26 februari 2019

Red de bijen in Nederland Beequip support bijenvolk in Rotterdamse haven

26 februari 2019

Per 1 februari is Beequip de trotse sponsor van het Havenvolk met bijen op de Rotterdamse Maasvlakte van Honey Highway. Door de steun van Beequip wordt dit bijenvolk op een biodynamische manier ondersteund. Door het zaaien van meerjarige wilde bloemen houden de bijen zichzelf gezond en sterk.

De temperatuur van de afgelopen weken is hoog genoeg om de bijen uit hun kasten te lokken. De koningin heeft eitjes gelegd en hieruit zijn werksters geboren: zogenaamde ‘haalbijen’ die stuifmeel halen. Het eerste stuifmeel van het jaar halen ze bij wilgen en krokussen.

 

Beequip en bijen 

Als de business bestuiver van het MKB draagt Beequip de bijen, de kruisbestuiver van de natuur, een warm hart toe. Bijen in Nederland worden met uitsterven bedreigd omdat zij niet genoeg voeding hebben om zichzelf in leven te houden. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen in de bermen van Rijkswegen, spoorrails en op dijken. Beequip was in 2016 het eerste bedrijf dat Honey Highway sponsorde en heeft inmiddels gezorgd voor bijna 400.000 m2 ingezaaide grond met wilde bloemen. Met de sponsoring van het bijenvolk op de Maasvlakte verbinden Beequip en Honey Highway zich verder met als doel het redden van de bijen in Nederland.

 

Honey Highway

Ook sponsor worden van Honey Highway? Kijk op https://www.honeyhighway.nl/.

De bijen van het bijenvolk van Beequip lopen de kast in

Het bijenvolk loopt onder toeziend oog van Honey Highway-oprichtster Deborah Post de kast in.