Beequip home
Bereken je lease
Blog

Leasen

Ondernemen

22 December 2020

Boekjaar afsluiten: zo kan leasen je helpen

Boekjaar afsluiten

Kasverschillen, facturen, debiteuren, crediteuren, overlopende posten: als ondernemer ben je waarschijnlijk blij als het boekjaar zo snel mogelijk is afgesloten. Hup, door naar 2021. Maar wacht even: met deze leasetips sluit jij je jaar slim en voordelig af.

Het jaar 2020 gedag zeggen: daar hebben veel ondernemers waarschijnlijk naar uitgekeken. Het is op veel vlakken een uitdagend jaar geweest wat ook veel financiële gevolgen heeft gehad. Niet onverstandig dus om bij de jaarafsluiting jouw leaseopties te verkennen. We zetten 3 tips op een rij:

1. Kapitaal vrijmaken

Heb je machines of voertuigen in je bedrijf die zijn afbetaald en afgeschreven? Deze kunnen waarschijnlijk nog best een paar jaar mee, want ze werken nog prima. Met sale & lease back maak je kapitaal vrij wat nu ‘vast’ zit in deze machines. Sale & lease back werkt zo: je verkoopt je machines aan de leasemaatschappij en leaset ze terug.

Sale & lease back is mogelijk bij Beequip vanaf €50.000,-. Deze oplossing vereist dat Beequip alles moet weten van jouw materieel: van hoe snel iets slijt tot hoe groot de vraag ernaar is in de markt van gebruikt materieel. Daarom werken wij met specialisten die uit de industrie komen. Die kennis is cruciaal, want zo waarderen wij jouw materieel op dagwaarde. Voor deze waarde kopen wij jouw machines en met de verkoopopbrengst kun jij andere investeringen doen, bijvoorbeeld het aflossen van kredietlijnen bij de bank, het financieren van een bedrijfsovername of je maakt eigen vermogen beschikbaar voor een dividenduitkering.

2. Investeren zonder rekening courant aan te spreken

Ligt er nog een investering op je te wachten op de valreep van 2020, of staat die op de planning in het begin van 2021? Misschien hik je er tegenaan omdat je net een beetje speling hebt gecreëerd op je rekening-courant en hier niet direct weer een aanslag op wil doen. Met leasen doe je dit niet én kun je aan het einde van de looptijd toch eigenaar zijn. Dit kan met een financial lease oplossing. Beequip koopt voor jou de machine of het voertuig die je op het oog hebt en jij betaalt daarvoor een vast bedrag per maand. Je bent direct de eigenaar. Het juridisch eigendom ligt gedurende de looptijd van de lease bij Beequip, maar wordt aan jou overgedragen als je de slotsom hebt betaald. De machine of het voertuig staat bij jou op de balans en je schrijft erop af. En het mooie is: ondertussen houd jij financiële speelruimte over.

3. Tekort aan (seizoen)arbeid

Ben jij als ondernemer actief in de agrarische sector of heb je te maken met arbeidspieken in seizoenen? Dan herken je dit misschien wel. Afhankelijk zijn van de beperkte beschikbaarheid van (seizoen)arbeid: vier jaar geleden ervaarde 3% van de bedrijven een tekort, dit jaar 14%. Agrarische seizoenkrachten zijn steeds lastiger te vinden. Investeren in automatisering en robotisering kan dit probleem oplossen. Maar: deze machines zijn kostbaar. Is het nu wel het goede moment om zo’n grote investering te doen? Ook hier kun je denken over leasen als oplossing. Je betaalt de machine niet direct maar iedere maand een beetje. Daarnaast kun je overwegen om een gebruikte machine te leasen, hiermee kun je nog steeds je capaciteit vergroten en je rendement verbeteren. Meer lezen over lenen versus leasen, hoe het werkt en wat de voordelen zijn? Dat kan op onze pagina: Wat is leasen?

Oriënteren op leasen

Beequip biedt financial lease, operational lease en sale & lease back oplossingen aan voor MKB-ondernemers in de agri-, bouw-, infra- en logistieke sector. Bereken makkelijk en snel online jouw leaseprijs in onze leasecalculator.

Chris Verkleij

Sales Officer

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring