Kees van Duin

Beequip stelt voor:

Lease Officer Kranen

Kees van Duin

Kees werkt nu al bijna 8 maanden bij Beequip als Lease Officer Kranen en vervult zijn functie met veel plezier. Het liefst zou hij internationaal gaan om Beequip verder uit te breiden. In dit interview lees je alles over hoe hij hier terecht is gekomen en welke kansen hij nog ziet voor Beequip.

Kun je wat over jezelf vertellen Kees?

“Ik ben Kees van Duin en ik werk nu sinds 7 maanden bij Beequip. Daarvoor heb ik bijna 23 jaar bij Liebherr gewerkt; bekend van de hijskranen natuurlijk. Hierdoor ben ik ook met Peter en Giel, twee oprichters van Beequip, in contact gekomen. Mijn passie voor zwaar materieel zit er dus al goed in. Het was voor mij wel een uitdaging om na zo’n lange tijd wat anders te gaan doen op 54 jarige leeftijd, maar het bevalt me wel goed.”

En hoe ben je bij Beequip terecht gekomen?

“Beequip was op zoek naar een Lease Officer om cross-border te gaan. De eerste 6 jaar zijn we in Nederland flink uitgebreid, en nu willen we de grens over. Ik zag de vacature en ik heb direct Peter en Giel gecontacteerd en dan ook gesolliciteerd. Zo ben ik hier uiteindelijk terechtgekomen.”

Wat doe je nu precies bij Beequip?

“Mijn functietitel is Lease Officer Kranen, en ik doe dit voornamelijk buiten de Nederlandse grens. Momenteel worden we hierin helaas nog beperkt door corona, maar dit willen we wel graag uitbreiden. Momenteel zijn we al in Spanje en Engeland geweest, maar de grootste ambitie is om de stap te maken naar Amerika.

Ik zie het ook zeker zitten om daar voor langere tijd naartoe te gaan. Ik ga ook jaarlijks op vakantie naar Amerika. Het zou dus heel mooi zijn als ik deze droom kan waarmaken.”

Wat is de toegevoegde waarde van Beequip binnen jouw sector?

“Beequip is bereid om gebruikt materieel te leasen aan MKB’ers, dat is een grote toegevoegde waarde waarmee Beequip zich echt onderscheidt van andere financiers.”

“Ik zie veel kansen in het buitenland voor Beequip. De eerste klanten vinden wordt misschien wat moeilijker, maar zodra die er zijn en je mond op mond reclame gaat creëren, zie ik dat als een olievlek die zich vanzelf gaat uitbreiden.”

Kees van Duin - Lease Officer Kranen bij Beequip

Welke kansen zie jij in jouw markt?

“Ik zie veel mogelijkheden om hetzelfde wat Beequip in Nederland doet, ook cross-border te gaan waarmaken. Ik geloof zelfs dat het een groot succes kan worden omdat je een groter potentieel hebt. Het is misschien wat moeilijker om de eerste klanten te gaan bereiken, maar zodra je er een hebt gevonden en je mond op mond reclame gaat creëren, zie ik dat als een olievlek die zich vanzelf gaat uitbreiden.”

Wat is je favoriete equipment binnen jouw sector?

“Mijn hart ligt echt bij rupshijskranen met vakwerkgiek.”

 

Ook interesse om mee te bouwen aan Beequip? Bekijk onze vacatures hier.