Beequip home
Bereken je lease
Blog

Leasen

Ondernemen

7 Juni 2019

Hoe laat ik mijn bedrijf groeien? 3 tips voor het MKB

Hoe laat ik mijn bedrijf groeien?

Lig jij als ondernemer wel eens wakker van de financiële situatie van je bedrijf? Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat je niet de enige bent. Deze week verschenen er 2 nieuwsberichten: “Kwart MKB’ers maakt zich zorgen over financiële situatie” en “MKB heeft topjaar achter de rug”. Ze lijken tegenstrijdig, maar ze vertellen eenzelfde verhaal. Namelijk: als MKB-er moet je investeren om in de toekomst succesvol te zijn.

We delen graag onze tips om te groeien:

Kan de bank jou niet helpen?

Groeien kost geld, denk maar eens aan het investeren in een nieuwe machine. De vertrouwde manier via de bank werkt niet altijd: sinds de crisis kijken banken kritischer naar kredietaanvragen. Er zijn veel nieuwe finance partijen die je wel kunnen helpen. Bij Beequip financieren we bijvoorbeeld op basis van het materieel en waar je het voor gaat gebruiken, jouw financiële cijfers zijn van minder belang. Zo kom je als starter of als ondernemer met een paar slechte jaren achter de rug ook in aanmerking voor financiering.

De voordelen van leasen

Uit eigen middelen een investering doen is niet altijd mogelijk (omdat je niet genoeg liquide middelen hebt) of verstandig (omdat je investeert in materieel dat je na een aantal jaar wil gaan vervangen). Leasen is in dit geval een uitkomst: voor een vast bedrag per maand lease je jouw nieuwe graafmachine, kraan of vrachtwagen. Kies je voor Financial Lease dan ben jij aan het einde van de leaseperiode de eigenaar van het materieel. Operational Lease is een leasevorm die meer lijkt op huur. De machine komt niet op jouw balans te staan en je hebt overzichtelijke kosten per maand.

Sale & lease back op je huidige materieel

Wist je dat veel van jouw kapitaal “vast” zit in de machines die je bezit? Werkkapitaal vrij te maken is het mogelijk door middel van een Sale & lease back. Jij verkoopt je machines aan Beequip en leaset ze vervolgens voor een bepaalde periode en een vast maandbedrag terug. Aan het eind van de leaseperiode ben jij gewoon de eigenaar van het materieel en ondertussen kun jij het vrijgekomen werkkapitaal investeren in de groei van je onderneming.

Wil jij op een ondernemende manier groeien met je bedrijf? Beequip is financier van zwaar materieel in de agri-, bouw-, infra- en logisitieke sector. Tweedehands materieel leasen is geen enkel probleem. Neem contact op voor vrijblijvend advies om jouw bedrijf klaar te maken voor de toekomst via 010-3400844 of info@beequip.nl.

Chris Verkleij

Sales Officer

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring