Hoogwerkerdiploma op zak na winst op de Beequip Nazomerborrel

22 november 2018

Een prijs van hoog niveau, dat wonnen de deelnemers aan het “Raad & Win” spel tijdens de Beequip Nazomerborrel. Opdracht? Raad van 3 verschillende objecten voor welk bedrag ze geveild gaan worden en win een cursus voor twee personen om je hoogwerkerdiploma te halen.

Uitslag veiling Ritchie Bros

Veiling

De gelukkigen zaten met afwijkingen van 2,1 tot en met 23% het dichtst bij de werkelijke veilingprijs van de Caterpillar, Demag en DAF die op de ramp bij Ritchie Bros geveild werden. Op 21 november was het zover en mochten zij hun prijs innen. In Riwal vonden wij een goeie partner om het hoogwerkerdiploma te behalen.

Op cursus bij Riwal

Om 09:00 ging de dag van start in Dordrecht met eerst een ochtend theorie: welke verschillende type hoogwerkers zijn er en welke veiligheidseisen hebben deze? Maar ook dat er hoogwerkers bestaan die alleen voor binnen gebruik zijn. Hoe groot ze ook ogen, als je ze mee naar buiten neemt vallen ze makkelijk om.  Na het behalen van het examen (allen geslaagd) en een lunch mocht de groep naar buiten voor het praktijkdeel.

"Als de arm is uitgeschoven en je gaat 5 centimeter naar beneden, kun je zo uit het bakje geslingerd worden."

Lisanne van der Have, deelnemer aan de cursus

Hoogwerkerdiploma

De groep werd opgeleid in 2 verschillende typen hoogwerkers: de teleschoop hoogwerker met knik arm en de schaarhoogwerker. Voor die laatste was een veiligheidsriem niet nodig, want deze gaat recht omhoog en is bovendien vrij stabiel. Bij de telescoop hoogwerker was een riem wel vereist, omdat het katapult effect kan optreden wat je ook hebt wanneer je ongemerkt van een stoepje af gaat. Als de arm is uitgeschoven en je gaat 5 centimeter naar beneden, kun je zo uit het bakje geslingerd worden.

In het praktijkgedeelte moesten de deelnemers een parcours afleggen zonde pionnen te raken. Aan het einde werd de hoogwerker 6 tot 7 meter de lucht in gebracht en begon het echte werk: op hoogte achteruit het parcours weer terug afleggen. Hierbij  moesten alle handelingen tegenovergesteld worden verricht.

Aan het einde van een geslaagde dag volgde het goede nieuws dat alle deelnemers met vlag en wimpel hun hoogwerker diploma op zak hebben. We kijken terug op een geslaagde middag met enthousiaste winnaars!

Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal Hoogwerkercursus Riwal