Beequip home
Bereken je lease
Blog

Beequip

15 December 2017

Beequip uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017 in regio Rotterdam

Beequip nieuwe held

Impact in regio Rotterdam, innovatieve aanpak en financiële kracht leveren Beequip felbegeerde prijs op.

Beequip is tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017. De Nieuwe Heldenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende ondernemer in Rotterdam. Partner en co-founder Joris Linders ontving de prijs uit handen van Willem de Klerk, bestuurslid van VNO-NCW regio Rotterdam.

Nieuwe Helden zijn een inspiratie voor andere vernieuwers en versnellers en worden beoordeeld op impact, innovatie en financiële kracht. Beequip kwam op deze criteria als beste uit de bus. De andere genomineerden waren Daan Werkt, Intermax Cloudsourcing en Progress Biotech B.V.

MKB de Motor van de Nederlandse economie

“We zijn met Beequip begonnen vanuit de overtuiging dat MKB-bedrijven de motor van de Nederlandse economie zijn en dat we deze bedrijven willen helpen met groeien door middel van financiering," zegt Linders. Beequip laat de Nederlandse economie groeien door equipment lease oplossingen voor het MKB. Daarbij staan flexibiliteit en snelheid centraal. “In tegenstelling tot traditionele financiers kunnen wij door onze expertise op het gebied van equipment veel sneller een passende oplossing bieden.”

Beequip vindt dat de financiering van equipment vrijwel altijd mogelijk moet zijn. Daarom beoordeelt het bedrijf eerst de waarde van het equipment en pas daarna bedrijfscijfers, kasstromen en contracten.

Drie tienen van de jury

“Beequip is een prachtig voorbeeld van een innovatieve fintech startup die een bestaande markt opschudt,” aldus juryvoorzitter de Klerk. “Door die nieuwe aanpak hebben ze niet alleen voor zichzelf een succesvol businessmodel neergezet, ze stimuleren ook groei en innovatie voor het MKB, de motor van de Nederlandse economie.”

Ook de managementstijl van Beequip kwam ter sprake. De jury was vol lof over de zelflerende teams. Medewerkers worden continu betrokken bij beslissingen over de toekomst van het bedrijf. Daarnaast organiseert Beequip regelmatig sessies met al het personeel waarbij de kernwaarden van het bedrijf; onafhankelijk, onderscheidend en gedreven, centraal staan.

Foto's zijn gemaakt door Mirjam Lems fotografie.

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring