Binnen 1 jaar winst maken als startend bedrijf met hulp van lease

5 februari 2020 - 2 minuten lezen

Zie jij een groot gat in de markt? Dan wil je daar zo snel mogelijk op inspelen. Maar daar heb je wel geld voor nodig. Het probleem: een starter, dat ziet de bank niet zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieve vormen van financiering waardoor jij een vliegende start kunt maken.

Deze ondernemers financierden hun start met lease

  • “Voor een startend bedrijf is deze mogelijkheid super belangrijk. En dat voor een prijs waarvoor ik maar 2 of 3 dagen per maand kan huren!”

    Technisch Installatiebureau Imcoda is gespecialiseerd in installatiewerkzaamheden voor het kleinbedrijf en particulieren. In de zomer van 2017 begonnen zij hun bedrijf en moesten meteen diep in de buidel tasten voor de financiering van mensen, middelen, auto’s, opleiding en huisvesting. Door het leasen van hun steigermateriaal en ladderliften konden zij binnen 1 jaar winst maken. Lees hier het hele verhaal van Imcoda.

  • “Door drie partijen werd ik op Beequip gewezen: zij kunnen starters helpen met financiering. Mijn machines zijn het onderpand.”

    De start van zijn bedrijf ‘Buhrmann Pressure Systems’ kwam voor Bas Burhmann tot stand me hulp van het leasen van machines. Als verhuurbedrijf voor hoge druk en vacuüm machines was het opbouwen van een verhuurvloot belangrijk. Zijn eerste twee machines leasede hij bij Beequip. Lees hier het verhaal van Buhrmann Pressure Systems.

Het probleem van een startende onderneming

Als starter moet je direct aanzienlijk investeren. Zoals Brenda van Huuksloot van Imcoda zegt: “Je eerste jaar is een grote struggle.”

Omdat jouw nieuwe onderneming nog helemaal geen cijfers kan laten zien, is het lastig aan financiering te komen. Je hebt nog geen kredietwaardigheid. De bank ziet dit vaak niet zitten. Een optie is huren, maar dit is vaak erg duur. Voor dezelfde prijs als leasen kun je vaak maar een paar dagen per maand huren. Dat lees je in dit voorbeeld over het omslagpunt tussen het huren en leasen van een hoogwerker.

Waarom lease een kick-start geeft aan je bedrijf

Leasemaatschappij Beequip gebruikt het materieel als onderpand voor de lease. Daardoor is veel meer mogelijk, ook lease voor starters. Zo kunnen ondernemers als Imcoda, Buhrmann Pressure Systems en LGH worden geholpen aan een vliegende start voor hun bedrijf.

Imcoda maakte binnen 1 jaar winst. Buhrmann Pressure Systems heeft inmiddels zijn vloot flink uitgebreid met hulp van Beequip. En LGH? Zij onderzoeken samen met Beequip duurzame transportoplossingen om een nog frissere wind door de transportwereld te laten waaien. Met de ondernemers voor ondernemers aanpak van Beequip kunnen de gloednieuwe bedrijfseigenaren doen waar zij het beste in zijn: plannen maken en ondernemen!

Ook weten wat jouw opties zijn als starter?

Bereken je leaseprijs in onze leasecalculator.