Inhousedag Laurentius bij Beequip

18 januari 2019 - 2 minuten lezen

PD, LGD en KYC: het zegt je misschien niet heel veel maar voor 17 Rotterdamse studenten hebben deze afkortingen inmiddels veel meer betekenis. Sterker nog: ze kunnen er een lease deal mee beoordelen.

De Rotterdamse studenten van studentenvereniging Laurentius hebben namelijk een kijkje in de keuken van equipment leasing gekregen bij Beequip. De studenten namen deel aan de Inhousedag die door Beequip en Laurentius werd georganiseerd.

Aan de slag met een case

Een geanonimiseerde klantcase kregen de studenten voor hun kiezen. Aan hen de taak om te beoordelen: gaan we deze deal doen, of niet?

Tekst gaat verder onder de foto's. 

Studenten bij de Inhousedag van Beequip Borrelen Aan de slag met de case Studenten bij de Inhousedag van Beequip Studenten bij de Inhousedag van Beequip Studenten bij de Inhousedag van Beequip

 

De beste oplossing wint

In 3 groepen worden de studenten verdeeld en krijgen een stoomcursus LGD, PD en KYC. Kort gezegd: hoe beoordeel je de machine, hoe beoordeel je de cijfers van de onderneming en Know Your Customer (KYC): hoe beoordeel je de klant. Daarna is er kort tijd voor overleg: gaan we de deal doen, of niet? Het team met de beste oplossing tegen de juiste voorwaarden en de beste onderbouwing gaat er uiteindelijk met de prijs vandoor.

Tekst gaat verder onder de foto's. 

Overleg door de jury De winnaars van de case Applaus voor de winnaars De winnaar wordt bekend gemaakt De jury in beraad De jury in beraad Aandachtig luisteren naar de presentaties Presenteren van de case Presenteren van de case Druk in overleg Presenteren van de case

Werkstudent bij Beequip

Beequip is altijd op zoek naar werkstudenten om  ons team te versterken en ondersteunen. De studenten van Laurentius hebben van dichtbij kunnen zien hoe die werkzaamheden er uit zouden kunnen zien. Ben jij ook op zoek naar een bijbaan naast je studie?