Beequip home
Bereken je lease
Blog

Beequip

14 Juli 2022

Beequip helpt ondernemers met al bijna 2 miljard aan alternatieve financiering

2 miljard

Leasemaatschappij voor zwaar materieel Beequip sluit de eerste helft van 2022 af met €334 miljoen aan financiering voor mkb ondernemers op de teller, een stijging van 51% vergeleken met vorig jaar. Ondanks de onzekerheid in de markt veroorzaakt door stijgende inflatie, de oorlog in Oekraïne, de stikstof- en PFAS-crisis en lange levertijden van materieel, loopt de Rotterdamse financier nog op koers met zijn plannen voor 2022. “We zien juist in deze tijd dat ondernemers kiezen voor een financier die meedenkt en begrijpt wat hen beweegt”, vertelt co-founder en partner van het bedrijf, Peter Loef.

Onzekerheid leidt tot verandering in financieringsmarkt

Mkb-ondernemers moeten in deze tijd verder kijken om hun financieringswensen in te vullen. Met corona nog vers in het geheugen en een nieuwe golf die lonkt aan de horizon, hebben andere zaken als inflatie, stikstofcrisis en lange levertijden van materieel grote invloed op de markt. Als resultaat hiervan zijn grootbanken minder actief in het kleine mkb met een financieringsbehoefte tot €250.000. 

De weg naar alternatieve financiering wordt hierdoor steeds vaker gevonden. Waarbij Beequip met een productie van €496 miljoen in 2021 de grootste speler is. Zo hebben ze inmiddels ruim 4000 klanten helpen groeien, en voor een bedrag van bijna twee miljard aan leases verstrekt sinds de oprichting in 2015. “Beequip leent zijn bestaansrecht aan het helpen groeien van ondernemers die ergens anders moeilijk aan financiering kunnen komen,” vertelt Loef. “Door onze unieke werkwijze kunnen wij deze steeds groter wordende groep juist wel bedienen.” 

Equipment expertise biedt alle ondernemers een oplossing

Met die unieke werkwijze doelt Loef op de ‘equipment first’ aanpak van Beequip: een financiering wordt niet gebaseerd op de jaarcijfers van een onderneming, maar op het materieel dat het bedrijf wil leasen. Zo is meer mogelijk, ook wanneer een ondernemer een aantal uitdagende jaren (door bijvoorbeeld corona) achter de rug heeft, of net is gestart. In die laatste categorie zijn vaak nog geen jaarcijfers beschikbaar: een vereiste van veel financiers. Maar hoe kom je aan jaarcijfers zonder materieel om mee te werken? Als ondernemer kun je dan geen kant op.

De afgelopen jaren is er nog een grote categorie bij gekomen die kan worden geholpen met behulp van deze aanpak, namelijk ondernemers die kapitaal zoeken voor duurzaam materieel, zoals elektrische bedrijfswagens en energieopslagsystemen. Financiering verkrijgen voor deze relatief nieuwe categorie is vaak nog een uitdaging, maar dankzij de kennis van machines, vaar- en voertuigen bij Beequip kan er snel worden ingespeeld op trends als deze. Zo was Beequip in 2020 de eerste merkonafhankelijke financier die leaseoplossingen bood voor elektrische bedrijfswagens en kunnen ondernemers inmiddels bij hen terecht voor diverse elektrische machines en voertuigen.

Slimme tech met een persoonlijke touch

Het succes van Beequip zit hem in de combinatie van tech én ‘touch’. Loef: ‘’Dankzij onze slimme IT-systemen en goede online vindbaarheid weten klanten ons gemakkelijk te benaderen. Maar als je zo’n groot bedrag leent wil je wel weten met wie je te maken hebt. Dat persoonlijke contact bieden we via de telefoon, mail, Whatsapp of ander communicatiemiddel dat de klant prettig vindt. Sterker nog: als je langs wil komen staat de koffie klaar in Rotterdam.” 

Cijfers beequip

Job Maliepaard

Sales Officer

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring