Beequip home
Bereken je lease
Blog

Maritiem

Vergroening

Ondernemen

27 Juni 2019

Innovatie en vergroening voor Amsterdamse haven"Faster, smarter, cleaner": uniek bunkerschip Flexfueler 001 gedoopt

bunkerschip Flexfueler 001

Het eerste LNG bunkerschip in Europa heeft haar eerste 7 tankbeurten achter de rug en na een ceremoniële fles champagne die woensdag tegen de zijkant werd geknald is het nu echt officieel: in de haven van Amsterdam kan vloeibaar aardgas (LNG) worden getankt. “Kom over 10 jaar maar terug, zeiden de banken. Gelukkig geloofde Beequip wel in ons plan”, aldus de Ronald van Selm, operationeel directeur van Titan LNG.

Met de Flexfueler 001 is het mogelijk om binnen 2 uur LNG te tanken in de haven, een stuk sneller en efficiënter dan voorheen. LNG is de brandstof die zorgt voor schonere oceanen, de toekomst voor de scheepvaart: veel schoner (én goedkoper) dan scheepsdiesel en stookolie. Beequip is als financier van de Flexfueler trots om verduurzaming in de scheepvaart mogelijk te maken.

Giel Claes, partner en co-founder bij Beequip: “Heel mooi om te horen dat de eerste bunkeringen een succes waren. Bij Beequip houden we van innovatie en vernieuwing en dat was ook wat ons aansprak in het hartstochtelijke verhaal van de mannen van Titan hielden begin 2017.” Dat verhaal had Ronald van Selm al een aantal keer moeten houden, want ze hebben veel partijen benaderd voor de financiering van het bunkerschip.

Ronald: “Innovatie klinkt heel leuk, maar de banken zeiden allemaal: kom over 10 jaar maar terug. Gelukkig kwamen we toen in contact met Beequip. Zij hadden een andere kijk op risico, onderpand en financiering.”

"Bij Beequip houden we van innovatie en vernieuwing en dat was ook wat ons aansprak in het verhaal van de mannen van Titan hielden."
Giel Claes
Partner en co-founder Beequip

Na een rollercoaster van 4 jaar zijn alle betrokken partijen, Titan LNG, Port of Amsterdam en de bouwer Kooijman Groep, blij dat deze dag is gekomen: hun schip is in bedrijf. Femke Brenninkmeijer van Port of Amsterdam: “Vandaag vieren we de toekomst. We willen de meest duurzame haven van de wereld worden.” In de zonnige haven van Amsterdam wordt het glas geheven op de grote sprong voorwaarts die is genomen om dit doel waar te maken.

flexfueler
flexfueler
flexfueler
flexfueler
flexfueler
Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring