Binnen 1 jaar winst maken als startend bedrijf

5 februari 2020 - 2 minuten lezen

Zie jij een groot gat in de markt?

Dan wil je daar zo snel mogelijk op inspelen. Maar daar heb je wel geld voor nodig. Een probleem: een starter, dat ziet de bank niet zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieve vormen van financiering waardoor jij een vliegende start kunt maken.

Startende ondernemer zonder liquide middelen

Het bedrijf Imcoda, gespecialiseerd in installatiewerkzaamheden voor het kleinbedrijf en particulieren, liep hier tegenaan toen zij startten in de zomer van 2017. Lees hier hoe zij binnen 1 jaar winst konden maken door middel van het leasen van hun bedrijfsmiddelen.

Het probleem van een startende onderneming

Als starter moet je direct aanzienlijk investeren in mensen, middelen, auto’s, opleidingen en huisvesting. Brenda van Huuksloot is één van de oprichters van Imcoda en zij bevestigt direct: “Je eerste jaar is een grote struggle.”

Bij de bank kon het startende bedrijf niet terecht: “Je hebt nul kredietwaardigheid. De reguliere banken wijzen alles af.” Huren is erg duur en bovendien moet je een stevige borgsom meebrengen. Dit is niet de ideale oplossing voor Imcoda: “Je krijgt vaak net niet wat je nodig hebt en je moet er op tijd mee klaar zijn want de volgende huurder staat te wachten. Terwijl buitenklussen soms uitlopen, bijvoorbeeld als het weer tegenzit.”

Waarom lease werkt als business versneller

Imcoda heeft ladderliften en steigermateriaal nodig. De totale aanschafwaarde is ongeveer 20 duizend euro. Leasemaatschappij Beequip gebruikt het materieel als onderpand voor de lease. Imcoda leaset het materieel nu voor 5 jaar, waarna het hun eigendom wordt. “En dat voor een maandbedrag waar ik maar 2 of 3 dagen een steigerlift voor kan huren. Dit heeft ons geholpen om het eerste jaar al winst te maken.”

Ook weten wat jouw opties zijn als starter?

Bereken je leaseprijs in onze leasecalculator.