orangje grondverzetmachine graafmachine onder witte wolken

Kies jij voor tweedehands of nieuw materieel?

5 februari 2020

Machine nodig voor je bedrijf?

Grote kans dat jij stiekem al ligt te dromen van een blinkende nieuwe machine met alles erop en eraan. Maar wie wel eens een gloednieuwe auto heeft gekocht weet: zodra je de showroom uit rijdt, daalt je auto direct in waarde. Met zwaar werkmaterieel werkt dat precies hetzelfde.

Daarom kan het slim zijn om je droom een klein beetje bij te stellen naar een mooie machine met een paar kleine slijtageplekjes en al wat uren op de teller: een tweedehandse, gebruikte machine.

De voordelen van gebruikt materieel voor
jou op een rij:

Snel geholpen aan een machine

Het bestellen van een nieuwe machine kan een tijdsintensief proces zijn, omdat de productie nou eenmaal lang duurt. Tweedehands materieel is vaak direct af te nemen en kun je dus meteen inzetten voor je bedrijf. Bijkomend voordeel: vaak doet tweedehands materieel het nog net zo goed als een nieuwe.

Lagere maandlasten

De waarde van een nieuwe machine daalt in het begin het snelst. Kies je voor tweedehands materieel, dan is ‘de kop er af’ en zal de waarde alleen maar minder snel gaan dalen vanaf het moment dat jij de nieuwe eigenaar wordt. Daardoor is deze machine voordeliger aan te schaffen dan een gloednieuw model.

Ondanks dat, gaat het bij grote machines nog steeds aan kapitaalintensieve keuze. Denk je na over financiering? Overweeg dan ook eens om gebruikt materieel te leasen. Wil je hier meer over weten? Je kunt op onze website veel informatie vinden zoals: Wat is leasen? of Wat is het verschil tussen financial en operational lease? of Waarom tweedehands leasen? Door op de titels te klikken surf je naar de pagina’s voor meer informatie.

Gebruikt materieel leasen

Er zijn niet veel geldverstrekkers die gebruikte machines willen financieren. Dat komt omdat je verstand moet hebben van het materieel om de dagwaarde in te schatten om zo een juist maandbedrag te kunnen berekenen. Beequip werkt uitsluitend met equipment experts en is jouw partner voor het financieren van gebruikt zwaar werkmaterieel.

Maak geld vrij met tweedehands materieel

Heb jij als ondernemer geld nodig? Grote kans dat je dit al hebt, maar dat het ‘vast’ zit. Namelijk in jouw machines. Met Sale and Lease Back op dit tweedehands materieel kun je dit geld vrij maken. Je verkoopt jouw machine(s) aan de leasemaatschappij en leaset deze vervolgens direct terug. Op deze manier maak je snel kapitaal vrij voor je bedrijf.

Benieuwd naar de leaseprijs van gebruikt materieel dat jij op het oog hebt? 

Bereken je leaseprijs in onze leasecalculator.