Red je Pakketje bezorgt volledig fossielvrij dankzij financiering door Beequip

2 november 2021 - 2 minuten lezen

Dankzij een investering van € 7,5 miljoen bezorgt Red je Pakketje vanaf 1 november volledig fossielvrij. De pakketbezorger zet daarmee een grote stap in zijn missie om eind 2022 volledig elektrisch en CO2-vrij te bezorgen. De financiering is mede mogelijk gemaakt door Beequip. “We zijn blij dat we de bestaande samenwerking kunnen uitbreiden”, vertelt Beequip’s expert Ricardo Huisden.

Met de bestaande samenwerking doelt hij op de eerdere financiering voor het grootste bezorgnetwerk van elektrische bedrijfswagens in Nederland. “Red je Pakketje neemt een mooie positie in in de markt, waar Beequip van gecharmeerd is. Een mooi voorbeeld van hoe we kunnen bijdragen aan verduurzaming in de transportmarkt”, vertelt Huisden. Beequip bleek een perfecte partner voor de pakketbezorger: vorig jaar kondigde de fintech uit Rotterdam aan als eerste merkonafhankelijke financier in Nederland leaseoplossingen te bieden voor elektrische bedrijfswagens.

Dankzij de investering rijdt Red je Pakketje sinds gisteren (1 november) volledig fossielvrij. CEO van Red je Pakketje Sam Rohn: “Sinds de oprichting van Red je Pakketje dromen wij van duurzame pakketbezorging. Wij zijn dus heel blij dat we deze mijlpaal vandaag halen en trots dat we laten zien dat het kan. Maar hier stoppen we niet. We blijven ondernemen vanuit de gedachte goed te willen doen voor mens en milieu.”

105 nieuwe bezorgbussen

Met de investering van € 7,5 miljoen koopt Red je Pakketje 105 elektrische voertuigen: 30 Maxus E3’s en 75 Maxus E9’s. Deze worden geleverd door Bluekens EV. “Bluekens EV is echt een pionier op het gebied van elektrische bedrijfswagens en een goeie partner van Beequip met wie we graag samenwerken”, licht Huisden toe.

"Een mooi voorbeeld van hoe we kunnen bijdragen aan verduurzaming in de transportmarkt."

Ricardo Huisden, Lease Officer Wegtransport bij Beequip

Elektrische bedrijfswagens leasen

Sinds vorig jaar is het mogelijk bij Beequip een financial lease af te sluiten voor elektrische bedrijfswagens. Huisden: “We zijn blij dat we oriënterende ondernemers kunnen helpen. Veel van hen zijn zich aan het voorbereiden op de toekomst nu elektrificatie binnen de wegtransportmarkt zich zo aan het ontwikkelen is.”