Beequip home
Bereken je lease
Blog

Beequip

30 Maart 2022

Greener gaat voor een versnelde energietransitie met financieringsuitbreiding bij Beequip

Greener

De vraag naar mobiele batterijen neemt in verscheidene markten toe. Deze trend samen met de groeiambities van Greener maakt de uitbreiding van de mobiele batterij vloot een logische stap. Beequip helpt Greener deze uitbreiding mogelijk te maken met een financiering voor 20 nieuwe mobiele batterijen. Dieter Castelein, CEO van Greener: ‘’Op deze manier proberen we de energietransitie te versnellen en de CO2 voetafdruk zo klein mogelijk te houden’’.

De nieuwe mobiele batterijen, die zijn geleverd door Alfen, beschikken over een capaciteit van 422 kWh en tot 318 kVA aan vermogen. Dat is meer dan de 30 batterijen die in 2021 al door Beequip werden gefinancierd; die over een capaciteit van 336 kWh beschikken. Door de hoge capaciteit van de nieuwe mobiele batterijen zijn deze bijzonder geschikt voor evenementen en bijvoorbeeld infraprojecten.

Greener Power Solutions

Greener focuste zich in de begindagen vooral op de evenementensector. Echter kwam deze door de gevolgen van de coronapandemie stil te liggen. Hierdoor werd de inzet uitgebreid naar andere branches waar de behoefte aan een alternatief voor dieselaggregaten ook groot is. Dieter Castelein, CEO van Greener: ‘Door onze focus op nieuwe markten en de stijgende energieprijzen krijgt ons bedrijf een extra boost. We streven ernaar om prijscompetitief te kunnen zijn ten opzichte van traditionele dieselaggregaten, terwijl we de tijdelijke energievraag een stuk duurzamer oplossen. Dat is de win-win waar iedereen gelukkig van wordt’.

“Het is niet de vraag óf we helemaal gaan overstappen naar elektrisch aangedreven materieel, maar wanneer dit gaat gebeuren. Daarom willen we graag ondernemers helpen die hierin vooroplopen. Een samenwerking als deze is dan ook een mooie stap naar een groenere toekomst’’
Ricardo Huisden
Lease Officer bij Beequip

Verduurzaming

De vraag naar verduurzaming en elektrisch aangedreven materieel, zoals elektrische bedrijfswagens en mobiele batterijen, zal de aankomende jaren naar verwachting alleen nog maar meer toenemen. Beequip benut deze trend door financieringen voor elektrisch equipment aan te bieden, en stimuleert daarnaast de circulaire economie door het leasen van gebruikt materieel mogelijk te maken. Tevens helpen ze het mkb met verduurzamen door het herfinancieren van eigen materieel. Met de dagwaarde die men ontvangt via ‘sale & lease back’, kan een ondernemer bijvoorbeeld de gewenste zonnepanelen aankopen.

Energieopslagsystemen leasen

Beequip biedt het midden- en kleinbedrijf lease oplossingen voor het aanschaffen van (gebruikt en nieuw) materieel binnen 14 verschillende assetklassen, zoals wegtransport, grondverzet, maritiem en energie. Ricardo Huisden, Lease Officer bij Beequip: “Het is niet de vraag óf we helemaal gaan overstappen naar elektrisch aangedreven materieel, maar wanneer dit gaat gebeuren. Daarom willen we graag ondernemers helpen die hierin vooroplopen. Een samenwerking als deze is dan ook een mooie stap naar een groenere toekomst’’.

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring