Beequip home
Bereken je lease
Blog

Ondernemen

1 Oktober 2020

Beequip groeit in 5 jaar naar grootste alternatieve financier van Nederland

5 jaar beequip

De Rotterdamse leasemaatschappij voor zwaar materieel Beequip blaast op 1 oktober 5 kaarsjes uit. Het bedrijf dat werd opgericht met als doel Nederlandse MKB-ondernemers te helpen die bij de banken niet aan financiering konden komen, is inmiddels uitgegroeid tot grootste alternatieve financier van Nederland. “Voor het MKB zijn wij altijd open, ook in tijden van corona. Of misschien moet ik zeggen: juist in tijden van corona”, licht Peter Loef, één van de oprichters toe.

Beequip helpt ondernemers die actief zijn in wegtransport, grondverzet, agri, bouw, haven en maritiem materieel. Reden voor de oprichting in 2015: veel van deze ondernemers kwamen bij de bank niet in aanmerking voor financiering. Sinds de economische crisis stellen deze strengere eisen voor het verstrekken van lening. Dat kon anders, vonden de mannen achter Beequip. Nu Nederland zich opnieuw in zwaar economisch weer begeeft kan Beequip deze filosofie verder bewijzen.

IJzer boven cijfers

“Bij Beequip zetten we het materieel voorop in de financiering in plaats van de jaarcijfers van de onderneming,” vertelt Peter Loef. “Daardoor is veel meer mogelijk. Zo helpen we startende ondernemers of ondernemers die een paar minder goede jaren achter de rug hebben. Wij maken groei mogelijk. Dit kunnen we ook met lease voor gebruikte machines, een uniek product.” Sinds 2015 heeft Beequip bijna 2000 klanten aan zich gebonden. Medio september passeerde Beequip de magische grens van €1 miljard aan totaal uitgekeerde leases sinds de oprichting. “We zijn trots op het feit dat we deze ondernemers écht kunnen helpen, die visie die we hadden in het begin is uitgekomen. Heel gaaf.”

"Het probleem dat wij oplossen bestaat niet alleen in Nederland."
Peter Loef
co-founder en partner bij Beequip

Coronacrisis

De coronacrisis is hét moment om ook te laten zien dat Beequip doet wat het belooft: begrijpen wat ondernemers beweegt. “Het is een spannende tijd. Vanaf het begin van de crisis zijn we nóg dichter op onze klanten gaan zitten: bellen, bellen, bellen. Daarnaast hebben we direct een aflossingsuitstel van 3 maanden in het leven geroepen voor klanten die in de problemen kwamen om hun betaalverplichting aan ons te voldoen”, vertelt Loef. “Veel ondernemers waren daar mee geholpen.” Waar veel financiers niet thuis geven of de deur maar op een klein kiertje zetten, is Beequip juist open voor nieuwe MKB-klanten en financieringsaanvragen. “Wagenwijd open zelfs”, bekrachtigt Loef.

Toekomst

In 5 jaar is Beequip van een kleine start-up uitgegroeid naar een scale-up met 77 medewerkers in hartje Rotterdam waar ze ruim 2000 klanten bedienen op een FinTech manier. Dat betekent: simpel online aanvragen, flexibele producten en snel uitbetalen. De jaarproductie van 2019 was een kleine €300 miljoen aan verstrekte leases. “Maar onze rit is pas net begonnen”, vertelt Loef. “Het probleem wat wij oplossen bestaat niet alleen in Nederland. We hebben als doel om ook in het buitenland ondernemers te helpen met financieringsaanvragen en ons netwerk van producenten, dealers en handelaren meer te benutten. Het belangrijkste is het team van Beequip'ers en hun betrokkenheid. Dat is de basis van onze ambitie. En de ambities zijn groot.”

Deel dit artikel
Lees verder
Bekijk alles

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over nieuws, producten en activiteiten rondom Beequip.

We vinden jouw privacy belangrijk. Lees onze privacyverklaring