Beequip home
Bereken je lease
Blog

Vergroening

25 Oktober 2022

Materieel leasen in tijden van hoge inflatie, wat betekent het voor jouw onderneming?

materieel inflatie

De inflatie in Nederland is in september gestegen naar 17,1%; een recordhoogte die een breed scala aan gevolgen met zich meebrengt. Want niet alleen voor supermarktproducten en energietarieven, maar ook voor machines en grondstoffen stijgen de inkoopprijzen. Vanzelfsprekend voel je als ondernemer dus ook de druk oplopen. Al helemaal nu veel banken terughoudender zijn wat betreft financiering en de rentes stijgen. Gelukkig is er bij Beequip nog van alles mogelijk.

Beequip wil er zijn voor ondernemers, ook in meer onzekere tijden. Want wanneer je nieuw of gebruikt materieel wil aanschaffen, kan het verstandig zijn om voor lease te kiezen. Zo kun je je kosten spreiden en meer liquiditeit behouden. Je kunt de opbouw van je lease vervolgens op basis van jouw voorkeur laten samenstellen om het gewenste maandbedrag vast te stellen. Bij Beequip denken we namelijk graag mee in mogelijke oplossingen voor ondernemers voor lagere maandtermijnen.

Aanbetaling

Heb je al een aardige bedrijfskas, en wil je het liefst een zo laag mogelijke maandtermijn betalen? Dan kun je ervoor kiezen om een wat hogere aanbetaling te doen waardoor het bedrag dat overblijft vanzelfsprekend lager is. Je maandbedrag wordt dan dus ook lager.

Houd je juist liever wat geld op zak, of ben je beginnend ondernemer met nog weinig startkapitaal? Dan kun je ervoor kiezen om minder aan te betalen. Zo verspreid je het bedrag over maandtermijnen en behoud je je liquiditeit.

“Beequip streeft ernaar om ook in economisch onzekere tijden mkb-ondernemers te helpen groeien door met hen te kijken naar wat wel mogelijk is.”
Sander van Heteren
Business Controller Beequip.

Looptijd

Een andere optie om het maandbedrag te beïnvloeden, is om te spelen met de looptijd van je lease. Wil je liever een laag maandbedrag betalen? Kies dan voor een langere looptijd. Zo verspreid je het leasebedrag over een langere periode waardoor het bedrag per maand lager uitvalt.

Wil je liever snel je lease afbetalen? Dan kun je kiezen voor een kortere looptijd. Op die manier wordt je maandbedrag relatief hoger, maar ben je wel sneller de volledige eigenaar van het materieel (in het geval van een financial lease).

In de afbeelding hieronder kun je het effect van beide opties op de hoogte van het maandtermijn zien.

inflatie infographic

Sale & lease back

Naast de hierboven beschreven aanpassingen die je kunt doen op een financial of operational lease, kun je ook kiezen voor een sale & lease back constructie voor materieel dat je al bezit. Hiermee kun je kapitaal vrijmaken voor je onderneming, en zo je liquiditeit verhogen.

Dit werkt als volgt: door je bestaande machines, vaar- of voertuigen tijdelijk aan ons te verkopen, ontvang je de dagwaarde van het materieel op je rekening. Vervolgens betaal je dit bedrag in maandelijkse termijnen terug terwijl je het materieel gewoon kunt blijven gebruiken. Zo kun je investeringen blijven doen of een moeilijke periode doorkomen.

We helpen je graag

Vragen over wat Beequip kan betekenen voor jouw onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op of neem een kijkje op onze website www.beequip.nl voor meer informatie.

Job Maliepaard

Sales Officer

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring