Kies jij voor gebruikt of nieuw materieel?

5 februari 2020

Machine nodig voor je bedrijf?

Grote kans dat jij stiekem al ligt te dromen van een blinkende nieuwe machine met alles erop en eraan. Maar wie wel eens een gloednieuwe auto heeft gekocht weet: zodra je de showroom uit rijdt, daalt je auto direct in waarde. Met zwaar werkmaterieel werkt dat precies hetzelfde.

Daarom kan het slim zijn om je droom een klein beetje bij te stellen naar een mooie machine met een paar kleine slijtageplekjes en al wat uren op de teller: een tweedehandse, gebruikte machine.

Wat zijn de voordelen van gebruikte machines leasen?

1. Snel geholpen aan een machine

Het bestellen van een nieuwe machine kan een tijdsintensief proces zijn, omdat de productie nou eenmaal lang duurt. Tweedehands machines zijn vaak wel direct af te nemen en kun je dus meteen inzetten voor je bedrijf. Bijkomend voordeel: vaak doet tweedehands materieel het nog net zo goed als nieuw equipment.

2. Lagere maandlasten

De waarde van een nieuwe machine daalt in het begin het snelst. Kies je voor tweedehands materieel, dan is ‘de kop er af’ en zal de waarde alleen maar minder snel gaan dalen vanaf het moment dat jij de nieuwe eigenaar wordt. Daardoor zijn gebruikte machines voordeliger aan te schaffen dan een gloednieuw model.

Ondanks dat, gaat het bij grote machines nog steeds om een kapitaalintensieve keuze. Denk je na over financiering? Overweeg dan ook eens om tweedehands materieel te leasen. Wil je meer weten over tweedehands leasen? Je kunt op onze website veel informatie vinden zoals: Wat is leasen? of Wat is het verschil tussen financial en operational lease? of Waarom tweedehands leasen? Door op de titels te klikken surf je naar de pagina’s voor meer informatie.

Gebruikt materieel leasen geen probleem bij Beequip

Er zijn niet veel geldverstrekkers die gebruikte machines willen financieren. Dat komt omdat je verstand moet hebben van het materieel om de dagwaarde in te schatten om zo een juist maandbedrag te kunnen berekenen. Beequip werkt uitsluitend met equipment experts en is jouw partner voor het financieren van tweedehands zwaar werkmaterieel. Je kunt bij ons bijvoorbeeld een landbouwmachine leasen, maar ook een vuilniswagen leasen is mogelijk. Neem een kijkje op onze website om te kijken waar we jou mee kunnen helpen!

Maak geld vrij met tweedehands materieel

Heb jij als ondernemer geld nodig? Grote kans dat je dit al hebt, maar dat het ‘vast’ zit. Namelijk in jouw machines. Met sale- en lease back op jouw tweedehands machines kun je dit geld vrij maken. Je verkoopt jouw machine(s) aan de leasemaatschappij en leaset deze vervolgens direct terug. Op deze manier maak je snel kapitaal vrij voor je bedrijf.

Benieuwd naar de leaseprijs van gebruikt materieel dat jij op het oog hebt? 

Bereken je leaseprijs in onze leasecalculator.