Beequip home
Bereken je lease
Blog

Materieel

Bouwmachines

15 Januari 2021

Hoogwerker huren of hoogwerker leasen: hier ligt het omslagpunt

Hoogwerker huren of leasen

Werk je in de hoogte dan weet je: zonder hulp van een hoogwerker kom je daar niet zo makkelijk. Schilders, installatiebedrijven, onderhoudsbedrijven, bedrijven in montage van gevelbeplating of in de -bouw staan dan voor de vraag: ga ik de hoogwerker kopen, huren of leasen? Lees in onze blog hoe je met leasen geld kunt besparen.

Hoogwerker kopen, huren of leasen

Overstappen naar een eigen hoogwerker lijkt voor veel ondernemers onvoordelig. Het is een kapitaalintensieve investering en hoe weet je nu zeker dat je die ook terug gaat verdienen? Huren lijkt de beste optie: je kunt zelf bepalen welke hoogwerker je waar en wanneer gebruikt. Maar: gebruik je vaak dezelfde machine, dan kunnen de kosten van huren snel oplopen.

Voordeliger om de hoogwerker te leasen

Verrassend is het om te horen waar de verschillende vormen van investeren elkaar kruisen. “Het omslagpunt ligt regelmatig al bij twee à drie dagen huren in de maand”, vertelt Lease Officer Jasper Klein Legtenberg. Hij werkt bij Beequip als specialist in het leasen van bouwmachines en kent de markt als geen ander. “Huur je als schilder bijvoorbeeld dezelfde hoogwerker meer dan drie dagen per maand? Dan is leasen vaak voordeliger én ben je aan het eind van de looptijd, afhankelijk van de gekozen leasevorm, de eigenaar van de hoogwerker.”

“Het materieel is tegelijk het onderpand. Voor een startend bedrijf is deze mogelijkheid super belangrijk. En dat voor een maandbedrag waar ik maar 2 of 3 dagen een steigerlift voor kan huren."
Brenda van Huuksloot
Allround Installatiebureau IMCODA BV

Slim investeren met je hoogwerker

Dat eigendom brengt nog meer voordelen met zich mee: als de leaseperiode is afgelopen dan heeft de hoogwerker altijd nog een waarde, dit is de restwaarde. Je kunt dit slim inzetten door bijvoorbeeld opnieuw geld vrij te maken met sale & lease back of de hoogwerker te verkopen en de koopsom te gebruiken als startbedrag of aanbetaling voor een nieuw model. Benieuwd welke hoogwerker het beste bij jouw onderneming past? Dat lees je in onze blog 10 meest voorkomende hoogwerkers uitgelegd: welke gebruik je waarvoor?

Startend bedrijf Imcoda BV maakte in het eerste jaar meteen winst door te kiezen voor leasen

Bij de start van het bedrijf moest Allround Installatiebureau Imcoda direct aanzienlijk investeren in mensen, middelen, auto’s, opleidingen en huisvesting. “Aankloppen bij de bank heeft geen zin: je hebt nul kredietwaardigheid. De reguliere banken wijzen alles af. Maar voor de aanschaf van liftsystemen en steigers hadden we zelf geen geld. Huren kan wel, maar is erg duur.” Daarnaast zag Imcoda nog een probleem: met huren heb je vaak net niet wat je nodig hebt en je moet er op tijd mee klaar zijn, want de volgende huurder staat te wachten. Terwijl buitenklussen soms uitlopen, bijvoorbeeld als het weer tegenzit. Uiteindelijk leasen ze bij Beequip ladderliften en steigermateriaal: “Het materieel is tegelijk het onderpand. Voor een startend bedrijf is deze mogelijkheid super belangrijk. En dat voor een maandbedrag waar ik maar 2 of 3 dagen een steigerlift voor kan huren. Zo hebben we in het eerste jaar meteen winst gemaakt.”

Gebruikte hoogwerker leasen bij Beequip

Naast dat leasen voordeliger kan zijn dan huren, kun je bij Beequip ook besparen door voor een gebruikte hoogwerker te kiezen. Dit scheelt namelijk aanzienlijk in de maandlasten terwijl de hoogwerker nog uitstekend werk levert. Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw lease mogelijkheden voor een nieuwe of tweedehands hoogwerker? We helpen je graag om de juiste keuze te maken voor jouw onderneming.

Job Maliepaard

Sales Officer

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring