeker een hele mooie binnenkomer. Ik merk dat het erg wordt gewaardeerd als je mee kan praten over de ‘specifics’ van het materiaal, en begrijpt wat klanten doormaken. De financiën zijn dan maar een klein stukje van het werk. Het voelt soms alsof je een kraan verkoopt, maar eigenlijk ben je een dienstverlener die beide partijen helpt. Dat is wel echt het allerleukste aan het werk, want je praat met iedereen: de dealer, de producent, de eindklant, en je helpt ze allemaal!”

Leuk om te horen! Kun je ons tot slot misschien vertellen waar jouw passie voor havenwereld ooit is begonnen?

“Dat is eigenlijk al jong begonnen. Mijn grootvader was cargadoor, een bemiddelaar tussen vrije scheepsruimte en lading namens de rederij. Hij was altijd al met de haven bezig, en dankzij hem heb ik daar eigenlijk interesse in gekregen. Hoewel ik geen specifieke havenervaring of opleiding had, maar uiteindelijk kon ik bij mijn vorige baan toch aan het werk binnen deze sector, in een sales-functie. Zo heb ik negen jaar lang veel kunnen leren over de haven, en dat komt in deze functie bij Beequip natuurlijk perfect van pas! Logistiek lag me goed, ik vond het interessant, en ook nu nog zie mezelf niet snel weggaan uit de havenwereld!”

Ook behoefte aan de volgende stap in je carrière? Kijk of werken bij Beequip iets voor jou is en check onze openstaande vacatures op werkenbij.beequip.nl!