Rotterdam, 15 maart 2017

Beequip financiert groei door een sale- en lease back op gebruikt materieel

7 april 2017

Een van onze klanten, een logistieke dienstverlener, kreeg de mogelijkheid een andere transporteur over te nemen. De overname betekende meer dan 20 nieuwe collega’s voor de onderneming en uitbreiding met 40 trekkers en opleggers.

Om deze overname mogelijk te maken financierde Beequip de bestaande vloot van de nieuwe transportgroep in een sale- en leaseback. Hiermee is de verkoper betaald en is aanvullend werkkapitaal beschikbaar gemaakt.

Sale- and Lease Back

Een sale- and lease back is een variant van een financial lease waarbij materieel door de onderneming aan Beequip wordt verkocht om vervolgens te worden terug geleased. Het economisch eigendom van het materieel blijft bij de onderneming en blijft dus op de balans en het juridisch eigendom gaat aan het einde van de leaseperiode weer over naar de onderneming. De onderneming maakt hiermee liquiditeiten vrij en wordt daarmee financieel krachtiger. Dit geeft de onderneming de mogelijkheid om te groeien.

Equipment First

Gebruikt materieel in goede staat van onderhoud weten wij op waarde te schatten. Met deze kennis in huis kan Beequip het materieel van een onderneming zelf waarderen en een maatwerk leaseoplossing bieden.

Beequip stelt zich als doel het Nederlandse bedrijfsleven in de logistiek, bouw, infra, recycling, agri en grondverzet weer te laten groeien met behulp van equipment leasing oplossingen. Relaties kunnen rekenen op een ondernemende aanpak, flexibiliteit en snelheid. Beequip laat het MKB, de motor van de Nederlandse economie, weer draaien.