Blog: We love Ruby on RailsBeequip host 'leukste Rails Girls ooit'

25 juni 2019

Beequip loves Ruby on Rails! Als je nu denkt: quoi? Even een korte uitleg: als fintech bedrijf ontwikkelen wij onze eigen software, met als doel om onze klanten zo snel en makkelijk mogelijk te kunnen helpen met het leasen van zwaar materieel als een heftruck, hijskraan of container. Het IT team is daarom één van de belangrijkste teams van ons bedrijf. Zwerken heel dicht samen met de business’ om onze systemen steeds beter te maken. Dit ontwikkelen doen zij in de back end in Ruby on Rails.  

En laat dit weekend nou de Europese Ruby Conferentie (EuRuKo) hebben plaatsgevonden, schuin tegenover ons kantoor op de ss Rotterdam! Als voorloper op de conferentie hosten wij het event ‘Rails Girls’: een initiatief om 50 leergierige vrouwen te leren programmeren in – je raad het al – Ruby on Rails. We kijken terug op een super geslaagde dag die werd afgesloten met een borrel en pub quiz, waar als kers op de taart zelfs de bedenker van Ruby, Yukihiro ‘Matz Matsumoto, zijn gezicht liet zien! Check hieronder de aftermovie.

https://youtu.be/Tg08B6lEhx4

 

Ben jij developer en heb je zin om naar ons volgende event te komen? Schrijf je dan snel in voor onze HackWeek of kom bij de borrel als we de HackWeek resultaten presenteren.